BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wtargniecie?!
Autor Wiadomo
ŚP+jinos+ 

Doczy: 04 Sty 2005
Skd: Malbork
Wysany: 2006-02-21, 10:29   Wtargniecie?!

Witam
Wiec sprawa przedstawia sie mniej wiecej tak:
Wczoraj ok. godziny 21 potracilem 15letnia dziewczyne na przejsciu dla pieszysz. Przejscie z sygnalizacja - ja wjezdzam na zielonym. Dziewczyna wbiega rozmawiajac przez telefon - sa swiadkowie. Nic jej nie jest (chociaz bylem pewien, ze ja zabilem) dzis podobno wychodzi ze szpitala. Moja predkosc to ok 70km/h zauwazylem ja w ostanim momencie poniewaz byla to jezdnia dwupasmowa. Jesli chodzi o uszkodzenie mojego auta to maska, zderzak i przednia szyba.
Interesuje mnie co moze mi za to grozic, moze sa osoby znajace sie w tej materii.
Z gory wielkie dzieki za info.

PS. W takich przypadkach moje auto dziala przeciwko mnie (czarne BMW, gangstersko huczy i jeszcze gowniarz za kierownica) :(

pozdrawiam

GG: 2776423

Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-02-21, 10:34   Re: Wtargniecie?!

jinos napisa/a:

W takich przypadkach moje auto dziala przeciwko mnie (czarne BMW, gangstersko huczy i jeszcze gowniarz za kierownica) :(

Skąd ja to znam.... :? :?

Przykra sprawa. Ale skoro Ty miałes zielone a ona wbiegła na czerwonym to raczej nic Ci nie powinno grozić.
Ale niech wypowiedzą się inni.

3maj sie. Pozdrawiam

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-21, 10:52   

wszystkie okoliczności mające jakikolwiek wpływ na to zdarzenie mają znaczenie
ważne w jakim miejscu byłeś, gdy ta dziewczyna wchodziła na pasy, czy mogłeś ją wcześniej zauważyć, jaka była dozwolona prędkość i jakie warunki na drodze itp.
jak masz świadków, a najlepiej niezależnych ... to nie powinno Ci sie nic stać

bardzo ważne jest również (a może najważniejsze) stanowisko tej dziewczyny i policji

przykra sprawa - proponuję Ci żebyś dowiadywał się o jej zdrowie

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-02-21, 10:52   

nie powinien Cię nikt winnić, mogą badać, czy nie jechałeś za szybko, ale generalnie trzeba mieć oczy dookoła głowy :roll:
Najważniejsze, że dziewczynie nic się nie stało :!:

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2006-02-21, 11:04   

Swiadek stal na przejsciu (czerwone) wiec uwazam go za niezaleznego, oprucz tego jeszcze moja dziewczyna, ktora jechala ze mna, ale to jest chyba malo istotne.
Jesli chodzi o policje to koles powiedzial mi, ze jest mloda wiec w jej przypadku to tylko wykroczenie, a ja niedostosowalem sie do warunkow. Rozumiem to mniej wiecej tak, ze gdybym to ja wjechal na czerwonym, rozmawial przez telefon i potracil ja to pewnie moglbym powiedziec, ze to ona niedostosowala sie do warunkow... Dla mnie to jest jakas paranoja, w kazdym badz razie cale miasto juz huczy, ze jechalem conajmniej 170km/h, a dziewczyna walczy o zycie. Jakies 10-20min po zdarzeniu mialem jakies 6-7 telefonow od znajomych :o Doslownie 40tys miasto, a jak na wsi!

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-02-21, 11:12   

jinos napisa/a:
Swiadek stal na przejsciu (czerwone) wiec uwazam go za niezaleznego, oprucz tego jeszcze moja dziewczyna, ktora jechala ze mna, ale to jest chyba malo istotne.
Jesli chodzi o policje to koles powiedzial mi, ze jest mloda wiec w jej przypadku to tylko wykroczenie, a ja niedostosowalem sie do warunkow. Rozumiem to mniej wiecej tak, ze gdybym to ja wjechal na czerwonym, rozmawial przez telefon i potracil ja to pewnie moglbym powiedziec, ze to ona niedostosowala sie do warunkow... Dla mnie to jest jakas paranoja, w kazdym badz razie cale miasto juz huczy, ze jechalem conajmniej 170km/h, a dziewczyna walczy o zycie. Jakies 10-20min po zdarzeniu mialem jakies 6-7 telefonow od znajomych :o Doslownie 40tys miasto, a jak na wsi!

nie czuj się winny, ale zrozum mentalność innych - to zwykła małomaisteczkowość , a to typowe - sensacja i dla nich to jest to - coś ożywiło ich nudne życie.
Z drugiej strony zastanów się jakbyś Ty się zachowywał, jakby to Twoja panna wtargnęła rozm przez telefon na czerwonym pod czyjś samochód - - myślę, że tez byś o niej złego słowa nie powiedział, a słał @#@## na kierowcę.....
Każdy medal ma dwie strony - pamietaj.

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2006-02-21, 11:15   

Mi chodzi mniej wiecej o to, ze jestem idealnym kozlem ofiarnym, ktory beknie za jej nieuwage. Jeszcze pewnie rodzice wytocza mi sprawe z powodztwa cywilnego i juz w ogole bedzie bajka...

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-02-21, 11:23   

do niczego sie nie przyznawaj, nic nie podpisuj, jezeli jest tak jak piszesz to lepiej od razu isc z ta sprawa do sadu. Jezeli masz swiadkow ze bylo tak jak to opisujesz to wygrasz sprawe.

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2006-02-21, 12:19   

sarna1 napisa/a:
do niczego sie nie przyznawaj

jak cię złapią za rekę to mów że to nie twoja ręka.
A poważnie, to jak masz świadków to będzie git. Miałem
kiedyś podobne zdarzenie, tylko pieszy wtargnął sprzed autobusu
i sprawa zakończyła się umożeniem. Możesz chyba jeszcze wnioskować o
zwrot za szkody auta ale chyba z cywilnego czy coś takiego.
powodzenia
sie ma

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-02-21, 12:25   

Proponuje skontaktować sie ze świadkiem,żebyś miał jego adres itd..
Z adwokatem albo jakimś takim użędnikiem zpisać jego zeznania,żeby to podpisał....to tak na wszylki wypadek jakby rodzice tej dziewczyny też go odwiedzili i nagle by zmienił zeznania...... ($$$$$$$) :?

Trzymaj sie i informuj na bierząca jak sie ma sprawa......

Meecowhy 

Doczy: 09 Sty 2006
Skd: Żory
Wysany: 2006-02-21, 12:27   

- rozmawialem z ciocia... rzecznik policji :D ... powiedziala ze w sumie winna jest dziewczyna ale ty tez....moga sie "rzucac" o to ze przekroczyles predkosc( rozumiem miasto czyli 50km/h)
a po drugie kierujacy pojazdem jest zobowiazany do zachowania szczególnej ostrozności w okolicach i na przejsciu dla pieszych ...
czyli musisz patrzec sie wszedzie i wszystko przewidywac ...
ale sprawa jest do wygrania... - mlode dziewcze, telefon, dziewczyna biegla , swiadkowie,

A ty jak najszybciej zapieprzaj do szpitala i dowiedz sie co z nia .... - torska o poszkodowanego ( duzy plus w sadzie) .... niewazne ze jest winna - ona lezy w szpitalu!

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2006-02-21, 12:47   

Do szpitala dzwonilem i dowiadywalem sie co z dziewczyna. Mam coraz wieksze obawy :o

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-02-21, 12:53   

jinos napisa/a:
Do szpitala dzwonilem i dowiadywalem sie co z dziewczyna. Mam coraz wieksze obawy :o

Co do sprawy czy stanu dziewczyny.....??

Ale mimo wszystko odwiedz ją w szpitalu.......

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2006-02-21, 13:03   

Co do sprawy. Wczoraj wydawalo mi sie to oczywiste, dzis natomiast juz zwatpilem. Wyjdzie na to, ze to jest moja wina. Jesli chodzi o samochod nie moge sie dowiedziec co sie z nim aktualnie dzieje. Policjant, ktory sie tym zajmuje gdzies wybyl i nie bardzo wiadomo gdzie...

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-02-21, 13:03   

przykra sprawa :( , będziesz miał teraz troche zabawy z sądami :evil: , sprawa nie jest prosta ale do wygrania, jeśli oczywiście masz czyste konto w sprawie niekaralności . Będziesz miec niemiłą pamiątke do końca życia i przez pewnien czas uraz do jazdy. Przerabiałem ostatnio dużo prostszą sprawe przed wymiarem sprawiedliwości i kosztowała mnie ona wiele nerwów i pieniędzy , mimo to życze ci powodzenia i walcz o swoje :!:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-02-21, 13:04   

Znaczy co się dzieje z dziewczyną? Wolno nie jechałeś -ok 70km.h(chodzi o kwestię uderzenia), generalnie cud , że przezyła, nawet jak ja uderzyłeś ostatecznie 40km/h.

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-02-21, 13:09   

Mowiles ze na drugim pasie byl autobus - wal do ZKM, czy jak to sie tam u Was nazywa i dowiedz sie kto prowadzil autobus takiej linii o tej godzinie, moze sie zgodzi zlozyc zeznania, zawsze 1 swiadek wiecej. Tym bardziej ze jak narazie masz tylko jednego.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2006-02-21, 14:17   

Łukasz napisa/a:
Znaczy co się dzieje z dziewczyną? Wolno nie jechałeś -ok 70km.h(chodzi o kwestię uderzenia), generalnie cud , że przezyła, nawet jak ja uderzyłeś ostatecznie 40km/h.

Dziewczyna jest jedynie odrapana i potluczona, jak mi powiedzieli "...najgorsze czego mozemy sie obawiac to wstrzasnienie mozgu..."

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-02-21, 14:21   

czyli jest ok. wstrząśnienie może się zdarzyć nawet jak się potkniesz i przewrócisz.

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2006-02-21, 14:45   

Czarny scenariusz:

Dużo zależy od opinii jaka wyda biegły, który będzie ustalał rozmiar naruszenia czynności narządów ciała.

Spowodowanie wypadku komunikacyjnego określone jest w art. 177 kodeksu karnego. Stanowi on, że :

Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3 (§ 1). Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8 (§ 2).

Na pewno na " - " będzie prędkość,

bardziej dla Ciebie:

mandat

na szczęśćie dziweczynie nic się ne stało i jeżeli wyjdzie do 6 dni ze szpitala, sprawa nie powinna zostać skierowana do sądu, trzymaj swiadkow,

zaewsze moge sie mylic

powodzonka :)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-21, 15:07   

jinos - dostałeś mandat?

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-02-21, 15:13   

yo!
Znając polizeii z 3miasta którzy sa królami ziemi i powietrza na moich terenach bedziesz miał przejeb...sprawa karna i cywilna :shock: dostałes pewnie mandat(tylko za co) dmuchanie balonika pobieranie krwi przesłuchanie 2 godzinne i wezwanie na stawienie sie w charakterze podejrzanego o 100 wykroczen
pozdro

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-02-21, 15:14   

Mialem kiedys spotkanie z komendantem drogówki warszawskiej i doradząl nam jedno... Jak potrącicie pijaka to w życiu nie mówcie policjantowi że widzieliście pijaka że sie gibał... bo powiedzą wam że widzieliscie a nie zwolniliscie!!! Mówił: Nie widzieliscie, wpadł nagle!! A potem sie okaże że był zalany w trupa i pewnie sam sie wpakował.

Może ta wskazówkę jakoś wykorzystasz. Nie mówi że widziałeś jak idzie, jak już to stała p przed przejściem i gadała, spojżałeś w drugą stronę i nagle coś łup w samochód....

Oczywiście jeżeli tak było, wiesz jak CIę beda przesłuchiwać to się mocno zakręcisz, ja miałem w sumie 4 h przesłuchań jak mnie "ktoś" celowo chciał przejechać ale udało mi się wskoczyć mu na maske i zlecieć na bok.. w trakcie rozmowy mało się nie przyznałem że specjalnie mu wskoczyłem.. więc przemysl każde słwo...i BĘDZIE DOBRZE !! !

[ Dodano: Wto Lut 21, 2006 3:16 pm ]
Acha jest jakaś reguła że do 50km/h człowiek się odbija od samochodu, zdaje sie ze 50-70km/h dolatuje do szyby i ją uszkadza (potem pewnie spada) Ale jak przeleci Ci nad dachem to już znaczy że nie jechałeś szy bko a wręcz za..suwałeś.

Prędkości są z pamięci...

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2006-02-21, 15:19   

mandatu chyba nie dostales, kara za wykroczenie bo raczej tak to beedzie potraktowane,
orzeczone bedzie po badaniu bieglych, wiec na razie wszystko rozchodzi sie o to czy dziewczyna
wyjdzie ze szpitala do 6 dni czy nie.....

Art. 86. § 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie
bezpieczeństwa w ruchu drogowym, podlega karze grzywny.

pozdro

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-02-21, 15:24   

ja poszedlbym do adwokata odrazu... niepotrzebnie tracisz czas na niepotrzebne harce tej zamyslonej coby nie było dziewuchy! popatrz na to z perspektywy pieszego... stojsz na czerwony a jakis łep z telefonem przechodzi na czerwonym.... przeciez obok stał inny przechodzien....
popatrz okiem kierowcy... jakie jest prawdopodobienstwo ze jest czerwone stoja sobie ludzie przed pasami a tu nagle wynurza sie zabłakana dusza...

DOBRZE MóWISZ ROBIA Z CIEBIE KOZłA...ALE TY NIEMUSISZ KONIECZNIE BYC TYM KOZłEM...JESLI WARUNKI BYłY ZłE TO POWINIENES PRZYSTOSOWAC PREDKOSC DO POGODY ALE NIGDZIE NIEMA NAPISNE ILE POWINIENES JECHAC W KODEKSIE DROGOWYM... DLA CIEBIE TA PREDKOSC BYłA 50KM/H ... PAMIETAJ ZE W ZłYCH WARUNKACH POSLIZG JEST WIEKSZY .. .KLOCKI SA MOKRE.... TARCZE SLABIEJ REAGUJA NA DOCISK...KLOCKA...NIE BEDZIE WIDAC ILE JECHAłEM...ZAWYZ PREDKOSC DO 60KM/H...ALBO DO 55....POWIEDZ ZE W MOMENCIE UDERZENIA MIALEM 30-35KM/H

Biore tu twoja strone bo to ewidentnie nie twoja wina... lepiej wziasc odrazu sprawe w swoje rece... bo wymiar sprawiedliwosci cie poprostu wykreci...a rodzice tej córki bezimiennej kozy, która przechodziła przez pasy...poprostu beda chciec wykorzystac sytuacje i kupic np. nowa pralke lub nowy tel komorkowy dla dziecka... :lol: powinines sie takze odwołac do sadu w sprawie odszkodowania za zniszczony samochód, a takze zwrocenia samochodu.. z braku twojej winy.. a takze napisac do komendanta policji list imienny z prosba o ukaranie policjanta który kazał zabrac ci samochód....

NA KONIEC POWIEM TYLKO ZE JA TAKZE PRZEJECHAłEM PO NOGACH DZIEWCZYNIE W WIEKU OKOLO 17LAT..JA MIAłEM WTEDY 18 LAT I MIAłEM JUZ SWOJE PIERWSZE BMW Z WIELKIM TłUMIKIEM NA FELGACH 16-TKACH....I RIGERACH :oops: U MNIE BYLO W DODATKU TAK ZE SAM DOBROWOLNIE ZAWOZLEM DZIEWCZYNE DO SZPITALA ... CHOC ONA MNIE PRZEPRASZALA BO TO BYLA JEJ WINA... POPROSTU CZYTAłA GAZETE !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEJ OJCIEC PRZYJECHAL JEDNAK DO SZPITALA PIJANY I WEZWAł POLICJE... !! ! DALEJ ZROBIłEM JAK CI NAPISAłEM...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: