ostatnio ekonomizer zaczal pokazywac dziwne wartosci.
na poczatek powiem ze dzieje sie tak tylko na gazie,jak przelacze na benzyne i spowrotem na gaz to na jakis czas znika userka ale przy odpalaniu i tak sie pojawia.
otoz obojetnie jak sie nie jedzie to i tak pokazuje okolo 22 litry(jak jest cieply tez) reaguje na odpuszczenie gazu czyli spada ale jak przyspieszysz to najpierw max a potem znowu do tych 22 litrow.
ma ktos jakie propozycje?
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
PRAWDOPODOBNIE MIALES DELIKATNY WYSTRZAL GAZU, CO ZRUSZYLO KLAPKE W PRZEPLYWCE(NIE WSZYSTKIE WYSTRZALY SA GLOSNIE)!I ONA SIE TERAZ PRZCINA!
SPRAWDZ BO U MNIE WALSNIE TO BYLO PRZYCZYNA SZALEJACEGO EKONOMIZERA!
POZATYM PRZECZYSC STYKI NA PRZEPLYWCE, I WEWNATRZ PRZEPYWKI CZUJNIK TEMP.
MOZE COS POMORZE
PZD
_________________ BMW E30 M30B28 TOURING BYLA:(
BYLA
E30 M20B25 TOURING
JEST
E46 Compact 320d
A możesz to dokładnie zilustrować gdzie to w tej przepływce przeczyścić Ja miałem tez pare wystrzałów i ekonomizer przy 3 tyś obrotów na gazie ciągnie do końca a do 3 tys wogule nie reaguje
_________________ BMW e21 316-1.8i sprzedane
e30 325i-cabrio z parapetem
witam.u mnie było podobnie.była to oznaka zużytych akumulatorków w desce.zaczęło się od ekonomizera a skończyło na obrotomierzu i czujniku wody!.pozdro
wyjmujesz zegary, rozkrecasz i wkladasz nowe, jak rozkrecisz to bedziesz wiedzial o co chodzi, takie 'paluszki'..
ale to chyba nie moga byc zwykle baterie, poszukaj na forum, bylo jak wpiszesz akumulatorki to wyskoczy tego tona..
juz sie wyjasnilo
wczoraj strzelila ale slyszalnie.przestala krecic powyzej 3000 obr/min, przeplywomierz rozebrany i okazalo sie ze osta skrzywiona i klapka obciera.chwilka z mlotkiem i pilnikiem i chodzi jak nowa . zaczela pokazywac jakies normalne wartosci spalania.
swietna ulga jedziesz 70 i pokazuje 8 litrow a nie 22 ciagle;)
Ja tez miałem wystrzał gazu i nie pokazuje mi wartości dochodzi do końca przy około 3 tys obr i wraca do zera. Możesz to jakoś zilustrować na obrazku co gdzie prawic
w przepływomierzu???
_________________ BMW e21 316-1.8i sprzedane
e30 325i-cabrio z parapetem
najprosciej to rozebrac przeplywke i sprawdzic czy klapkja sie obraca jak nie to w ruch idzie mlotek;) i uprzednio zdejmujac klapke prostujesz oske.klepiesz do czasu az klapka bedzie sie swobodnie obracala bez przytarc.
metoda leko barbarzynska ale skuteczna
sprawdz jeszcze czy gdziestam nie bierze powietrza. zobacz czy przykrywka jest prosta bo mozliwe ze od wystrzalu sie skrzywila i tez konieczne bedzie prostowanko