BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
M62B44 problem z silnikiem !!!!
Autor Wiadomo
duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-04, 19:37   M62B44 problem z silnikiem !!!!

Silnik M62B44 gaz sekwencja wymienione uszczelki kolektora ssacego , uszczelki pod membrana kolektora ssacego uszczelka pod przepustnica wymyte wtryskiwacze , wymienione uszczeli pod deklami , wymienione swiece .Objaw na wolnych obrotach igielka nawet nie drgnie po rozgrzaniu tak samo igla natomiast pomiedzy 1000-2000 obr/min koszmar nie da sie jechac szapie motorem z wydechu slychac gluche strzaly nie mam pojecia co to jest na gazie mniej na beznynie wiecej swiece maja kolor nalotu bialy , nie bierze oleju ani nie ubywa plynu mam juz dosc zastanawim sie nad wymianan silnika

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2008-04-04, 19:47   

podpinales do kompa? to pierwsza rzecz przy zaawansowanych silnikach i nie ma co gdybac..

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2008-04-04, 21:01   

Przepływomierz powietrza, lub komp. Podmień od kogoś i będzie po sprawie. Mozę mapy się spitoliły...

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-04, 22:27   

ok Panowie dzieki za szybka reakcje zapomnialem dodac .......... bylem na kompie(DIS) nie komunikuje sie gazownicy cos popieprzyli w instalacji :( .

Juz powoli zaczalem dochodzic do usterki kiedys byly tam swiece Tutela nie wiem co to za firma ?? ?? wymienilem na NGK BRK6EK 2 elektrodowe tamte byly jedno i po tym zaczelo sie to wszystko dzic oczywiscie jeszcze zrobilem inne zeczy przy tym teraz wrocilem z garazu po wymianie na stare swiece Tutela problem znika calkowicie czy mozliwe jest uszkodzenie fabryczne swiecy nigdy sie z czyms takim nie spotkalem

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2008-04-04, 22:37   

a wogole jakie sa zalecane przez bmw swiece do tego silniczka? wiadomo ze ngk ale czy 1 lub 2 elektrodowe?

a swiece uszkodzone fabrycznie to czesty przypadek.. ostatnio podrabiaja ngk i sa ogolnie lipnej jakosci..
u siebie spotkalem sie z lipnym kompletem (ngk) silnik chodzil slabo, zdarzaly sie strzaly na gazie a po zmianie na inny komplet (ngk ale juz z innego sklepu) i jest OK..

co do TUTELA.. w zyciu nie slyszalem o takiej firmie..

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2008-04-04, 22:43   Re: M62B44 problem z silnikiem !!!!

x_e_o_n napisa/a:
Silnik M62B44 gaz sekwencja wymienione uszczelki kolektora ssacego , uszczelki pod membrana kolektora ssacego uszczelka pod przepustnica wymyte wtryskiwacze , wymienione uszczeli pod deklami , wymienione swiece .Objaw na wolnych obrotach igielka nawet nie drgnie po rozgrzaniu tak samo igla natomiast pomiedzy 1000-2000 obr/min koszmar nie da sie jechac szapie motorem z wydechu slychac gluche strzaly nie mam pojecia co to jest na gazie mniej na beznynie wiecej swiece maja kolor nalotu bialy , nie bierze oleju ani nie ubywa plynu mam juz dosc zastanawim sie nad wymianan silnika

a moze lambda...??
794 001 051

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-04, 22:53   

Soutofheaven dzieki za info jutro jade do IC i oddaje swiece do ekspertyzy wyczytalem ze firma tutela robi czesci do raczej wloskich aut i sprecyzowanych w kierunku LPG od filtrow olejow po kable .Co do zalecanych swiec to najlepsze platynowe ..cena i te ktore wymienilem w poscie wyzej zwykle swiece 2 elektrodowe

David juz napisalem ze problem znikl po powrocie na swiece stare .....................

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2008-04-04, 23:24   

aha oki, nie doczytalem. U mnie trzeba bylo wymienic sonde a objawy mialoem podobne.
794 001 051

J E L I T O 
na czarno

Doczy: 16 Wrz 2005
Skd: STALOWA WOLA
Wysany: 2008-04-06, 08:36   

XEON, z którego roku masz auto? Jeśli po 98 to powinny być świece 4 elektrodowe NGK nr 30

Coś widzę że Ngk się popsuło. Kolega kupił i też coś było z nimi nie tak. jeździł na starych.
Wkońcu kupił firmy BERU i jest zadowolony. Jeśli masz możliwość kup 4 elektrodowe platynowe nr 30.

ZOBACZ TO 540i http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23752
Ostatnio zmieniony przez J E L I T O 2008-04-06, 08:39, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-06, 08:52   

Ja mam czerwiec 1996

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-04-06, 15:38   

NGK to teraz straszna masówka. Kumpel niedawno kupił i jedna świeca ukruszyła się po 500 kilometrach :shock: Na szczęście dało się ją normalnie wykręcić. Ja mam 4-elektrodowe Bosch (z Niemiec) i sobie chwalę. Słyszałem też bardzo dobre opinie o Beru.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: