koleś nieźle piszę ale nie uleczy tym wszystkich problemów związanych z lpg. Po krótkiej rozmowie z Arturem C. , stwierdzam że niezłe a co do zasady działania trzeba by na próbę kupić sztuk parę i TEST.
żasada prosta i wykożystywana w gaźnikach( rozpulacz w zwęzce wenturiego) jednak średnica 26 powiedzmy dla dwólitrówki to lekka przesada i nie dziwota ze trzeba srubkę dławiącą wstawiać aby ilośc gazu zmniejszyć- mój mixer ma 36 mm przu silniku 2,0 i nic nie strzela, mieszanka ok. Pozatym gosciu pokazuje zdjęcia na których nie widać zamontowanego tego patentu poza zainstalowanymi innymi mixerami- ale pisać to on umie.
oj to bardzo zle ci sie wydaje, W blosie masz ruchoma przepustnicec a tu ....lipa, z reszta kiedys na forum corollaclub byl o tym watek i ogolnie tylko jedna osoba chwalila. Moim zdaniem jest to sciema.
milan99 [Usunity]
Wysany: 2005-10-19, 21:56
Gość wszędzie pisze że to jest jego wynalazek, on go wymyślił, on jest pomysłodawcą tego cuda. Otóż tak nie jest. Mam zamontowany od 4 lat w E34 535i mikser włoskiej firmy Stefanelli (model miksera Linear) wyglądajcy podobnie do tych mikserów przedstawionych na jego stronie i działający w oparciu o te same zjawiska fizyczne - czyli nie tylko ten Pan produkuje takie miksery. A teraz jak się zachowuje samochód z tym mikserem:
-obroty jałowe stabilne nie falują, zarówno na gazie jak i na PB
-moc samochodu mniejsza niż z wymontowanym mikserem, zarówno na gazie jak i na benzynie (nie jest to jakaś wielka strata mocy, ale wyczuwalna)
-silnik kręci się do odcięcia
-gaz czasami strzeli ale nigdy nie zdarzyło mi sie przy odpaleniu żeby strzelił. Od dwóch miesięcy odkąd wymieniłem sonde lambda nie miałem wystrzału gazu - ale to może być bardziej zasługa dobrze wyregulowanego gazu niż miksera
Niestety instalacja LPG z takim mikserem nie zastąpi instalacji IV gen. gazu (jakby się ktoś łudził)