BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kiego CH...
Autor Wiadomość
PepiS 

Wysłany: 2004-03-22, 13:30   Kiego CH...

Nie wiem co jest grane moze ktos mi podpowie. Jak furaszka zlapie temperaturki to zaczynaja spadac obroty do jakis 500 lub nizej (prawie zdycha). To samo dzieje sie na gazie jak i na wasze, z ta roznica ze na gazie podkrecic obroty sobie moge i jest w porzadku ale wydaje mi sie to polsrodkiem. Jeszcze jedna kwestia, szybko sie grzeje silnik, czy to sprawka wisco???

Gość

Wysłany: 2004-03-22, 13:34   

ciepło się robi i zaczynają fury odmarzać :lol:
tak wogule to kiedy ostatnio ustawiałeś gaz?bo w zime jest inna mieszanka na stacjach a ,że sie ciepło zrobiło to podejrzewam ,że mają jurz letni gaz z większą zawartością butanu

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-03-22, 14:59   

ale na benzynie też mu pada... coś może z mieszanką generalnie jest nie tak

a chodzi na obrotach?
jak tak to albo sonda albo lewe powietrze

PepiS 

Wysłany: 2004-03-22, 15:13   

chodzi na granicy zdechniecia zarowno na lpg jak i na Pb 8) sonda napewno nie bo jej nie mam :wink: a co do lewego powietrza to raczej to bym obstawial tylko jak to sprawdzic??? jeszcze mam jeden mantyk. Furka zaczela tracic olej czego wczesniej nie robila :cry: Po 3tys od zalozenia gazu sprawdzilem poziom i byl na dolnej granicy bagnetu :shock: :shock: :shock: no i zauwazylem ze bok silnika od strony kolektorow jest zalany olejem. Czyzby mi wyje... uszczelke pod glowica i stad te lewe powietrze i braki oleju??? I czy to przez ten gaz takie problemy????

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-03-22, 15:17   

wiesz co jak ty masz takie objawy to narazie nim nie jeździj i lepiej niech ktoś to obejrzy...

ja mialem takie właśnie..w silniku 1.8 ti... okazało się że miałem mikroszczeline w bloku ale miejmy nadzieję że to nie to...
najlepiej niech Drack i Loko to obejrzą - mieszkacie od siebie 2 przecznice...

loko

Wysłany: 2004-03-22, 20:58   

to by mogło tłumaczyć dlaczego traci ci obroty po rozgrzaniu... gdy głowica dostaje temperatury to jednak metal trochę wtedy zmienia właściwości i mże tworzy się jakiś ubytek przez który spada kompresja i ucieka olej.. dobrze by było sprawdzić po prostu kompresję na gorącym silniku i okaże się jasne... mam w domku przyrząd do sprawdzania...

PepiS 

Wysłany: 2004-03-23, 08:27   

A kiedy moglbym ci zawrocic glowe loko? :mrgreen: i jeszcze co do regulacji skladu mieszanki(benzyna nie lpg) to gdzie to moge zrobic od reki dzisiaj w warszawie po 16??? Musze miec na piatek fure sprawna a chcialbym zrobic taki kompleksowo-expresowy przeglad.

Gość

Wysłany: 2004-03-23, 08:32   

Darco napisał/a:
DRACK w zime inny gaz na stacjach ale mnie rozbawiłeś ... pytałeś się wielu ludzi na stacjach to gaz jest taki sam hiehie ... za duży koszt by był takiej operacji dla sprzedających LGP :-) co jakiś czas jest zalecane wymiana filtru gazu oraz regulacja co do benzynki jak dużo jeździsz to regulacja co jakiś czas także jest wskazana ... zaworki, powietrze i skład mieszanki

i tu sie mylisz dareczku bowiem w temp -5*C butan nie zmienia się z cieczy w gaz porozmawiaj z kimś kto ma jakieś o tym pojęcie to się przekonasz,a fakt czy rzeczywiście na stacjach jest rurznica pozostaje w innej sferze rozmyślań o piep...ej polskiej rzeczywistości

PepiS 

Wysłany: 2004-03-23, 08:57   

jest cos takiego, ze zmieniaja proporcje mieszanki, ale nie sprzedawcy koncowi 8) tyle wiem od kumpla co ma gazowke :mrgreen:

loko

Wysłany: 2004-03-23, 10:06   

w sumie to keidy chcesz, ale ja do 11 jestem w domu.. a potem w pracy w jankach w maxmedia, jak chcesz to moge to zabrać ze sobą i ci dam to sobie sam zmierzysz..

mogę to nawet dziś wziąć tylko muszę wiedzieć zaraz czy przyjedziesz... wyślij mi smsa..

loko

Wysłany: 2004-03-23, 23:23   

no i wstępna diagnoza postawiona...

gowica jest oki.. nic nie mierzyłem..

1. ma zwaloną wiskozę i dlatego mu się grzeje
2. w dolocie ma więcej dziur niż kloszard w skarpecie
3. jakiś inteligent mu tak zamontował parownik od gazu że prawie w całości zasłania on wlot powietrza do puszki z filtrem :shock: w życiu czegoś takiego nie widziałem... jezu jaka partanina.. chyba otworzę warsztat...

daj namiar do gościa który ci gaz zakładał a wpiszemy warsztat na czarną listę 8)

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-03-23, 23:27   

no i dobzie...mówiłem że mój naczelny mechanik sobie poradzi :)
ale masz w sumie to co ja ...zwaloną wiskoze i dziury w dolocie ( to juz zrobiłem innym sposobem ) 8)

PepiS 

Wysłany: 2004-03-24, 08:39   

Co jak co ale naczelny mechanik spisal sie na medal :D Co do tego parownika to jest on beznadziejnie usytuowany jesli chodzi o dostep do akumulatora :oops: a zaslania wlot powietrza bo przeciez sie cofnal po strzale w latarnie (zupelnie o tym zapomnialem). A co do warsztatu gazowego to jedyne co moge zlego powiedziec to to ze dlugo robia. Wielkie dzieki Loko za diagnoze :D

loko

Wysłany: 2004-03-24, 12:43   

hehe, bierz się do roboty i oddawaj ciśnieniomierz 8)

PepiS 

Wysłany: 2004-03-24, 13:17   

Ok. Oddam ci go w pon albo wt przyszlego tyga :) Jeszcze zadzwonie 8)

Odpowiedz do tematu