BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
FILTR STOŻKOWY I ZWYKŁY GAZ ... ?
Autor Wiadomo
Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-02-18, 07:33   FILTR STOŻKOWY I ZWYKŁY GAZ ... ?

elo
mam pytanie jak to sie ma do siebie? widze ze martinez ma gazociag i zwykly stozek, ostatnio na allegro byla e30 325 ze stozkiem (pytalem sie wlasciciela o strzaly,powiedzial ze ani razu nie mial problemu).
kiedys gazownicy specjalnie zaslaniali w pewnej czesci wlot powietrza do puszki z filtem aby nie zasysalo wiecej powietrza ..
wiec sa strzaly,falowanie,gasniecie,uboczne skutki itd?

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-02-18, 08:53   

jezeli wyregulujesz LPG pod stozka nic sie nie bedzie dzialo , co do strzalow to tylko wina WN jesli sa jakies przebicia lub niedomagania ukaldu .

czaja 

Doczy: 24 Lis 2004
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-02-18, 09:27   

Nie ma najmniejszego problemu jeżeli instalacja bedzie prawidłowo wyregulowana. Jeżeli bedzie wszystko sprawne, auto nie może zgasnąć nawet przy wrzuceniu luzu przy 150km/h i wiecej.

White 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Cze 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-02-18, 09:46   

Ja w swojej miałem stożek i to duży tylko miałem zamocowany w puszce po filtrze zeby mniej powietrza ciągnał strzałów nie miałęm równo mi chodziłą i powiem ze lepiej nawet no i ten dżwięk. Potem cos mnie podkusiło i zdjąłem bo chciałem zobaczyc ile pali czy mniej i wogole jaka różnica. pojechałem do gazowników zdjąłem stożek wyregulowali mi ja, pojeżdziłem tydzień i gaz mi strzelił pierwszy raz nie groźnie, potem za drugim przepływkę szlak trafił więc mniej problemów miałem z stożkiem jak bez. Wymieniłem przepływke, świece przewody i jak narazie jezdze ale spalanie dużo nie zmalało ok 1 litra na lato znów zakaldam stożek. :evil:

Menel 

Wysany: 2006-02-18, 11:17   

:shock:
to jestem w szoku.latam beemkami juz ladnych pare lat i myslalem ze przez ten wiekszy doplyw powietrza beda problemy ze stozkiem.
oczywiscie nie mam zamiaru wkladac go w inne pojemniki aby bylo mniej tlenu jak kolega wczesniej napisal.chodzi mi wlasnie o jak najwiecej powietrza doprowadzonego do stozka...
czekam na dalsze wypowiedzi :wink:

czaja 

Doczy: 24 Lis 2004
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-02-18, 11:46   

pamiętaj , ze jak chcesz dac wiecej tlenu to i daj wiecej gazu. A jak założysz sam stozek bez innej ingerencji to później są cyrki

White 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Cze 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-02-18, 12:46   

jak go włożyłem ale miał normlany doplyw powietrza tak samo ta rurka co dochodzi do flitra a takze od góry bo nie byl przykry a tym ze go tam zamocowałem to też po to żeby nie ciągnął ciepłego powietrza od silnika bo stożek nie moze. testowałem różne wercje i zobaczysz sam ze nie moze miec az tak duzo powietrza chyba ze jezeli chcesz ze by ci paliła z 25 bo mi tak paliła jak miała za duzo powietrza i wecej gazu a dżwięk był i tak taki sam

Menel 

Wysany: 2006-02-18, 13:30   

z goracym powietrzem sie zgadzam,zakryje filtr ze strony kolektora .zle troche cie zrozumialem.sorry :wink:
spalanie mnie nie interesyje.w lato i tak pali mi jak smok czyli okolo 18 l gazu :lol:
wazne aby ten delikatny dzwiek stozka sie wydobywal no i ten moment moze troche wzosnie :lol:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-02-18, 13:39   

menel... po pierwsze to kup stozek dobrany do silnika, jak nie chcesz wydac za duzo kasy na KIT K&N to looknij sobie mniej wiecej na wielkosc takie z K&N a potem kup jakis o zblizonej wielkosci... 2 dobrze go umiesc, zrob oslone od silnika (ja mam kawal blachy izolujacej od silnika "scianka grodziowa") nie zakladaj blachy na sam filter... 3 dolot zimnego powietrza na stozek (z dolnych czesci zderzaka najlepiej rura aluminiowa taka do wentylacji "rozciagana")... 4 trzeba POD OBCIAZENIEM ustawic dozowanie lpg ( bo na jalowym to zaden problem ale stozek bedzie dawal wiecej powietrza podczas jazdy)... 5 jak masz zwykly mikser to i tak bedzie kiepawo ( polecam montaz blossa)...

Menel 

Wysany: 2006-02-19, 00:11   

widzialem ostatnio na allegro przejsciowki z przeplywki na stozek ale juz ich nie ma. moze ktos wie gdzie to kupic?
jak nie to uderzam do Barabusa ,speca od blachy i spawarki :lol:

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-02-19, 07:53   

hehehhe zycze powodzenia. ja wlasnie wyje..... z hukiem stożek. pisalem swego czasu o stratach. jedyne co ciekawego to dzwiek osiagi hmmmm zadnej rewelacji. za flaszeczke kopsne Ci mojego K&N z przejsciówka. po strzale wpadl w wentylator i jest troszke porerany. nie mocno ale zawsze, wlasciwie tego nie widac po zalozeniu bo jest od spodu. jak cos wal na priv pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: