BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Klocki Hamulcowe - dyskusja
Autor Wiadomo
Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-07-07, 19:19   

to ty przez miesiąc robisz 10tyś km? :shock:

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2004-07-07, 20:13   

Robiłem Fiestą, taką miałem pracę własnym samochodem, ale teraz mam służbowy i mogłem sobie pozwolić na BMW. Teraz robię ok 3 tyś/msc.

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

mateo

Doczy: 06 Cze 2004
Skd: poznan
Wysany: 2004-07-08, 09:04   

Galiński Grzesiek napisa/a:
ale jakoś Japonia w BMW to mi się jakoś gryzie :wink:

A czemu to sie gryzie swiece NGK, łożyska NSK i jeszcze pare innych przykładów i bardzo dobrze współpracuje

sancho

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: WZ wśćiekły zapierdalacz
Wysany: 2004-08-04, 09:08   

Galiński Grzesiek napisa/a:
No tak ale z tego co pisali koledzy nie mają one miejsc na czujnik, a chciałbym żeby działał, ale są klocki dobre i w przystępnej cenie. Słyszałem że Bradiego są w miare :wink: Miałem kiedyś Ferrodo we Fieście i musiałem je co 10 tyś zmieniać, a inne jakoś wytrzymywały spokojnie 20 tyś. Hamowały może i lepiej ale musiałem je co 1 msc zmieniać, szok :shock:

jak to przeczytałem byłem w szoku co 20 tys max to wymieniam tarcze z przodu zawsze zdaze je pokrzywic z tyłu raz (ale tu ja przesadziłem ) klocki jeszcze nigdy nie starczyły mi na 10 tys jak Wy to robicie ?

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-08-04, 09:23   

sancho napisa/a:
klocki jeszcze nigdy nie starczyły mi na 10 tys jak Wy to robicie ?

Jak to jak??? Poprostu nie jeździmy z noga na hamulcu :!: :!: :!: z mojej jazdy wiekszośc przypada na miasto a czesto jezdze od świateł do świateł troche szybciej niż inni. Więc albo masz zawsze jakiś szajs nie klocki albo jeździsz z noga na hamulcu :twisted:
Dla niewtajemniczonych : Wczesne i delikatne hamowanie nie ma nic wspólnego z oszczędzaniem hamulców!!! Jest dokładnie na odwrót -- lepiej hamować poźniej i mocniej bo wtedy klocki mają krótszy kontakt z tarczami. Czyli wolniej sie nagrzewają i mogą szybciej oddać ciepło niż tocząc sie 100metrów do świateł z lekko wciśniętym hamulcem, bo cvzerwone się pali!!! ...czy jakos tak...

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2004-08-04, 09:53   

Kurde nie wiem jak to zrobilem ale mi klocki w e30 wytrzymaly 45tysi :shock: Dodam ze byly to oryginalne BMW a dokladnie nie wiem kto je robi :P

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2004-08-04, 12:25   

Cytat:
jak to przeczytałem byłem w szoku co 20 tys max to wymieniam tarcze z przodu zawsze zdaze je pokrzywic z tyłu raz (ale tu ja przesadziłem ) klocki jeszcze nigdy nie starczyły mi na 10 tys jak Wy to robicie ?

Ja swoja beemka zrobilem okolo 40 tys i dwa razy klocki wymienialem tarcze ani razu nie zmienialem. (ale juz mysle nad zmiana tarcz)

Tylne zmienialem raz.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: