Wysany: 2006-01-14, 16:53 Co mozecie powiedziec o 540 e34?
omowione zostaly 530 i 535, a co mozecie powiedziec o 540 ? od jakiegos czasu choruje na ten samochod ale jednak nawet w niemczech trzyma sie jeszcze w cenie...
pozdrawiam.
No ja ejzdzilem 540i w automacie ale E39 ale osiagi podobne, wiec bardzo polecam.
jak automat tak jezdzi, to co musi robic manual
W E39 jest teoretycznie 540 tam jest 4.4 V8
Z tego co wyczytalem w necie to silniki m52 i m60 sa "nie remontowalne" bloki wykonane sa z jednego stopu, nie ma tulei i nie na co szlifowac, powierzchnia gladzi jest utwardzana i w razie ich uszkodzenia jedynym wyjsciem jest wymiana calego bloku [co zapewne nie jest tanie]
Jesli sie myle prosze mnie poprawic.
Pozdrawiam
PS. Osobiscie chcialbym E34 540i manual w kombiaczku
wlasnie...spotkalem sie tylko z automatami. planuje sobie strzelic albo 540 lub 740...w gre wchodzi tez 535 lub 735...jest jeszcze 750 ale to chyba kosmos...
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-01-15, 09:38
540 e34 w manualu wyszło: sedan 797szt/// touring 499szt, produkowano je między
10/1993 do 10/1995...
a z automatem (540iAsedan i touring) wyprodukowano - 25.746sztuk, więc wśród
wersji ze skrzynią automatyczną jest w czym wybierać...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
ile tak automat moze palic? duzo wiecej na setke? a jesli chodzi o 5.0 to jakie sa roznice w spalaniu i osiagach? ( tu chodzi o bmw 7 )
Moja 740iA w miescie pali 15-16,na trasie 12 literków nie szukaj v12 bo to porazka silnik lepiej sie bawic v8 - moc prawie taka sama a mniej roboty przy naprawie,głównie chodzi o koszty eksploatacyjne.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
znacie moze jakies fajne strony niemieckie z ogloszeniami motoryzacyjnymi? szukam fajnej furki ( ze wzgledu na cene chyba to bedzie 535 )...i teraz pytanie do kolegi wyzej, czy ta 7 - ka twoja to jest automat czy manual? czy rzeczywiscie automaty duzo pala?
znacie moze jakies fajne strony niemieckie z ogloszeniami motoryzacyjnymi? szukam fajnej furki ( ze wzgledu na cene chyba to bedzie 535 )...i teraz pytanie do kolegi wyzej, czy ta 7 - ka twoja to jest automat czy manual? czy rzeczywiscie automaty duzo pala?
Automat - powyzsze wartosci podałem wlasnie dla A jak automat
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
dzis dowiedziales sie ciekawa rzecz od pewnego mechanika...chcialbym zapytac czy to prawda? czy to prawda ze powyzej 150000 km przebiegu pojawiaja sie problemy z automatem? ze zaczynaja sie awarie i wogole? facet mnie przestraszyl troche...
Pomg: 1 raz Doczy: 11 Lip 2005 Skd: Radomyśl Wielki
Wysany: 2006-01-17, 23:47
Jak mozna to poprosze instrukcje o testowaniu automatow na PW
Nie zgodze sie z opinia ze V12 to porazka. To sa naprawde bardzo dobre silniki. Jest tylko jeden warunek: nie moga byc zgrzebane, a na taki ciezko trafic. Mi sie udalo i w Niemczech taka znalazlem. Znajomy w serwisie BMW w Monachium po przegladnieciu stanu technicznego zabronil ruszac silnika do przynajmniej 500 tys. Jezeli chodzi o skrzynie w 750 to juz inna bajka. Slyszalem ze padaja przy 200 tys. i chyba to prawda. Mi powoli dobiega taki stan i czuje ze z praca skrzynki nie najlepiej. Ale silniki sa naprawde super. Jak narazie pozytywne wspomnienia. Jeden WIELKI minius: spalanie - smok Do codziennej eksploatacji bardziej polecam 3.5 lub 4.0. A 750 tylko na weekendowe wypady
Przełamcie się i zaglądnijcie na http://www.bmw-klub.pl/forum . Wiem że ciężko, ale jak ja zaglądam tu to wy możecie tam:) Jest tam ogromny zbiór informacji dotyczących 540 i 740, oraz ogólnie silników v8. Wystarczy w wyszukiwarce wpisać 740 albo v8. Nie ma sensu przepisywać tego samego drugi raz.
Jeżeli jesteś zainteresowany e34 540 to spróbuj znaleźć w manualu 6biegów.
Jest ich mało i "trzymają cenę" ale warto poszukać. Dużo informacji jest
tak jak pisał JELITO na bmw-klub polska.
sie ma