Witam
Dziś odniosłem wrażenie,że moja skrzynia zaczeła chodzić ciężej to znaczy żeby włożyć bieg trzeba użyć większej siły może to tylko złudzenie ale zdaje mi się,że naprawde tak jest. poprostu przed włożeniem biegu czasem czuć większy opór nie jest to nic strasznego,ale kiedyś tak nie było co może być przyczyną? Może należy zmienić olej w skrzyni? Jeżeli tak to na jaki.
Przyczyna moze byc prosta - spada temperatura co za tym idzie olej w skrzyni robi sie gesty i zanim silnik chwili nie popracuje i oleju nie "rozrusza" takie bedzie uczucie
Rozumiem ale to nie to. Skrzynia chodzi ciężej nawet po przejechaniu 20km poprostu przy wkładaniu biegów czuć jakiś opór.
Yatzek [Usunity]
Wysany: 2005-12-22, 20:47
proponuje ci czy tak czy tak ATFIII do automatow moze i 20 km to malo na zagrzanie po takim zmarzneicu .milem tak kiedys w poprzednich po ATF-ku jak reka odjoł a znam nawet takiego co wlał hipolka i zarabal skrzynie w 4dni he
MAM TAK SAMO !!!!!!!!
czuc znaczny opor (znaczny w porownaniu z tym jak jest cieplo - po przejechaniu jakis 30 km robi sie chyba tak jak bylo wczesniej)
jaki olej wlac
mam m20b20
moze jeszcze jakis krotki opis co i jak zeby nic nie zje...psuc
napiszcie DOKLADNIE jaki olej o jakich oznaczeniach i jaka ilosc i ile hajsiwa za niego ! POMOCY !
u mnie jest podobnie... i to chyba raczej olej w skrzyni... biegi nie wchodza tak ladnie... jak bede wymienial olej (jeszcze ze 3tys km) to przy okazji wymienie olej w skrzyni... z tego co wiem to sa dwa rozne oleje jeden do manuali a drugi do automatow (zreszta wymieniam w serwisie to wleja dobry)..... ja mam manual
Ja mam w skrzyni syntetycznego Castrola.
W lato jest ok, ale w zime na samym początku też ciezej chodzi. jak olej sie rozgrzeje jest ok.
Nawet niechce myslec jak ciezko skrzynia chodzi gdy jest zalane mineralnym.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Kwestia jaki zalać? Pierwsze trzeba sprawdzić jakiego koloru jest oznaczenie na skrzyni w okolicy korka oleju i według tego oznaczenia zastosować odpowiedni olej- tak jak na rysunku poniżej.
_________________ E39 530d 00r
Ostatnio zmieniony przez Artur C. 2005-12-26, 11:05, w caoci zmieniany 1 raz
ehh kazdy cos napisal ale nikt nie napisal dokladnie co i jak !
zalac mojego manuala olejem do automatow ?
lac syntettczny ? mineralny ? jakies oznaczenia gestosci, lepkosci ?
chce wiedziec co i jak dokladnie jak pojde kupowac zeby nie zrobic takich oczu jak koles mnie o cos zapyta
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-26, 09:18
ale wtedy jak masz na przekładni maualnej pomarańczową kartkę.
Wymiana oleju co 50.000.km
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Yatzek [Usunity]
Wysany: 2005-12-26, 11:39
proponuje niezaleznie od skrzyni i oznaczenia ATF III to działa i nieszkodzi a zobaczycie jak skrzynki zaczynja latac ja maselko i wydaje mi si eze nazwa ATF III to chyba wystarczajaco okreslona nazwa a jakiej firmy wybierasz to juz twoja sprawa ja od 5latek uzywam quakerka bo to sprawdzone od 5 lat w extremie !!
JA miałem ten sam problem karteczki na skrzyni eni maiłem ale kumpel z otwocka powiedział mi i słusznie ze do beemki tylko do automatu lato czy zima te mrozy po -25 nie ma problemu biegi chodza bardzo dobrze. U mojego ojca w 7 tez wymienialismy olej i tam karteczka była ZE TYLKO OLEJ ATF czyli do skrzyn automatycznych a ma manuala.
Mimo ,ze tez kiedys mialem wlany ATF do skrzyni automatycznej , to podzielam zdanie Lukasa.Proponuje olej przekladniowy syntetyczny o lepkosci 75W/140 ,klasa nie niższa niz GL5 , a firma to juz do wyboru...........Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Yatzek [Usunity]
Wysany: 2006-01-25, 15:51 Re: olej
tez kiedys mialem wlany ATF do skrzyni automatycznej , to podzielam zdanie Lukasa.Proponuje olej przekladniowy syntetyczny o lepkosci 75W/140 ,klasa nie niższa niz GL5 , a firma to juz do wyboru...........Pozdrawiam - henry[/quote]
1-do skrzyń automatycznych raczej jest ATF !!!!! a czy jest to ATF2 czy ATF3 to tak jak DOT3 a DOT4
2- lej ATF 3 i sie nawet niezastanawiaj ! lej bo sprawdzony a skrzynia przy -28 chodzi jak maslo ! mam takiego kolege co sobie zalał przekladniowy! wlasnei wymienia skrzynie niewiem czemu ale twierdzi ze teraz juz bedzie lał ATF3
niesugeruj sie naklejkami wlej atf i sam zobaczysz ! jakos jest rozroznienie na naklejki itp a jest jakies rozroznienie na czesci do skrzyń??? czy jakies inne materiały NIE (dla wscipskich niemowie tu o przelozeniach obudowach itp.mowa tu o synchronizatorach !jakies rozrozneinia na synchro. do skrzyn zalewanych takim a innym olejem??? niesadze ) a jak ktoś rozbierał i odrobine sie zna
skrzynie automatyczne to tez powienien wiedizeć co one przerzywaja ,wiec niewyjdzie ci to na zle!!! ZALEJ CIESZ SIE ZYCIEM
pozdro.
Tez potwierdzam patent olejem od automata w manualu BMW, skutkiem ubocznym moge byc wycieki zwlaszcze jak od dawna skrzynia chodzila na niewymienianym oleju mineralnym.