Witam, objawy niesprawności czy czegoś tam. Było mało paliwa pokazywało około 30km do przejechania zaświeciła się kontrolka DDE. Szukałem szukałem jak zwykle wiele objawów i jeszcze więcej przyczyn. Auto zostało zgaszone. Przy próbie odpalenia zaświeciło się również CHECK ENG i generalnie auto nie odpaliło. Proste chłopskie myślenie - może paliwa brak. Sąsiad pojechał po 5l ropki, auto zalane i odpaliło pięknie i kontrolki przestały świeci.
Teraz od czasu do czasu nie ma to reguły zaświeca się CHECK ENG ale i samo gaśnie po paru dniach.
Ostatnia sytuacja - mało paliwa ale jeszcze nie zaświecił się komornik, znowu kontrolka DDE. Zatankowanie - i bez problemu. Wiem wiem pod kompa podłączyć - byłem oprócz świec na 1 i 2 garze jakieś tam ciśnienie prawdopodobnie na listwie spada. Możliwe, że kończy się pompa podprogowa albo filter zapachny albo zapowietrzony układ??
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
pompa w zbiorniku daje takie wlasnie objawy ( w dieslu nie podaje paliwa bezposredniodo ukladu zasilania ale ma za zadanie przepompowywanie miedzy komorami zbiornika)
pozdr
_________________ angole, angole, angole........ uparcie do przodu...
Czyli rozumiem według katalogu InterCars Elektryczna pompa paliwa według RealOEM numer cześci 16146768488???