BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MAXXX na masce - najgłupszy konkurs radiowy
Autor Wiadomość
Adam86 

Wysłany: 2011-03-13, 17:25   

Ten ktos kto napisał to na masce napewno sie opierał o błotnik.. (chyba ze miał jakies nadzwyczaj długie rece) Mogł porysowac błotnik zamkiem od kurtki albo guzikami.

Grzesiek 

Wysłany: 2011-03-13, 17:29   

i co porysowal sam blotnik i nie tykajac maski?? stan sobie kolego przed e34 i bez problemu napiszesz na masce nie tylko rmf maxxxx

_sebcio_ 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-03-16, 18:10   

Jakieś nowe wieści ?? 8-)
Początki - http://beemka-klub.pl/for...p=367907#367907

Inka 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-03-16, 19:06   

czekamy na odzew... nic innego nie pozostaje robić...

[ Dodano: 2011-03-23, 10:03 ]
Na początku chciałam poprosić Administrację o nie banowanie mnie ani nie dawanie warnów, bo czasem muszę napisać post pod postem.

Wczoraj zgłosiłam sprawę na Policję. Opisałam wszystko dokładnie, powiedziałam, że sprawę skierowaliśmy też do radia i czekamy na odzew. Radio na pewno ma dane gościa, który prawdopodobnie mi to zrobił, bo jakby nie patrzeć przy wysyłaniu zdjęcia trzeba podać swoje dane. Do zeznań dorzuciłam zdjęcia i płytkę ze zdjęciami plus zdjęcie z konkursu. I teraz najlepsze ;) jeśli gościa złapią to sprawa z urzędu zostanie skierowana do sądu. Bo oni mi nie mogą danych udostępnić, żebym ja sobie te sprawę poza sądem załatwiła, poza tym po co mają sobie psuć statystyki :P :lol:

tak więc czekam na list z Policji o wszczęciu postępowania i na ich działania. Później będę się ciągać po sądach najwyżej ale zrobię wszystko by gość mi zapłacił za uszkodzenia.

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2011-03-26, 09:04   

E30 + E91

Inka 

Wysłany: 2011-05-10, 08:47   

29 kwietnia dostałam pismo z prokuratury, że odmawiają wszczęcia dochodzenia, bo sprawdza działał nieumyślnie (tak to przynajmniej zrozumiałam )

Oczywiście napisałam zażalenie do prokuratury w zeszłym tygodniu po konsultacji z prawnikiem i zobaczymy co mi na to odpiszą.

BM 6 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-05-10, 11:34   

Według mnie, to ta sprawa nadaje się do telewizji :wow: Pewnie pomyśleli, że jak napiszą kilka zawiłych zdań, to wnioskodawca się przestraszy i zaniecha dalszych działań.
Nie odpuszczaj! Trzymam kciuki :spoko:

Inka 

Wysłany: 2011-09-22, 13:07   

napisałam zażalenie, dostałam pismo z sądu, ze prokuratura ma wszcząć postępowanie, wczoraj dostałam list z prokuratury, że przesłuchali świadków, jeden z nich przyznał się do zrobienia napisu, drugi do zrobienia zdjęcia, ale prokuratura odmawia wszczęcia dalszego postępowania, bo ich czyn nie nosi znamion czynu zabronionego, a jak twierdzą Ci co to zrobili, palcem nie da się porysować auta, gąbką tak samo :x nie wiem czy składać ponowne zażalenie na niedopełnienie obowiązków przez policję/prokuraturę, bo mieli mnie wezwać z samochodem na oględziny i mieli spisać protokół z oględzin a do niczego takiego nie doszło.

tak czy siak idę do sądu walczyć o odszkodowanie i zadość uczynienie. Nie zostawię tego !

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2011-09-22, 15:43   

Walcz dalej i nie odpuszczaj tylko że teraz policji

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

Adaasko 
METH

Wysłany: 2011-09-22, 18:33   

nie chce mi sie aż komentowac komentarzy kolegi pewniaka ktory twierdzi ze sie nie da porysowac w ten sposob auta, a tekst o tym że to wina koleżanki że miała brudne auto... woot? serio, jak rozmowa z policjantem...

co do porysowania dla mnie to jest CHORE - tak jasna akcja, a takie wykręty, takie problemy, tyle biegania, co tu wiecej rzeźbić, po chu' ruszał nie swoje auto, po co dotykal, po co mazał - narobił - niech płaci...

TomekZG1 

Wysłany: 2011-09-22, 20:38   

Widzę Inka że nie odpuszczasz i bardzo dobrze, trzeba walczyć o swoje. A tak nawiasem proponuję napisać do Tvn Turbo "Turbo Kamera" czy jakoś tak, myślę że się zainteresują. 3mam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy :)

Inka 

Wysłany: 2011-09-22, 21:08   

najgorsze jest to, że po tym porysowaniu dostało mi się powietrze pod lakier i przy myciu karcherem mi zszedł lakier z maski na kawałku ok 4x5cm ;/

od dłuższego czasu się zastanawiam nad tvn turbo i turbo kamera albo czymś podobnym...

TomekZG1 

Wysłany: 2011-09-22, 21:31   

Wydaję mi się że to jest dobra opcja, jak widać często udaje im się ruszyć i rozwiązać sprawę pozytywnie, więc napisz do nich, nic nie stracisz a możesz tylko zyskać :) a z tym klarem to lipa... mogę Ci tylko współczuć że Ten "ktoś" trafił na Twoje auto...

P.S. Nie wiem czy lepiej było by Ci pójść do rzeczoznawcy po wycenę tego co ten typ zepsuł, najlepiej żeby wypisał Ci zaświadczenie że te rysy powstały w wyniku pisania po brudnym lakierze i szorowania czymś po błotniku, bo jak widać sprawa jest ciężka a oni to odwlekają i może wyjść na to że później odwrócą kota ogonem i będzie że rysy powstały w wyniku normalnej eksploatacji i amortyzacji pojazdu.
Ostatnio zmieniony przez TomekZG1 2011-09-22, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  

stagraczynski 

Wysłany: 2011-09-22, 23:18   

Skoro czyn ten nie jest zabroniony to nie potka ich żadna kara a Ty maluj maskę sobie sam ze swoich pieniędzy?
Jakieś dziwne to tłumaczenie

PS

Grzesiek napisał/a:
i co porysowal sam blotnik i nie tykajac maski?? stan sobie kolego przed e34 i bez problemu napiszesz na masce nie tylko rmf maxxxx

widać że napis powstał od przodu auta więc z błotnikiem to troche naginane.

Od porysowania raczej powietrze pod lakier Ci się nie dostanie. raczej kiepsko wcześniej było przygotowane pod malowanie
Ostatnio zmieniony przez stagraczynski 2011-09-22, 23:20, w całości zmieniany 1 raz  

Inka 

Wysłany: 2011-09-23, 07:33   

możliwe, ale to jakiś taki dziwny zbieg okoliczności, że stało się to po porysowaniu auta a nie przed... mniejsza z tym. Gość mi za to wszystko zapłaci. Niech mi chociaż odszkodowanie na maskę dadzą :|

dzisiaj pomyślę nad mailem do tvn turbo ;)

radial 

Wysłany: 2011-09-24, 17:51   

Inka niemożliwe żeby Ci lakier odlazł po tym jak ktoś Ci delikatnie zmatowił lakier (bo przerysowany do blachy on nie jest). Widać wyraźnie, że lakier jest w nie najlepszym stanie i naprawa lakiernicza została przeprowadzona nieudolnie bo szpachla się bardzo odznacza. Chociaż nie wierze, że te rysy na błotniku zrobiła ta osoba która bazgrała po masce. Fizycznie nie możliwe porysować zamkiem tak tragicznie błotnik na samym kancie w odległości 1mm od maski a na masce śladu nie ma. Musiał ktoś się opierać o błotnik zaglądając pod maskę.
Przejedź delikatnie polerką i śladu po tym wszystkim nie będzie.
Co innego te ogniska korozji na masce. Moim zdaniem wstyd telewizji do tego mieszać :)

Pzdr, nie złość się :)
Ostatnio zmieniony przez radial 2011-09-24, 17:54, w całości zmieniany 3 razy  

Inka 

Wysłany: 2011-09-24, 20:41   

radial ale ja już to przejechałąm polerką i dalej ten napis widać. A policja miała mnie wezwać na oględziny samochodu i tego nie zrobili, tylko po złożeniu zeznań przeze mnie, po ok miesiącu dzwoni do mnie Policjant co przyjmował zgłoszenie, czy coś robiłam z samochodem i na moją odpowiedź, że troszkę przepolerowałam, ale napis dalej widać, stwierdził, że i tak już jest za późno. Niedopełnienie obowiązku i tyle. Sprawcy się przyznali ale nie zostaną ukarani :evil: :evil: :evil:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2011-09-24, 21:54   

tvn turbo? :wink: Może Trybunał Haski? :roll:

maaaad 

Wysłany: 2011-09-24, 23:01   

Jeśli prokurator odmówi ponownie, możesz wnosić do sądu prywatny akt oskarżenia.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2011-09-24, 23:03, w całości zmieniany 1 raz  

Inka 

Wysłany: 2011-09-26, 08:17   

maaad na Ciebie czekałam :) prokurator już odmówił ponownie ;) Babka z działu prawnego w mojej firmie powiedziała, że mam jechać do prokuratury zrobić zdjęcia aktom sprawy i sprawdzić czy wyczerpałam całą procedurę zażalenia, bo jeżeli nie to mogę znowu złożyć zażalenie na niedopełnienie obowiązków przez policję czy cuś takiego.

Mogę podesłać Ci mailem skan tej 2 odmowy i być mi powiedział co o tym sądzisz... :) ?

stagraczynski 

Wysłany: 2011-09-28, 23:14   

Łukasz napisał/a:
tvn turbo? :roll:

pisałem do nich w sprawie wjechania w dziurę i braku wypłaty ale wogóle nie odpisuja na emaile

Inka 

Wysłany: 2011-11-14, 22:26   

Prokuratura umorzyła śledztwo ale to już wiecie, napisałam odwołanie do sądu po raz drugi, w odwołaniu przywołałam do odpowiedzialności karnej Radio. Teraz nie wiem czy mogę złożyć wniosek o przeprowadzenie równocześnie sprawy o odszkodowanie z powództwa cywilnego, w każdym razie 30 listopada jest kolejna rozprawa.

Grzesio 
BMW Power

Wysłany: 2011-11-16, 18:47   

co prawda to prawda z tymi rysami popisaniu palcem po brudnym lakierze, koleżanka mojemu koledze dla żartów też coś napisała palcem i nie zeszło :lol: . Współczuję Ci bardzo, ale z tym dochodzeniem to ja bym sobie odpuścił, szkoda nerwów i czasu, moim zdaniem nic nie wskórasz, takie jest polskie prawo.
Jeśli lakier zchodzi z maski to znaczy że już była naprawiana, zleć malowanie i z całym szacunkiem dla Was, przestańcie się z mężem tym zajmować i denerwować. Szkoda zdrowia za 600-700zł.

Ostatnio w Turbo kamerze była podobna sprawa, dziewczynie w Corsie pojawiła się jedynka ( 1 ) na masce. Okazało się że jak auto stało w salonie przed paroma laty naklejona była naklejka 1 i klej wyszedł w lakier i dopiero po kilku latach zaczeła być widoczna.

Nic w tej sprawie nie wskórali, salon powiedział ze może auto przepolerować lub pomalowac na koszt poszkodowanej i tyle ...

Z drugiej strony debilny konkurs...

tyle ode mnie ...

trzymaj się :wink:

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu
Ostatnio zmieniony przez Grzesio 2011-11-16, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2011-11-16, 22:31   

Ta sprawa od początku jest bezsensu - zawracasz gitarę wymiarowi sprawiedliwości.... i to przez takie sprawy tylko przybywa w Polsce urzędników bo nie ma kto się takimi bzdetami zajmować.

Maska i tak jest w stanie złym, błotnik na bank porysował mechanik który albo nic na niego nie założył albo był to jakiś brudny koc i tyle....

A sprawca nigdy za to nie zapłaci bo jak będzie chciał to powie że on mocno nie dociskał i zrobił napis piórkiem a to TY po nim poprawiłaś żeby uzyskać odszkodowanie - sąd nie będzie w stanie udowodnić winy i zamknie sprawę.....

Tak jak napisał przedmówca - nie trać czasu na pierdoły. Kup maskę pod kolor za 150 pln, mąż ci przykręci i ciesz się autem :) - idzie zima można bokami polatać :D

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2011-11-17, 09:08   

sarna1 napisał/a:
Ta sprawa od początku jest bezsensu - zawracasz gitarę wymiarowi sprawiedliwości.... i to przez takie sprawy tylko przybywa w Polsce urzędników bo nie ma kto się takimi bzdetami zajmować.

Maska i tak jest w stanie złym, błotnik na bank porysował mechanik który albo nic na niego nie założył albo był to jakiś brudny koc i tyle....

A sprawca nigdy za to nie zapłaci bo jak będzie chciał to powie że on mocno nie dociskał i zrobił napis piórkiem a to TY po nim poprawiłaś żeby uzyskać odszkodowanie - sąd nie będzie w stanie udowodnić winy i zamknie sprawę.....

Tak jak napisał przedmówca - nie trać czasu na pierdoły. Kup maskę pod kolor za 150 pln, mąż ci przykręci i ciesz się autem :) - idzie zima można bokami polatać :D

+1

Ale na ośli upór jeszcze lekarstwa nie wynaleziono.

Odpowiedz do tematu