Wysany: 2010-01-03, 15:08 Brak mocy m52b28 ponizej 3.5tys obr
Witam! mam nastepujacy problem z moim b28 : wystepuje slaba reakcja na gaz, auto jest podmulone ponizej 3.5tys/obr powyzej tez nie jest jak powinno byc ale juz raczej norma, na luzie slabo wkreca sie na obroty...
Podpinalem pod pare kompow i nic nie wyskakuje zaden blad.. Myslalem ze to moze VANOS ale nie slychac zeby on sie tlukl czy cos w tym stylu... Obstawiam tez sondy ale juz naprawde brakuje mi pomyslow:( wiecie moze jaka moze byc przyczyna? Silnik jest z e39 grudzien 98 rok po automaacie czyli nie powinien byc zakatowany.
tez dopuszczalem ta mozliwosc poniewaz w poprzednim b20 wywialo uszczelke pod glowica i musialem wracac 300km prawie do domu na 3 garach wiec nie spalal wszytskiego i na pewno troche sie zappchaly ale az takie objawy mogly by byc?
Przy padającej pompie byłoby chyba odwrotnie, tzn.: moc na dole na górze brak, bo pompa nie dawałaby rady podawać paliwa w takim tempie. Takie jest moje zdanie.
Filtr też nie bardzo bo raz miałby przepuszczać a raz nie.
Może na niskich obrotach się delikatnie przylewa a na wyższych juz daje radę przepalać (tylko przypuszczenie) - co mogłoby wskazywać na wspomniany wcześniej regulator ciśnienia lub wtryski.
_________________ E30 320i samodzielnie składana - satysfakcja z jazdy gwarantowana