Wysany: 2009-12-08, 13:46 e30 zgasła i nie chce odpalić??
witam... panowie dziś moja e30 po wejściu w zakręt zgasła nie wiem czemu tak sie stało...podejrzewam pompke paliwa,ponieważ zdjełem wężyk z listwy wtryskowej (ten od grodzi) następnie próbowałem odpalić auto... paliwo wogóle nie leciało z tego wężyka a powinno doprowadzac paliwo do listwy wcześniej auto mi kiepsko paliło mimo nowego aku i remontu głowicy napiszcie co wy o tym sądzicie pzdr
_________________ "LICZY SIĘ PRĘDKOŚĆ I RYZYKO"
Ostatnio zmieniony przez norb 2009-12-08, 13:51, w caoci zmieniany 1 raz
a co Cie obchodzi przekaźnik. Może i padł, ale jak podłaczysz pompe na krótko to przekaźnik mozesz sobie nawet wyjąć. Tutaj chodzi o sprawdzenie pompy.
PS: jeśli pompa zacznie działac na krótko, a "normalnie" nie, to dopiero wtedy szukaj winy w przekazniku lub przewodach.
_________________ Sześć Dębów Dwór w Prusewie
(40 min. od Trójmiasta, nad morzem)
a co Cie obchodzi przekaźnik. Może i padł, ale jak podłaczysz pompe na krótko to przekaźnik mozesz sobie nawet wyjąć. Tutaj chodzi o sprawdzenie pompy.
kilej napisa/a:
PS: jeśli pompa zacznie działac na krótko, a "normalnie" nie, to dopiero wtedy szukaj winy w przekazniku lub przewodach.
Sam sobie odpowiedziałeś. Napisałem tylko, co może być przyczyną braku pracy pompy. Nie musi to być sama pompa, to chyba logiczne.
sprawdziłem pompe i działa teraz pytanie czy przekaźnik od 1,6 lub 1,8 bedzie pasował do 2,5?? jeżli ktos z was posiada takowy przekaźnik prosze napisać
dziś wymieniłem przekaźnik... i nic..!! zero odzewu pompki paliwa...nie ma prądu w kablach co jest?? jeżeli ktoś miał podobny problem niech napisze jak sobie z tym poradził dzieki z góry
[ Dodano: 2009-12-15, 09:14 ]
odebrałem auto od elektryka i... komputer stracił zasilanie dali nowego plusa i po kłopocie nikt nie wpadł na ten pomysł a ja pompke paliwa rozbierałem.. kur.. zamykam temat pzdr
_________________ "LICZY SIĘ PRĘDKOŚĆ I RYZYKO"
Ostatnio zmieniony przez norb 2009-12-10, 13:16, w caoci zmieniany 2 razy