BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wtryski
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2004-04-18, 10:34   wtryski

witam. jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy wtrysk nie leje ?? bo chyba u mnie jest cos takiego i nie wiem jak mam to potwierdzic lub wykluczyc.

a i jeszcze moze ktos ma schemat instalacji elektrycznej albo wie pod jakim bezpiecznikiem jest pompa paliwa?? mam e30 1.8i M40 '89r.

pozdrawiam

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2004-04-18, 11:17   

co do bezpiecznika jest to 11 bezpiecznik 7,5 A

http://www.bmwtrojka.republika.pl/bezp.jpg - rysunek beziecznikow razem z ich wartosciami

Gość

Wysłany: 2004-04-18, 11:52   

urbi napisał/a:
co do bezpiecznika jest to 11 bezpiecznik 7,5 A

http://www.bmwtrojka.republika.pl/bezp.jpg - rysunek beziecznikow razem z ich wartosciami

dzieki wielkie :)

loko

Wysłany: 2004-04-18, 11:58   

spróbuj go wyjąć i podłączyć styki do prądu na chwilę dotykając i odejmując jeden biegun i zobacz czy wtrysk tyka.. jeśli tak to znaczy że się otwiera i powinno lecieć... ewentualnie spróbuj pod niego podpiąć jakiś płyn pod ciśnieniem i zobacz czy leci

Gość

Wysłany: 2004-04-18, 20:50   

A co masz na mysli mowiac leje?
Bo jesli czy sam wtryskiwacz jest szczelny to go zdemontuj i sprawdz ( mozesz wlaczyc pompe na stale i zobaczyc czy jest szczelny).

A jakie masz wlasciwie objawy?, bo to chyba zadka usterka.

Gość

Wysłany: 2004-04-18, 21:41   

ziggy napisał/a:
A co masz na mysli mowiac leje?
Bo jesli czy sam wtryskiwacz jest szczelny to go zdemontuj i sprawdz ( mozesz wlaczyc pompe na stale i zobaczyc czy jest szczelny).

A jakie masz wlasciwie objawy?, bo to chyba zadka usterka.

jest tak ze na zimnym zapala i gasnie i pozniej juz nie moge zapalic ;/ a jak przelacze na gaz to wszystko ok. pozniej znow na benzyne to chodzi ale rzuca silnikiem i nierowna praca ( i potrafi zgasnac;/ ). wyczyscilem silniczek krokowy i przeplywomierz. swiece i przewody odpadaja bo na gazie chodzi a gaz jest bardziej czuly wiec zostaja mi wtryski. i jak zaszybsko przygazuje na benzynie to sie dusi jakby zaduzo benzyny opuszcze i spokojnie wkrece to jest ok. to tak w skrocie :)

Gość

Wysłany: 2004-04-18, 21:56   

BORYS, wspomniałeś że masz instalację LPG... w którym miejscu masz zamontowany mieszalnik od gazu? miedzy przepływomierzem a przepustnicą?
Czy dzieje Ci się tak od zawsze jak był zamontowany gaz?

Gość

Wysłany: 2004-04-18, 22:01   

Daniel E30 napisał/a:
BORYS, wspomniałeś że masz instalację LPG... w którym miejscu masz zamontowany mieszalnik od gazu? miedzy przepływomierzem a przepustnicą?

tak

Daniel E30 napisał/a:
Czy dzieje Ci się tak od zawsze jak był zamontowany gaz?

nie. gaz mam jakis rok a to sie stalo niedawno ;/

Gepard 

Wysłany: 2004-04-18, 22:17   

a brales pod uwage regulator cisnienia paliwa??

Gość

Wysłany: 2004-04-18, 22:20   

miałem coś podobnego jak byłem zagazowany...
Fakt, to była wina zalewania ale przyczyną nie były wtryskiwacze tylko zbyt mała ilość powietrza dopływająca do silnika dzięki mieszalnikowi który jest sporo zwężony w stosunku do przekroju dolotu.
Wymontuj mieszalnik od gazu i zobacz jak Ci samochód będzie chodził na paliwku. Ja jak miałem ten problem to sie do niego przyzwyczaiłem bo nikt nie wiedział co to jest, po wymontowaniu mieszalnika problem zniknął. Spróbuj tak zrobić, to nie wiele roboty.

Gość

Wysłany: 2004-04-19, 07:53   

Hmm..
Nie jestem za dobry w instalacjach LPG, ale czy mogla by byc taka sytuacja ze to wlasnie zawor od gazu nie trzyma? To tylko taki pomysl bo podobnie zachowuje sie ta skurwiala lada jak jej zamiksuje lpg z sosem.
Ale jesli nie to sprawdzilbym zawor powietrza dodatkowego, ew. szczelnosc wszystkich gumowych przewodow od powietrza.

Czy jak sie silnik rozgrzeje to chodzi na sosie poprawnie?

Gość

Wysłany: 2004-04-19, 09:12   

ziggy napisał/a:
Hmm..
Nie jestem za dobry w instalacjach LPG, ale czy mogla by byc taka sytuacja ze to wlasnie zawor od gazu nie trzyma?

Raczej nie bo odpialem instalacje gazowa i na samej benzynie jest to samo ;/
ziggy napisał/a:
To tylko taki pomysl bo podobnie zachowuje sie ta skurwiala lada jak jej zamiksuje lpg z sosem.
Ale jesli nie to sprawdzilbym zawor powietrza dodatkowego, ew. szczelnosc wszystkich gumowych przewodow od powietrza.

Czy jak sie silnik rozgrzeje to chodzi na sosie poprawnie?

na rogrzanym jest troche lepiej ale tez jest nierowna praca silnika;/

Odpowiedz do tematu