Witam!
Jakies 2 tyg temu skonczylem wkladac m30 do mojej buni i od tego czasu mam problem z elektryka, a mianowicie brak iskry
Mam juz chyba 6 schematow ale nie potrafie znalezc typowo do b30 a jedynie do b35. Nie wiem czy jest jakas roznica miedzy nimi? W kazdym razie w zadnym z tych schematow co mam nie zgadzaja sie kolory przewodow we wtyczce tej na silnik z kolorami w schematach. Zmianialem juz cewki, czujnik polozenia walu jest raczej ok.
Laczylem juz nawet obie instalacje kolorami, czyli laczylem te co sie zgadzaja i efekt taki sam - brak iskry.
Prosze o pomoc!
No wlasnie wychodzi na to ze czujnik jest ok.
Nie wiem o co chodzi z tymi schematami bo jak by na nie nie patrzec to kolory przewodow sie nie zgadzaja i wydaje mi sie ze cos mam albo zle podpiete albo poprostu nie podpiete?
Czy schemat z b30 jest taki sam jak do b35??
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Nawet nie mam od kogo pozyczyc kompa zeby sprobowac na innym.
no właśnie to ci sugerowałem, żebyś podmienić z kimś na moment.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
ja bym obstawial za czujnikiem lub kompem mialem to samo. przelozylismy cale b30 z e32 jeżdzące i bach nie ma iskry okazało sie ze komp sie wysypal jakos sam z siebie?? po prostu na innym odrazu zadzialala. masz kostki obie okrągłe?? te do polaczenia silnika tu z bezpiecznikami?? jeżeli tak to jak je złoczysz to tak czy siak tu jest dobrze bynajmniej u mnie nie mam pewnosci czy nie trzeba jakis kabelków tam po przepinac do róznych czujników ale napewno silnik odpali itp bo u mnie normalnie działa