Wysany: 2008-02-13, 14:22 Chce kupic e36 lub e34 - pomozcie wybrac silnik
Odrazu przepraszam wszystkich jeżeli był ten temat poruszany chce kopić e-36 lub e-34 tylko właśnie nie wiem z jakim silnikiem miał bym do dyspozycji około 13.5 tys jak to wychodzi z eksploatacji co jakie koszty? przede wszystkim spalanie może potraficie coś doradzić pozdrawioam moze i nie szczegółowo napisałem ale narazie nie wiem co jeszcze dopisac pozdrawiam
witamy Cie tez serdecznie,ale prosze Cie wpisuj temat logicznie
_________________ Bmw to Bmw jedyne co lepsze to inne BMW
GG 3417461
Ostatnio zmieniony przez slawo 2008-02-13, 19:15, w caoci zmieniany 1 raz
ja Ci polecam jakies m50 w e36 (325i) i doinwestowanie w dobra sekwencje. e34 mimo wieku to ladny samochod ale zeby jezdzic to musi miec ze 3litry na pokladzie no i pali troche ze wzgledu na mase..
jesli przesiadasz sie z e30 to szukaj e36 do 10tys.. moze upolujesz ladny sedanik z niemiec a reszte przeznacz na sekwencje
opinie na tym forum moga byc rozne.. ale szukalbym m50b25 BEZ vanosa. spalanie jest na calkiem normalnym poziomie w cyklu mieszanym spali ci 15litrow LPG. czyli za 35zl zrobisz przyjemnie 100km.
wydatki moga byc z OC.. pojemnosc i wiek pow. 10lat robia swoje
Ostatnio zmieniony przez southOFheaven 2008-02-13, 19:11, w caoci zmieniany 1 raz
Jezeli zalezy Ci na w miare ekonomicznym samochodzie to polecam Ci e34/e36 z silnikiem M51B25 czyli popularny 2,5 TDS. Sam takim jezdze o kilku dni i jestem poprostu mega zaskoczony w kwestii zuzycia paliwa. Na ogol jezdze w cyklu miejskim lub mieszanym przywyklem ze przejechanie 100km kosztowalo mnie ok. 60 - 70 zl. TDS'em ten sam przebieg robie za polowe tej ceny!!! Jezeli chodzi o kwestie dynamiki tez nie jest zle samochod ladnie przyspiesza i to od samego spodu mimo iz dosc sporo wazy (e34). Gdyby udalo Ci sie dopasc ladna e36 z TDS'em to podejzewam ze bedziesz bardzo zadowolony.
szukaj e36 320 wystarczy w zupełnosci nawet z LPG a jak chcesz poszalec to 325
sam szukałem 320 bez LPG lub 325 z LPG trafiło sie 325 bez LPG i tego nie załoze nigdy
ja ostatnio nabylem 318is z 92 roku w podobnych pieniadzach calosc z remontem i oplatami wyszla mnie jakies 8tys zł auto zadbane z ksiazka serwisowa do prawie 2007 roku ale te 130kilka koni w tym aucie to stanowczo za malo pozwala na sprawne poruszanie sie ale nic wiecej obecnie planuje zostawic auto zonie i szukac czegos z wiekszym motorem Wojtek3344, nie napisales czy ma to byc bp lpg czy diesel ???????????
Przykładowo E36 M50B25 na benzynie jazda miejska 12 l Pb trzeba liczyć, czyli 50 zł = 100 km.
Do wyżej wymienonego silnika wchodzi 6,5 l oleju ( przynajmniej półsyntetyk ).
Kupisz auto używane i napewno coś będziesz miał do roboty, wszystko kosztuje a części do tanich nie należą.
Nie chce zniechęcać ale weź pod uwage, że kupić to nie problem, większy utrzymać.
oj tam nie odstraszaj kolegi
ja mam zaledwie 22lata a utrzymuje 2 auta i to sam
raz udało mi sie jeździc bmw jak chyba taxi 1zł = 1km
a spalanie w miescie wyszło 24/100km ale to były pierwsze dni samochodu teraz za 100zł robie ok 160km brak lpg
No właśnie o to mi chodzi docelowo to na pewno bym zakładał lpg i raczej to by jednak była e-36 jak wygląda spalanie miedzy 320 a 325 na lpg oczywiście sekwencja żadna inna i czy np świecę i przedowy sa w takich samych cenach
_________________ Bmw to Bmw jedyne co lepsze to inne BMW
GG 3417461
320 a 325 w e36 pali prawie tyle samo.. mi w 320 pali na trasie 11 miasto 13 lpg, natomiast testowalem 325 i trasa rowniez 11 ale w miescie to juz 15 LPG. Test niestety na instalacji IIgen +blos. Na sekwencji bedzie duzo lepiej.
czesci eksploatacyjne m50 sa takie same. Silniki w tych modelach NIE maja przewodow tylko cewki.. to bardzo delikatna sprawa.. od cewek zalezy sukces instalacji gazowej..
w pl lpg pakuja nawet do m5 m3 czy alpin...
dla mnie to nieporozumienie - i wiem ze nie przekonam milionow osob w tym kraju.
ja np do jezdzenia po miescie mam polo 1,0 - i jest git.tym sie turlam do pracy i z powrotem
imo duzo lepszy uklad niz 328 z lpg...
w pl lpg pakuja nawet do m5 m3 czy alpin...
dla mnie to nieporozumienie - i wiem ze nie przekonam milionow osob w tym kraju.
ja np do jezdzenia po miescie mam polo 1,0 - i jest git.tym sie turlam do pracy i z powrotem
Ja bym wolał do pracy jeździć 328 z lpg niż polo 1.0.
A jeżeli chodzi o temat właściwy, to polecam przejechać się kilkoma autami
i ocenisz jaki ci pasuje model i motor. Przynajmniej będziesz miał
większy pogląd.
sie ma
wiesz,jak sie przejedziesz 328 a potem 320 to jasne ze bedziesz wolal 2,8 - roznica jest kolosalna.
tylko w tej kasie nie trafisz 2,8 z lpg...chyba ze automat.
320 zdecydowanie za duzo pali w stosunku do osiagow.
sybir - kontynujac Twoj tok myslenia mozna kupic m3 na raty,zagazowac i smigac...przeciez bedzie w miare tanio.a potem sa takie padaki,ludzie kupuja mki a potem nie maja kasy zeby klocki zmienic...
jestem tu nowy,nie chce wchodzic z butami,ale nie myslalem ze lpg tu bedziecie polecac...a juz napewno nie w takich wersjach 328,m3 itd...
jestem tu nowy,nie chce wchodzic z butami,ale nie myslalem ze lpg tu bedziecie polecac...a juz napewno nie w takich wersjach 328
a co niby takiego wyjatkowego jest w 328i ? pelno tego syfu przeciez .. i napewno wole smigac 328i na gazie niz polo 1.0 ... chyba by mnie pogielo jak mialbym na codzien jezdzic polem 1.0 a tylko "od swieta" 328i bo tak taniej ..
do watku: ja bym chyba wybral e34 525i
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
ok,nie ma co kontynuowac tego ot dalej.nigdzie nie napisalem ze jezdze 328 od swieta - ale nie ma najmniejszego sensu jezdzic tym po warszawie do pracy - czasu nie zyskasz a ekonomia jest jaka jest.
zagazowane m3 - to jest poprostu profanacja i tyle.nikt mnie nie przekona ze to dobry pomysl gazowac takie auto.
dla mnie moje 328 jest wyjatkowe tak jest pelno ze dluuuugo szukalem zdrowej sztuki
tak jest pelno ze dluuuugo szukalem zdrowej sztuki
no widzisz .. zalezy jak sie szuka, bo ja szukalem mniej wiecej dzien .. no ale coz .. moja pewnie nie jest az tak zdrowa
a co do gazowania .. hmm napisze tak: "nikt kto nie musi napewno auta nie gazuje" .. a to czy lepiej jezdzic 316i na PB czy 328i na gazie to juz temat na zupelnie inna dyskusje i napewno nie w tym watku
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Lut 2006 Skd: Wrocław/Złocieniec
Wysany: 2008-02-16, 17:29
Spróbuj znaleźć 323, ale za te pieniądze e36 323 i do tego gaz to będzie ciężko, a chyba w sumie to nie możliwe.
Najtańsza gazownia do 6 garów to coś koło 3500zł, czyli auto musiałbyś za 10 tysiów kupić.
Może Ci się uda , także popatrza za 323, silniczek tam jest M52b25, śmiga to bardzo fajnie a jest dużo oszczędniejsze od M50b25.
W ostateczności szukaj M50b25 i dobrą sekwencję, z 2 litrówką nei zawracałbym sobie głowy.
Przy kupnie mojej aktualnej właśnie miałem okazję przejechać się M52b20 i w porównaniu do mojej M52b25 to dwulitrówka słabo jeździ.
Piątkę bym sobie odpuścił bo to krowa, jest fajna komfortowa ale przez masę będziesz miał mniej przyjemności z jazdy niż trójką z tym samym silnikiem i większe spalanie przy okazji.
Także e36 M52b25 lub M50b25
Pozdrawiam