Jak i gdzie podlaczyc lusterko Mtechnic w E30? Nie mam elektrycznego szybra ani OBC, bede musial ciagnac zasilanie przez pol samochodu czy gdzies tam jest schowana odpowiednia wtyczka? Co z podsufitka? Jak sie za to zabrac zeby sie nie narobic, a przy okazji nie zdemolowac wnetrza i nie spalic samochodu?
Najłatwiej chyba będzie pociągnąć od lampki oświetlenia wnętrza
Tylko ze oswietlenie wnetrza w E30 jest na slupkach Da sie bezproblemowo przepchnac kabel bez zciagania podsufitki? Jesli trzeba bedzie ja zdjac to jak to najlepiej zrobic?
Niestety to 318i, wiec nie ma checka ani zaslepki w jego miejscu, wszystko jest pokryte materialem. Szyber na korbke, jest tylko mala oragla zaslepka, od przodu tam gdzie wychodzi lusterko jest tylko kwadratowa guma. Chyba jednak bedzie trzeba kombinowac z podsufitka
Lusterko pasuje na 100% . Masz samo lusterko, czy razem z tym długim kabelkiem ?
Ja u mnie odkręcałem przód podsufitki , tj te daszki przeciwsłoneczne , a następnie zdejmowałem zaślepkę od szyberdachu ( mam elektryczny ). Musisz jeszcze zdjąć tapicerkę na słupku i osłonę nad nogami kierowcy.
Jak odchylisz przód podsufitki to zobaczysz kanał na kable ( jeden otwór przy lewym słupku , a drugi to ten gdzie zamontowane jest lusterko ) - ja tą drogą ciągnąłem kable , następnie po słupku w dół i pod deskę rozdzielczą , a tam już znajdziesz miejsce gdzie możesz się podpiąć z plusem ( u mnie to pod zapalniczkę )
Najlepiej wrzuć foto podsufitki to zobaczę czy taka sama ( ja montowałem w kombiaku z XII 93 )
Mam lusterko z ok 3 cm kabelkiem zakonczonym prostokatna wtyczka z dwoma pinami. Udalo mi sie dzis wreszcie zrobic zdjecia potsufitki, tak to u mnie wyglada:
Wystarczy odkrecic "sloneczniki:, czy cos jeszcze jest na jakichs spinkach itp? Jak zdjac tepicerke ze slupka? Spodziewac sie jakichs problemow?
Problemów raczej nie będzie - ta podsufitka jest podobna do mojej ( tylko u mnie przy el szyberdachu są zaślepki , co mi ułatwło montaż ). Podciągnij sabie kable tak jak pisałem i zdemontuj osłonę słupka i " słoneczniki" . Jak odchylisz podsufitkę to sam zobaczysz resztę . Jak coś to podam Ci na priv kontakt do mnie - jak chcesz o cos zapytać to sie odzywaj .
Pozdrawiam Tomek