Czy przerabiał ktoś następujący problem?
Zablokowane hamulcami koło chwyciło krawężnik obręczą. Wygląda to dość humorystycznie Koła skręcają, przekładnia działa, można jechać, skręcać elegancko 20kmh, ale paląc i niszcząc oponę o nadkole.
Czy ma ktoś sprawną maglownicę bez luzu ze wspomą i drążkami kompletnymi najlepiej (a przynajmniej prawym drążkiem i końcówką)? Wszystko się rozpier... nawet łącznik stabilizatora
Myślałem, a duża to komplikacja przy robociźnie, jest gdzieś temat o tym?
Do siebie zakładałem magiel z końcówkami od compacta i pasował praktycznie idealnie, nie wiem natomiast czy magiel od zwykłej e36 różni się od tego w compakcie.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
[ Dodano: 2007-12-05, 21:38 ]
Patrzę na zdjęcia tych przekładni i niektóre mają takie grubsze rurki z przedu. Czy to jest jakaś chłodniczka i czy to jest do czegoś potrzebne i czy też się mieści w e30 m20?
Kiedyś miałem problem z przykręceniem tej chłodniczki (rurek) ale wystarczyło trochę podnieść silnik do góry. Wstawiaj magiel z e36 i nawet się nie zastanawiaj.
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Sie 2005 Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2007-12-05, 23:38
Cypisek napisa/a:
Kiedyś miałem problem z przykręceniem tej chłodniczki (rurek) ale wystarczyło trochę podnieść silnik do góry. Wstawiaj magiel z e36 i nawet się nie zastanawiaj.
A dokładnie to czemu? wiekszy prmien skretu , mniej sie namacham fajerą? mniejsze zuzycie nie tylko uczelnien teflonowych ale i korpusów aluminiwych przez uszczelki? Czeka mnie kolejna wymiana magla i prosze konkretnie
A dokładnie to czemu? wiekszy prmien skretu , mniej sie namacham fajerą? mniejsze zuzycie nie tylko uczelnien teflonowych ale i korpusów aluminiwych przez uszczelki? Czeka mnie kolejna wymiana magla i prosze konkretnie
Wróg pisał żeby obcinać końcówkę wieloklinu wychodzącego z maglownicy na krzyżak. Nie obcinaj, ja obciąłem i zrobił mi się luz na maglownicy, a jest tam wystarczająca ilość miejsca do nabicia krzyżaka do samego końca.
hehe zrobiłem identycznie jak bokami sobie latałem i przeholowałem a krawężnik pocałowałem , wahacz kupiłem za 50zł i było si (błotnik był si, felga na złom)
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...