BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E39] milosz.x ->> 520iA
Autor Wiadomo
milosz.x 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Lut 2007
Skd: Zadupie
Wysany: 2007-08-03, 11:29   [E39] milosz.x ->> 520iA

Witam. Najwyższa pora chyba zaprezentować pare zdjęć mojej bawarki.
Zakupiona rok temu za dobre pieniądze (można by rzec że okazja)

Silnik 2.0 w automacie, wyposażenie standardowe.

Rok temu prezentowało się tak:

Na dzień dzisiejszy prezentuje się tak:

Jak widać autko przeszło radykalne zmiany i nadal je przechodzi. Na chwile obecną kończe zabudowe audio w bagażniku oraz rzeźbie lotke na klape al'a M5 (kiedyś kupiłem jedną, ale nawet w 30% nie przypomina lotki z M5)
Może przed końcem tych wakacji uda mi się również załatwić zderzak tylni od M5.
Ostatnio zmieniony przez milosz.x 2007-08-03, 11:30, w caoci zmieniany 1 raz  

Adi 
urzędas

Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-08-03, 12:03   

No teraz auto prezentuje się całkiem fajnie, miałem okazje podotykać :wink: :D Tylko silnik jakis taki mały i do tego w automacie :(

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Mlody 
%-)

Doczy: 08 Lis 2006
Skd: Starachowice
Wysany: 2007-08-03, 12:15   

Ladne autko zmiany oczywiscie same na + :D Ale po co CI te naklejki ;/ :?: Ten kwadracik po prawej stronie tylnego zderzaka to wlew lpdzi :?: :roll: Szkoda ze 2.0 i dotego automat :roll: Nie myslales o swapie :?: :roll:

Yakuzatti 

Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-08-03, 14:40   

Elo,

bawarka bardzo ładna i co najważniejsze - zadbana. Oczywiście jak przypuszczam służy do przysłowiowego "wożenia :cenzura:", sądząc po wielkości felg i "baloniastych" oponach. Duży plus, ze zmiany są na oryginalnych częściach.
Co do mojej wizji, to:
-felgi minimum 19`
-twardsze zawieszenie, żeby alu nie obcierało
-uzupełnienie pakietu M (ale o to się nie martwię, bo taki plan już przeprowadzasz)
-myślę też, ze swap na silnik 3.5ltr byłby niezłym rozwiązaniem
-blenda na tylnej szybie - proponowałbym usunąć

Zauważyłem, ze masz niezłe obeznanie w fotografice. Polecam inwestycję w lepszy aparat.

Pozdrawiam, yaku.

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Lublin
Wysany: 2007-08-03, 15:48   

Co do silnika i automatu to jak wyżej :? Autko bardzo ładnie się prezentuje felgi masz bardzo ładne - gdzieś takie widziałem :mg: kolorek ok. naklejki z pod lusterek OUT ostatecznie te na progach mogą zostać.
Wszystkie zmiany na +
co do swapu to najłatwiej było by chyba włożyć M54B30 i skrzynie manual to wtedy by śmigało pięknie
Mógł byś troszke bliżej ziemi jeżdzić i oponki przynajmniej na 40 - 45max wtedy to już by był kozak na maxa :mg:

I jeszcze pokaż fotki wnętrza

POZDRO
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3
Ostatnio zmieniony przez LUCAS_M3 2007-08-03, 15:49, w caoci zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-08-03, 16:05   

Yakuzatti napisa/a:
Elo,

bawarka bardzo ładna i co najważniejsze - zadbana. Oczywiście jak przypuszczam służy do przysłowiowego "wożenia :cenzura: ", sądząc po wielkości felg i "baloniastych" oponach. Duży plus, ze zmiany są na oryginalnych częściach.
Co do mojej wizji, to:
-felgi minimum 19`
-twardsze zawieszenie, żeby alu nie obcierało
-uzupełnienie pakietu M (ale o to się nie martwię, bo taki plan już przeprowadzasz)
-myślę też, ze swap na silnik 3.5ltr byłby niezłym rozwiązaniem
-blenda na tylnej szybie - proponowałbym usunąć

Zauważyłem, ze masz niezłe obeznanie w fotografice. Polecam inwestycję w lepszy aparat.

Pozdrawiam, yaku.

to nie e30, zeby dawać max glebę :lol: 19tki? Yaku, powiedz, czy ty jeździłeś kiedykolwiek na 19tkach ? :lol: I czy uważasz, że felgi tego rozmiaru nadają się do użytkowania w aucie cywilnym na codzień? A ...powiedz mi jeszcze czy Ty wiesz ile kosztuje 19calowa opona? :lol: Twoje rady to czyściutka teoria rodem z internetowych tuningowych for...Bez urazy.

ja bym pojeździł takim i nie inwestował w swap, bo to wyrzucanie kasy przy nowym aucie, E30 i wrzutka jakiegoś M50, M30 - to rozumiem, ale E39? :roll: bez sensu. Chyba , że ją kochasz ponad życie (tą konkreto budę :wink: )

sprzedać ewentualnie i kupić mocniejszą. Diabła za rozsądną kasę i tak z niej nie zrobisz.
535i lub 540i - te pierwsze chodzą już w całkiem rozsądnych pieniądzach. Choć ja gdybym kupował E39 to tylko diesla - 530d. Jedyny słuszny, cywilny motor w E39 (cywilny, nie mówię o M5).
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2007-08-03, 16:06, w caoci zmieniany 1 raz  

Yakuzatti 

Wysany: 2007-08-03, 16:16   

Łukasz napisa/a:
to nie e30, zeby dawać max glebę :lol: 19tki? Yaku, powiedz, czy ty jeździłeś kiedykolwiek na 19tkach ? :lol: I czy uważasz, że felgi tego rozmiaru nadają się do użytkowania w aucie cywilnym na codzień? A ...powiedz mi jeszcze czy Ty wiesz ile kosztuje 19calowa opona? :lol: Twoje rady to czyściutka teoria rodem z internetowych tuningowych for...Bez urazy.

Btw. o glebie nic nie napisałem, tylko o twardszym zawieszeniu (dostosowanym pod 19`)

Spoko, bez urazy.

Jeździłem na 19`, na 20` także jeździłem jeśli Cię to bardzo interesuje i uważam, ze nadają sie do użytkowania na codzień jak ktoś nie jeździ w trasach non stop. Korzystniej mieć felgi 19` niż glebę -80 bo mniejsze prawdopodobieństwo, że coś uszkodzisz.

Cena? Moge kupic 265/35/19 sztukę za 130-150zl w b.dobrym stanie, więc jak na taką oponę to nie jest dużo. (Oczywiście nie "sztuk jedna" tylko cały komplet, no i nie z allegro.pl bo tam za taką kasę jest najczęściej no name 2mm bieżnika...)

adamwsb 

Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Rybnik
Wysany: 2007-08-03, 16:18   

ladnie wyglada :D super foty :)

milosz.x 

Wysany: 2007-08-03, 17:02   

O obniżaniu przy tych felgach mogę zapomnieć. przód 8,5J ET13 (opona 235/45), tył 10J, ET15 (opona 255/40). Przy obniżeniu jej o min -30mm byłoby duże prawdopodobieństwo że na dziurach i wybojach przycierałyby mi opony o nadkola.
O swapie narazie nie myśle, przesiadałem się z dużo słabszego i 10x mniej komfortowego auta. Może w przyszłości jakieś 2.8 (najmniej roboty, skrzynia zostałaby ta co jest, bo z tego co wyszukałem, to montowali taką w 525i, 528i) i ew. jakiś kompresorek. Ale nie są to plany na obecny a nawet i nie na przyszły rok :)
Łukasz dobrze napisał, tak duże swapy w takich modelach się nie opłacają. Lepiej sprzedać auto i kupić już całe z mocniejszym silnikiem.

Naklejki pod lusterkami muszą zostać - klubowe :)

Yakuzatti napisa/a:
Elo,

Pozdrawiam, yaku.

Aparat jest dobry :) Canon 10D.
Ostatnio zmieniony przez milosz.x 2007-08-03, 17:05, w caoci zmieniany 3 razy  

adamwsb 

Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Rybnik
Wysany: 2007-08-03, 17:11   

zobacz jak lezy moja E30 :P starczy wolniej po dziurach jechac hehehheheh

J E L I T O 
na czarno

Doczy: 16 Wrz 2005
Skd: STALOWA WOLA
Wysany: 2007-08-03, 17:41   

No po zmianach autko prezentuje sie rewelacyjnie. Mozna prosić o zdjęcia środka?

Lotke na tylną klapę kupisz tylko na niemieckim ebay'u i to juz pomalowaną w kolor twojego auta! cena 286zł z przesyłką do Polski. Jest rewelacyjnej jakości.

Szkoda że ten silniczek taki malutki:/

Zdejmij tą blendę a przede wszystkim tą imitację anteny!!!

ZOBACZ TO 540i http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23752
Ostatnio zmieniony przez J E L I T O 2007-08-03, 17:43, w caoci zmieniany 1 raz  

sybir 
wiatr z dupy

Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2007-08-03, 19:40   

Beta ładnie się prezentuje, a fotki bardzo mi
się podobają.
sie ma

czarny 
M52B28

Doczy: 31 Maj 2006
Skd: Sosnowiec
Wysany: 2007-08-03, 19:58   ...

Prezentuje się super. Tak trzymaj :spoko:

http://beemka-klub.com/fo...22875&start=100 - moja nowa BUNIA

Przemass 

Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2007-08-03, 21:30   

ładne auto
a co do opno to chetnie zakupie 19 cali w tym rozmiartze po 130 no i jak napisane jest w dobrym stanie nie 2mm

Yakuzatti 

Wysany: 2007-08-04, 13:09   

Przemass napisa/a:
a co do opno to chetnie zakupie 19 cali w tym rozmiartze po 130 no i jak napisane jest w dobrym stanie nie 2mm

spoko, pogadam z gościem i Ci dam znac ;)

alojz 

Doczy: 07 Mar 2007
Skd: malopolska
Wysany: 2007-08-05, 18:43   

Yakuzatti napisa/a:
Łukasz napisa/a:

Btw. o glebie nic nie napisałem, tylko o twardszym zawieszeniu (dostosowanym pod 19`)

Spoko, bez urazy.

Jeździłem na 19`, na 20` także jeździłem jeśli Cię to bardzo interesuje i uważam, ze nadają sie do użytkowania na codzień jak ktoś nie jeździ w trasach non stop. Korzystniej mieć felgi 19` niż glebę -80 bo mniejsze prawdopodobieństwo, że coś uszkodzisz.

Cena? Moge kupic 265/35/19 sztukę za 130-150zl w b.dobrym stanie, więc jak na taką oponę to nie jest dużo. (Oczywiście nie "sztuk jedna" tylko cały komplet, no i nie z allegro.pl bo tam za taką kasę jest najczęściej no name 2mm bieżnika...)

hmmm bardzo ciekawe to co piszecie
odnosnie jazdy na 19 to przesadzasz z tym ze sa to felgi nie do jazdy
otoz jezdze na codzien na takich kolach i nie nazekam
wiem zaraz mi napiszesz ze mam wytrzeszcz oczu z powodu omijania dziur ale mi to dynada bo jak skrzywie to zdejmuje i zaworze do prostowania
co do ceny opon kupilem teraz dwie nowe F1 GOODYER owszem drogie opony 1200zl za sztuke 235/35/19
na tyle mam pirelli rosso w tym samym rozmiarze
co do drugiego postu mogl bys mi napisac lub objasnic gdzie mozna kupic opone 19" za 130 zl??? sory ale jakos niechce mi sie wiezyc :lol: za 130 zl to 17 zjadliwej nie kupisz nara

G-R-Z-E-Ś 

Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2007-08-06, 10:24   

Yakuzatti napisa/a:
Przemass napisał/a:

spoko, pogadam z gościem i Ci dam znac

YAKU chyba dośc ostro przesadziłeś z tą ceną :!: Jeśli masz dostęp do takich 19 za taką cene to bardzo chętnie kupie parę kompletów do siebie na serwis ale w dobrym stanie bo 2mm to u mnie leży tego pełno na kupie jako złom :!:

A co do twojej slicznej Piąteczki MILOSZ.X jest ona bardzo łądna miałem okazję ją podziwiać osobiście tylko ten silnik jest troszkę mały a tak ogólnie to wszysto :spoko:
Pozdrawiam

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

Yakuzatti 

Wysany: 2007-08-06, 12:55   

Panowie, może trochę przesadziłem z ceną, ale nie są to nówki i nie kosztują 1200zł za sztukę. Mówię tak, bo mój kumpel teraz sprzedał parę kompletów 19` felg i mu zostały opony.

alojz napisa/a:
odnosnie jazdy na 19 to przesadzasz z tym ze sa to felgi nie do jazdy
otoz jezdze na codzien na takich kolach i nie nazekam

w pełni się zgadzam.

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-08-06, 16:21   

fajne autko. szczegolnie po zmianach. a ze 2.0 w automacie? to co? jesli potrzebujesz autka do normalnej jazdy na codzien to jest to dobry wybor. przynajmniej nie chla cystern paliwska.

milosz.x 

Wysany: 2007-08-06, 18:24   

casus maximus napisa/a:
fajne autko. szczegolnie po zmianach. a ze 2.0 w automacie? to co? jesli potrzebujesz autka do normalnej jazdy na codzien to jest to dobry wybor. przynajmniej nie chla cystern paliwska.

Noo, jedyny który nie ma nic przeciwko 2.0iA :D

Dzięki ;)

Pjot 

Doczy: 14 Kwi 2007
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-08-07, 01:22   

Wyglada naprawde ladnie :wink:

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-08-07, 10:28   

ja tez nie mam nic przeciwko 2.0 iA :D chociaż wolałbym żeby było 4.0iA ale.... :D
spokojne autko, chociaż na pewno nie mułowate.
pozdrawiam

Łukasz 
Samotny Nawigator

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-08-07, 11:13   

brain69 napisa/a:
ja tez nie mam nic przeciwko 2.0 iA :D chociaż wolałbym żeby było 4.0iA ale.... :D
spokojne autko, chociaż na pewno nie mułowate.
pozdrawiam

:wink: ponad 11 sek do paki.... :wink:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-08-07, 11:18   

tak czy siak 2.0iA jest wystarczajacy. oczywiscie dla ludków szukajacych mocnych wrazen to muł.

milosz.x 

Wysany: 2007-08-07, 22:59   

oj ponad 11s (opony 255, LPG)

Casus Maximus dobrze napisał. Niekiedy mam taki dzień że troszku denerwuje mnie taka moc, ale na szczęście przeważają dni kiedy starcza mi takie 2.0iA :D
Poza tym byłem nastawiony na kupno całkowicie innego autka (VW Passat 1.9TDI B5 przed liftem) ale szczerze mówiąc nie żałuje zakupu (noo, marzy mi się jeszcze e38, ale to w przyszłości :D )

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: