BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zabrali dowód !
Autor Wiadomo
BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2007-07-27, 07:19   Zabrali dowód !

Witam, mój brat miał dziwną przygodę wczoraj,a mianowicie potrącił psa swoją czarną 325i cabrio ;/ Uszkodzenia co prawda niewielkie.... halogen i dolny pas wgnieciony ..
Pojechał na policje zgłosić fakt, ponieważ po 15 minutach oczekiwania na miejscu zdarzenia i szukanie właściciela w pobliskich domach nic nie pomogło.

Na policji potraktowali go bardzo odgórnie, naśmiewali sie "ho ho potrącił pan psa" itd
Pierwsze co zrobili to poszli do auta i zaczęli kontrole, zabrali dowód za głośny wydech (samochód był zgaszony) oraz za trochę wystające koła tylne. Potem dopiero zaczęli pisać protokół i tak dalej.

Teraz pytanie, czy jak odebrali dowód i wydali świstek.... skierowanie na badanie techniczne czy jak to tam się zwie to czy na tym świstku można jeźdźić ??

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-07-27, 07:51   

Na tym świstku można jeździć chyba 2 dni. W tym czasie musisz udać się do Stacji Kontroli Pojazdów na badania. Jedna "usterka" kosztuje chyba 30 zł. A co do obsługi Panów Władzy to zawsze można napisć skargę :spoko:

E30 + E91

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-07-27, 08:15   

Mi jak zabrali to 7 dni mogłem jeździć na tym papierku i wciągu 7 dni policja ma przesłać dowód do wydziału komunikacji w którym jest auto zarejestrowane i tam możesz go odebrać jeśli pokażesz papierek z przeglądu. Przegląd nie zrobisz gdziekolwiek tylko musi być jakaś okręgowa stacja kontroli czy jakoś tak.

W praktyce ja załatwiłem sobie przegląd już na drugi dzień, nawet auta mi nie oglądał :lol: :lol: :lol: z tym że do wydziału komunikacji mój dowód doszedł dopiero po 10 dniach

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

oskar112 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 14 Lut 2006
Skd: Kraków/Radom
Wysany: 2007-07-27, 08:25   

to ile mozna jezdzic zalezy od humoru policjanta, mnie zabrali dowod za brak przeglądu (zapomnialo mnie sie) i teoretycznie powinienem wzywac lawete
Oskar

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-07-27, 09:35   

7 dni można jeździc a jeżeli masz robic przegląd to techniczny pewnie wtedy wiekszy koszt bo jezeli usunięcie usterki to pare zł
pozdro

MaSTeR

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2007-07-27, 13:01   

z tego co wiem to nie ma absolutnie zadnej regoly ile mozna jezdzic na swistku...
kiedys zabrali mi dowod i dali 2 dni innym razem dali 7!!
Nie pamietam dokladnie ale to zdaje sie pisze na tym swistku ile dni mozna smigac... wszystko zalezy od dobrego serca panow w niebieskim...

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-07-27, 15:18   

max do 7 dni jest wazny ten swistek
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-07-27, 17:28   

mi jak zabrali to wpisali do kiedy można jezdzic i z tego co pamietam to dali mi 2 tygodnie na jazde.Fakt że zabrali za wystajace koła,kierownice sportową i pekniecie(odprysk) na szybie ale szybe darowali(a dodam że byla to policjantka około 27 - 29 lat.)Niezłe mnie wtedy wkurzyła.A po za tym to sie zgadza.Około 2 tygodni czasami trzeba poczekąć na dowód żeby dotarł do urzedu przynajmniej w wawie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: