Widać ze twoja dziewczyna ma jakby to ująć (bez skojarzeń) dobrą rękę do focenia. Jakby lepszy sprzecior byl to mysle ze foty by powalały
Ale i tak jest kozacko przydaloby sie jeszcze jakies ujecie z perspektywy PROFIL CZERWONEJ (Z WIDOKIEM NA BBS PRZEDEWSZYSTKIM) A DALEJ TROCHE ZAMAZANE DWIE POZOSTALEM E30
Pozdro i oby wiecej takich akcji
Załatw sobie statyw, to bedziesz mogl robic zdiecia z dlugim czasem naswietlania. Wychodza naprawde pieknie.
Te zdjecia byly robione ze statywu..
Ale nie byly robione na dlugim czasie naswietlania .... duzo lepiej by wyszlo, ale i tak sa fajne
Ciekawe co to znaczy długi czas nswietlania ? Jak by zrobili te fotki przy takim swietle ? bez długiego czasu naswitlania???
Siemka
Fotki zdecydowanie powinny byc dłuzej naswietlane, conajmniej ze 3 sek. i z uzyciem lampy, Z doswiadczenia wiem ze przy jako takim oswietleniu zewnetrznym (lampty na parkingu, neony, wystawy) 3 sek naswietlania i lama blyskowa daje bardzo ciekawy efekt
Młody mlody ilosc czszegółow (kolorów itp) na zdjeciu zalerzy od "ilosci swiatła" ktore wpadnie do obiektywu, jesli w nocy cykniesz normalna fotke, to bedzie lipa bo bo malo co bedzie widac, a pozostawiajac otwarta przeslone na krotki czas, sprawiasz ze matryca zdarzy sie "naswietlic" przez co zdjecia sa bardziej szczegółowe i jasniejsze mowiac potocznie
Załatw sobie statyw, to bedziesz mogl robic zdiecia z dlugim czasem naswietlania. Wychodza naprawde pieknie.
Ale nie byly robione na dlugim czasie naswietlania .... duzo lepiej by wyszlo, ale i tak sa fajne
Ciekawe co to znaczy długi czas nswietlania ? Jak by zrobili te fotki przy takim swietle ? bez długiego czasu naswitlania???
Siemka
Fotki zdecydowanie powinny byc dłuzej naswietlane, conajmniej ze 3 sek. i z uzyciem lampy, Z doswiadczenia wiem ze przy jako takim oswietleniu zewnetrznym (lampty na parkingu, neony, wystawy) 3 sek naswietlania i lama blyskowa daje bardzo ciekawy efekt
Dokladnie, ja mam jeden taki aparat ktory seryjeni ma chyba z 5 sec naswietlania, w dzien zdiecia paskudne wychodza, a w nocy ze statywem....cudo
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
Siemka
Młody mlody ilosc czszegółow (kolorów itp) na zdjeciu zalerzy od "ilosci swiatła" ktore wpadnie do obiektywu, jesli w nocy cykniesz normalna fotke, to bedzie lipa bo bo malo co bedzie widac, a pozostawiajac otwarta przeslone na krotki czas, sprawiasz ze matryca zdarzy sie "naswietlic" przez co zdjecia sa bardziej szczegółowe i jasniejsze mowiac potocznie
nie za bardzo mnie chyba zrozumiałes, chodziło mi o to ze bez długiego czasu naswietlania nei zrobili by76 tych zdjec, wiem jakie jest kiepawe swiatło pod galeria kazimierz . . . i nie musisz mi tłumaczyc od czego zalerzy dobre zdjec swiatło to po pierwsze a po drugi to człowiek robi zdjecia a nie aparat.
POza tym nie wiem co to za dobry efekt wyjdzie z czasu jakiego mówisz czyli 3s i lampa błyskowa bo mi sie wydaje ze kiepski albo porzadne oswietlenie albo nic moim zdaniem bo dopalenie lampa da jakby tylko efekt oswietlenia z jednej strony, tyle z mojej strony.
[quote="lesiek"]Dokladnie, ja mam jeden taki aparat ktory seryjeni ma chyba z 5 sec naswietlania, w dzien zdiecia paskudne wychodza, a w nocy ze statywem....cudo [quote]
to co ty masz za aparat nie ma mozliwosci zmienic czasu migawki??? robia takie wogóle???
A tak na marginesie szkoda ze ktos zmniejszył te zdjecia jakims programem bo gdyby miał je w orginale to mógłby wam napisac dokładnei jakie były ustawienie podczas robienia zdjecia i jestem pewnien ze conamniej czas był ustawion 2s, przy czasie rzędu1/125 czy 1/500 gdzie takich czasów powiedzmy uzywa sie przy dziennym swietle to w tej sytuacji nic by nie wyszło oczywiscie bezuzywania jakich kolwiek sprzetów typu lampa błyskowa. . .
marekfl, marek wpadnij do krakowa w końcu, pochwalisz się pięknym touringiem na żywo i pokażesz nam jak się robi fotki
M Ł O D Y, lesiek, musicie mnie kiedyś nauczyć o co chodzi z tymi wszystkimi ustawieniami, itp bo chciałbym porobić fajny fotki( canon a 510) a nie bardzo wiem jak i skorzystałbym z wiedzy lepszych od siebie
marekfl, marek wpadnij do krakowa w końcu, pochwalisz się pięknym touringiem na żywo i pokażesz nam jak się robi fotki
M Ł O D Y, lesiek, musicie mnie kiedyś nauczyć o co chodzi z tymi wszystkimi ustawieniami, itp bo chciałbym porobić fajny fotki( canon a 510) a nie bardzo wiem jak i skorzystałbym z wiedzy lepszych od siebie
to ze bbski to sie zorientowałem tylko nei wiedziałem jaki model, dzieki
co do spotkania to musimy sie kiedys ustawic i z ziolo56 przyjade i ci wytłumacze o co chodzi z tymi zdjeciami , tylko ciezko z czasem bo cały dzien siedze w serwisie ale jak co to w weeknd po robocie umawianie przenieśmy do odpowiedniego działu
to co ty masz za aparat nie ma mozliwosci zmienic czasu migawki??? robia takie wogóle???
Mam jednego takiego piernika, uzywam go tylko do sesji nocnych, nawet nie wiem ja sie on nazywa. ma tez Nikona E jakies tam cyferki i tam jest taki bajer
frantic - to trzeba bylo mowic jak bylismy z Spocie w krk, to ja latalem pod M1, a pozniej pod forum ze startywem
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
zróbcie coś o świcie , np. 4 rano, będzie pusto i dużo lepiej - na tych fotach , które zrobiliście po prostu nic nie widać, a czas naświetlania jest na tyle długi, ze zniekształca barwy i robi wielkie ziarno.
_________________ Weteran
brain69 - usunięty [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-11, 13:42
frantic
wpadnij na grilla na zakrzówek w niedziele to takie foty porobimy że się kable zagrzeją dziś jadę po statyw
hroop kiedy znowu jedziecie na lansik??moze zabierzecie Mnie ze Soba??:)chyba ze to "impreza"dla wybranych..pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje do zobaczenia..
_________________ "DO NIEBA SIE NIE NADAJE,A W PIEKLE SIE GO BOJA"-JAKUB WENDROWYCZ