Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-05-02, 19:43 AC Schnitzer S3 2,5 E30
Witam
Kolega ma do kupienia po lekkim bum w silniku ...
Prosze kumatych o wpisanie po czym poznac że To AC Schnitzerek? Czy są jakieś dodatkowe numery wewnątrz? na nadwoziu?
Co w nim ciekawego czyli innego od normalnej 2,5...
Dzięki
ze 2 lata temu było na allegro stukniete BMW e30 ACS .. pamietam ze na 100% czarne licznik do 260km/h, baranki i pokrywa zaworów .. było ładnie stukniete .. ceny nie pamietam .. ale była to szeroka lampa .. moze to te
Witam, znalazłem przez przypadek taką stronkę:
http://www.bayareamotorsport.com/tech.htm#s3
Na samym dole są skany jakiejś broszury o s3
Nie wiem czy nie zdublowałem e30.de
Pozdrawiam
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-05-03, 15:47
wrrbetti miał o ile dobrze pamiętam ACSa, tyle, że b20 - ostatnio rzadko, ale czasem tu zagląda
poza tym jeden gość z BKP ma takiego Schnicerka, tyle, że w E34 - może dysponuje jakimis materiałami i zechce się podzielić
dlaczego na tym foto silnik ma założone na wale gładkie koło od czujnika położenia wału wydawało mi sie ze takie kolo jest tylko w jetroniku a tutaj chyba jest motronic
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-05-23, 10:40
Bo to jest z wąskiej lampy motronik ML 3,3 i tam jest czujnik po 2 stronie i koło jest gładkie z tylko jednym wrębem i nie ma sondy ani kata. W szerokiej lampie 325i z sonda i katemna motroniku 1,3 miały już uzębione koło i czujnik po prawej (patrząc na fotkę po lewej)
Sznycel sprzedany, niestety po głowicy z barankiem i wałku ani śladu. Udało się z niego zakosić kompa ... testy już niedługo