witamm...zalozylem do mojej e-36 felgi 17' 215/45 oponka letnia, i sciaga mi autkko na jedna strone,sprawdzalem cisnienie -jest ok...to mozliwe ze felga krzywo weszla na piaste/?niewiem co robic,na 15' na zimowkach bylo ok...czy to wina moze naszych polskich drog...??
To raczej wina opon jeśli nie są nowe - nie są zdjęte z jednej osi lecz z jednej strony z dwóch osi i wtedy ściąga. Zamień opony stronami - może pomóc,
Przymierzam sie do kupna 17ek i mam takie pytanko, czy nie obciera ci o tylne zakola, i jaki masz zawias seryjny,M sport czy jest oniżona przez jakas inna firme ?
To raczej wina opon jeśli nie są nowe - nie są zdjęte z jednej osi lecz z jednej strony z dwóch osi i wtedy ściąga. Zamień opony stronami - może pomóc,
DOKŁADNIE
Ewentualnie, może kapciarz pomylił się przy zakładaniu asymetryków albo kierunkowych (nie piszesz jakiej firmy masz więc nie wiadomo)
Zobacz jak są zużyte. Najlepiej jakby na jednej osi były identycznie.
Od niewyważonych raczej by nie ściągało tylko trzęsło.
Jak powiedział Artur C zamień stronami, ale tak, żeby na jednej osi były identycznie zużyte.
Pozdrawiam
_________________ Pieszy ma prawo przejsc przez jezdnie...na wlasne ryzyko
yyy...przed zima jak sciagalem to podpisalem ktora opona gdzie jechala...i taka zalozylem,ale moze pojade je wywazyc,jesli chodzi o pytanie Adama to 17'tka ladnie sie chowa i niepotrzeba nic zmieniac,ale 18' byla by juz problemem...aha ...mam oznaczona rotacje na oponach i zalozylem zgodnie ze strzalka,z reszta tak jak pisalem zalozylem tak jak jezdzila jak ja kupilem,a moze to wina tez tasmy poduszki/??odpiela sie i czuje delikatne tarcie na kierownicy,niewiem czy to tez moze miec zwiazek...
tak...mam 2 komplety felg na jednym mam opony letnie czyli te Borbety 17' ii na 15'mam zimowki,,moze to ma zwiazek z ta zle dopasoowana tasma na kierownnicy,sprawdze-naprawie to i dam znac...