Są podejrzenia że 1 były już członek BKP jest ojcem dziecka Anety K. , został już za to wyrzucony z klubu, postanowili też podnieść składkę czlonkowską do 500zł/rok , kasa ta ma być przeznaczona na badania DNA dla wybranych klubowiczy
W zwišzku z wyjštkowo nieeleganckim zachowywaniem się w ostatnich
dniach kilku osób na klubowym forum internetowym - w sposób rażšco
odbiegajšcy zarówno od ogólnie przyjętych norm kultury osobistej, jak i
standardów wypowiedzi przyjętych w BMW Klub Polska, tym samym szkodzšcy
wizerunkowi Klubu i jego Członków - postanowiliśmy zawiesić
funkcjonowanie prowadzonego przez Klub forum internetowego.
Forum ponownie zacznie funkcjonować po Nowym Roku, o czym poinformujemy
Was w oddzielnym mailu.
Przy okazji składamy Wam życzenia Pogodnych, Rodzinnie Radosnych Świšt
Bożego Narodzenia oraz Bezawaryjnego Nowego Roku!
Pozdrawiamy,
Zarzšd BMW Klub Polska
Moja odpowiedź
Jestem oburzony postawą !
Całkowita ignorancja Moje prośby o wyjaśnienie zaistniałej syuacji
zostały "olane"
Zarząd potraktował klubowiczów, co za tym idzie i mnie jak motłoch który
trzeba uciszyć
Przypominam że BMW Klub Polska jest organizacją dobrowolnie zrzeszajacą
pasjonatów marki BMW i to pasjonaci tworzą ten klub. Nie jest on niczyją
własnośćią ! Zarząd ma moralny obowiązek szanować zdanie i opinię
klubowiczów. Zarząd nie jest rzadem autorytarnym !
Proszę potraktować tego e-maila jako moją całowitą rezygnacje z członkostwa
w BMW Klub Polska a co za tym idzie
rezygnację z pełnionych funkcji na forum (Klasyczne E30 i Moderator).
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
no to niezle...ciekawe co to bedzie po nowym roku...zreszta...a coz tam takiego nie eleganckiego bylo na tym forum....wg mnie mega grzeczne forum...dziwne...
casus, a moze tej grzeczności było za dużo? na tyle, ze ludzie przestali o pewnych rzeczach rozmawiać.... zaczęli obgadywać a to juz nie rozmowa.......
Mowa tu o wojnie w Klubie - czyli cześci forum klubowego.
Najpierw , po farsie zwanej "sadzie koleżenskim" wydalono jednego klubowicza, bo pomówił kogoś o jakieś bzdety, potem dostaliśmy maila w którym zarzad nas poinformował o zmianach składek. 40 PLN - jesli chcesz być "członkiem wspierajacym" czyli bez prawa do niczego oprócz naklejki na gablocie i 500 PLN jesli chcesz miec "ryczałt" na zloty i możliwość głosowania na walnych zgromadzeniach - "członek zwyczajny". Wszystko to odbywało sie bez wiedzy klubowiczów. Podnieśliśmy bunt. Jedni krzyczeli mniej delikatnie, inni ostro. Zarzad bez słowa dyskusji ani wyjasnienia zawiesił forum.
Generalnie jestem strasznie zawiedziony. Potraktowali nas jak Kaczyński pewnego pana - "spieprzaj dziadu" ...
Przy najbliższej okazji - kiedy bede sie widział z moją Becią - zrywam naklejki i wyrzucam podkładki. Nie chce mieć nic wspólnego z takim Zarzadem - bandą tchórzy i dyktatorów.
kurcze, jakies wojny wewnatrz klubowe lub wewnatrz forumowe, co za dzieciniada...
no ale jak pisze lagadula to rzeczywiscie kiepsko niektorzy zagrali...
az sie nie chce tego czytac znowu... tyle sie juz nasluchalem na gg ze az glowa boli...
ale ogolnie to i tak magisterek wymiata
nie wiem jak wogole mogli tak postapic ale naszczescie bez klubowiczy sa niki...