Czy w BMW 325i E30 była monatowana szpera na zamówienie Jeśli tak, to jaka
Wiem że w 323i E21, oraz w 328i E36 na zamówienie można było mieć szperę. Dlatego ciekawi mnie, czy najmocniejszy model z E30, również miał taką mozliwość
Pozdrawiam
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Wiem o tym, że to nie musi być szpera od 325i, ale zadałem konkretne pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi.
CZY 325i E30 MIAŁ SZPERE NA ZAMÓWIENIE, A JEŚLI TAK TO JAKĄ
Napisałeś ża napewno miał 25%, czy dobrze Cię zrozumiałem
Jeśli dobrze, to czy to była ta sama szpera co w M3
A jeśli to nie była ta co w M3, to jakie wtedy miał przełożenie dyfer
Pablo, byłbym wdzięczny.
Mam takie pytanko do Ciebie, mnie chodzi o to czy Twoja szpera została zamontowana FABRYCZNIE Ponieważ o fabrycznie zamontowaną szperę się pytam
Glowy nie dam, ale raczej tak, z moich i mechanika ogledzin wynika ze wszsytko jest fabryczne (dopoki ja jej nie dorwalem ) takze chiba tak. A w ktorym dokladnie miejscu jest ta tabliczka?
Glowy nie dam, ale raczej tak, z moich i mechanika ogledzin wynika ze wszsytko jest fabryczne (dopoki ja jej nie dorwalem ) takze chiba tak. A w ktorym dokladnie miejscu jest ta tabliczka?
no to zaaajebiście
Tabliczka z przełożeniem dyfra jest na tylnej części dyfru, na takiej blaszcze przykręconej śrubą. Na tej samej sabliczce powinna być litera S, ona oznacza szperę.
Natomiast info o % szpery powinno być gdzieś wytłoczone chyba...
No to jeszcze jedno pytanie, czy jak uklekne i przyswiece sobie latarynka to dojrze cos? Czy to raczej na kanale trzeba? Bo jak wystarczy kucnac to zaloze gatki i sturlam sie na dol to ci podam zaraz!
:cenzura:, bylem przez ten czas co odpisywales ale nawet glowy nie wsadze Po cholere ja obnizalem Ale postaram sie znalezc sposob i podac |Ci to. Pozdrawaim.
Z tego co się dowiedziałem do tej pory, to jeśli chodzi o nie eMki, to tylko w 325i była możliwość zamontowania na zamówienie szpery. I ogólnie tylko w modelach najmocniejszych danego typoszeregu...
na zamówienie mogłeś sobie dać szperę do każdego furaka... a seryjnie to mogły być montowane w jakiś wersjach 2,5... przecież nie wszystkie były identyczne. ja na szrocie kupiłem szperę z e30 o przełożeniu S3,73... co do procentów to są one wybite na koszy z satelitkami... poza tym jeśli dyfer jest w dobrym wizualnie stanie to na jego górnej części powinno być namalowane białą farbą takie duże "S".
co do szper w m3 to z tego co mi wiadomo to m3 miały nawet inne dyfry... 2 poduszki, 6 śrub mocujących wał... i nijak to nie będzie pasowało do zwykłego e30...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-28, 00:32
jeśli jesteśmy przy dyfrach, to niech mi ktos przybliży te historię z flanszami i półosiami ...
Powiedzmy, że szukam dyfra, to mogę kupić jakikolwiek odpowiadający gabarytami i wocowaniami, a jak będą inne flansze to je zamienić z tymi swoimi po prostu? Czy to podpasi? Co na to pólosie?
duża główka i mała główka i ona mają duże uszczelniacze lub małe...
jeśli masz dużą główkę na duże flansze to wtedy mozesz zmieniać tylko sam dyfer.. nawet od e28... czy od e36... ewentualnie trzeba będzie tylko zamienić dekiel od dyfra...
Do Loka:
Prócz wielkości dyfra, jak była że tak powiem techniczna różnica między nimi Czy np. mała główka miała inne przełożenie niż duża Na czym dokładnie polegały te różnice między tymi typami/podtypami w dyfrach zeszperowanych do 325i E30
Do ARNIego:
Masz szperę 25% o przełożeniu 3,25. Dobrze pamiętam Jeśli w Twoim dyfrze jest 6 śrub do wału, to jak poradziłeś sobie z montażem i dobraniem wału o odpowiedniej długości
Wiem już że 325i miało tylko i wyłącznie 25% szperę.
Interesuje mnie teraz jakie miał wtedy przełożenie taki dyfer Czy właśnie różnica w dyfrach o której wspomniał Loko polegała na różnych przełożeniach... Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie
Pozdro
PS.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o dyfry od 325i E30, nie od M3
dyfry małe miały wyższe przełożenia 4,1 itp... a większe niższe.... średnica flanszy to chyba zelży od rocznika...
wszystkie szpery to duże główki. ja mam szperę 3,73