BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E32] Biały ->> 730i
Autor Wiadomo¶æ
Miki 

Do³±czy³: 11 Kwi 2004
Sk±d: z kreskówki ;)
Wys³any: 2006-11-02, 22:39   

małymi kroczkami doprowadzisz ja do dobrego stanu a to najwazniejsze :wink:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Do³±czy³: 09 Wrz 2004
Sk±d: PÅ‚ock
Wys³any: 2006-11-04, 08:05   

... to sprawia ze pchajac sie w 7-mke trzeba miec troszke kaski na stanie ... szczegolnie takiej co jezdzi tyle lat po naszych drogach ... na wiosne mialem kupic 7-mke tez myslalem o silniku 3,0 lub 3,5l .... ale sobie odpuscilem, 5-tka e34 lub e36 bedzie duzoooo tansza w utrzymaniu ... mam nadzieje ze wytrwasz i za kilka chwil nie pojawi sie ogloszenie wymienie 7-mke na e30 :wink: choc pewnie o tym myslisz ...

Sosen 
BORN TO DRIVE

Do³±czy³: 01 Kwi 2004
Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2006-11-04, 08:43   

To jest fakt, kupić siódemkę to nie wszystko, problem jest utrzymać ją w idealnym lub bdb stanie. Miałem, pojeździłem rok czasu i do tego doszedłem, bez dwóch zdań samochód jest świetny i jeszcze kiedyś sprawię sobie siódemę z jakimś konkretnym piecykiem (najchętniej 4.0) tylko musiałbym trochę więcej zarabiać ;)

e36 318ti compact szrotex

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-11-04, 11:00   

Sosen napisa³/a:
tylko musiałbym trochę więcej zarabiać ;)

to jest wlasnie to ... jak sobie tak policzylem to majac 7-mke e32 i zakladajac ze oprocz kosztow benzyny ... zakladajac ze nie mamy gazu ... bedziemy w nia wkladac 350zl/m co jest bardzo malo jak na samochod dosc stary i bedzie jezdzic srednio i tankowac ja tylko jakies 400zl/m wychodzi 750zl .... to moglibysmy wziasc na kredycik 500zl miesiecznie na 4 lata i kupic jakies e39 525tds ktore bedzie palic jakies 7-8l na 100km i napewno nie bedzie sprawiac tyle problemow co duzo starsze e32 ktore czesto jest na gazie ... i ktorej prawdopodbnie nie sprzedamy juz za normalne pieniadze ... a e32 nigdy nie bedzie e30-tka ktorej ceny podobnie jak w niemczech, anglii czy innych krajach stana na pewnym poziomie i nie spadna ... lecz wrecz wzrosna ... w angli mozna kupic 2 5-tki e34 w zamian za 1 e30-tke

co tu daleko szukac ... komfort, ekonomia .. prawdziwe rodzinne autko ... a w garazu e30tka http://moto.allegro.pl/it...7r_zadbany.html

To takie wyliczenia .... a kazdy ma to co lubi :wink: lub na co go stac w danej chwili

Sosen 
BORN TO DRIVE

Do³±czy³: 01 Kwi 2004
Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2006-11-04, 11:23   

No i dlatego wybrałem opcję taką: na co dzień e28 Eta w automacie na gazie (sekwencyjnym) , a do zadań specjalnych e30 3.5 z zaspawanym dyfrem, itp. :D Myślę iż jest to połączenie pozwalające czerpać baaardzo dużo radości z posiadania BMW.

e36 318ti compact szrotex

BiaÅ‚y 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 29 Mar 2006
Sk±d: LubaÅ„
Wys³any: 2006-11-04, 12:44   

Przecież ja nigdzie nie napisałem, że zamierzam się pozbyć mojej kochanej 7. Jak na razie koszty nie sa takie duże jak się każdemu wydaje. Wbrew pozorą części do E32 nie są drogie tylko u mnie nazbierało się tego dużo na raz i dlatego tak wyszło. Co do E30 to jest w przyszłości plan żeby kupić mniejszą siostrzyczke mojej śwince. Najpierw jednak ta musi być igiełka.

W końcu mam już zrobione to zawieszenie na tym jednym kole i musze wam powiedzieć nie to auto. Normalnie szok. Stuki i dzwonienie prawi w ogóle ustało a to na razie jedno koło. Jeszcze zrobie lewą strone i będzie malina. Na chwile obecną koniecznie musze zrobić bendiks bo się slizga. Hehe jak wyciągneliśmy górny wahacz to sworzeń sam wypadł :D :shock:
POMOCY!! szczególy w temacie.
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=18218
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=17922
Remont beemki znów rozpoczęty (05.04.2007)

Sobek 
german style

Do³±czy³: 17 Wrz 2005
Sk±d: PZL, Wernhout
Wys³any: 2006-11-05, 18:31   

Na allegro obserwowalem ta beemke, ale z tego co widze to troche pracy nad nia masz,
powiedz szczeze warto bylo brac za grosze i teraz ladowac w nia kase, czy lepiej dolozyc i kupic juz w b.d stanie i tylko ja zrobic pod swoj gust ??

misza 

Do³±czy³: 21 Sie 2005
Sk±d: MiÅ„sk Mazowiecki
Wys³any: 2006-11-05, 18:35   

ja sadze ze tak bylo lepiej, bdb stan ciezko znalesc przeciez te samochody maja po kilkanascie lat, lepiej cos kupic z dobra blacha a mechanike doprowadzic do bdb stanu, a jak sie skonczy to ma sie pewnosc ze cie auto nie zawiedzie gdy bedzie potrzeba

Sobek 
german style

Do³±czy³: 17 Wrz 2005
Sk±d: PZL, Wernhout
Wys³any: 2006-11-05, 18:39   

No mozliwe! zadalem takie pytanie bo sam chyba bede szukal beemki niedlugo 8)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-11-05, 19:01   

Biały nie kupił beemki tylko sie zamienił za Vectre .... a to taki akt desperacji jak sie ma inny samochód ... wzioł co było a ze to 7-mka to i dobrze

ADC 

Do³±czy³: 05 Sty 2006
Sk±d: B-tow
Wys³any: 2006-11-05, 19:42   

Sadze ze jesli auto ma zdrowa blache i jest niebite(rzadkosc) to w przyzwoitych pieniadzach mozna brac.Bo mechanike nie jest duzym klopotem doprowadzic do porzadku nawet we wlasnym zakresie.Koniec OT

BiaÅ‚y 

Wys³any: 2006-11-05, 19:50   

Jescze ja się wypowiem w tym temacie bo było adresowane do mnie i wtedy skończymy OT. Więc tak zamieniłem się to prawda wiec większego wyboru nie miałem. Zamieniłbym się na każde ładne bmw chociaż zaznaczam, że marzyłem o E32. Ta którą mam ma zadbane wnetrzę
i budę w nienajgorszym stanie. Mechanicznie myślałem, że tez nie jest źle (oprucz zawieszenia) ale ostatnio zaczeła coś poważnie szwankować zreszta jest o tym temacik w technicznym. Powiem tak jeszcze nie żałuje zamiany bo kocham ta markę ale mam czasami krótkie chwile zwątpienia (Vectra była w stanie bdb). Jednak wierze w to, że wytrwam i przybędzie w polsce kolejną ładna zadbaną E32 abym mógł kupic E30 jako 2 auto. Czego Sobie i wam życze :D

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Do³±czy³: 07 Cze 2006
Sk±d: Czeladź - Piaski
Wys³any: 2006-11-06, 11:05   

To ja życze Ci wytrwałości w doprowadzaniu E32ójki do wymarzonego stanu :wink:

BiaÅ‚y 

Wys³any: 2007-05-08, 16:33   

Po naprawde długiej przerwie spowodowanej różnymi sprawami (ale to mniej już istotne) wziołem się znów za robienie mojej beemki. Auto stało z pół roku niestety ale już go tak nie skrzywdze. Wiec problemy jakie z nim były są opisane wyżej ale teraz wymieniłem przepływomierz i auto działa niby normalnie (na bezynie) ale jak wcisne mocno gaz to sie dławi i zaczyna przyśpieszać po sekundzie z szarpnięciem. Na luzie wkręca sie ładnie na obroty bez zająknięcia. nie wiem od czego to ale strasnzie mnie to denerwuje. Teraz wymienie świece kablei, kopułke i palec i bede dalej szukał Ktoś ma jakieś pomysły??

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: