Wysany: 2006-10-08, 15:48 m20 nie chce pracować na Pb - na LPG jest OK
Cześć
jechałem sobie i po przełączeniu na Pb (chciałem przycisnąć na skrzyżowaniu ) silnik zgasł
silnik odpala na LPG, choć niechętnie, ale od razu po przełączeniu na Pb gaśnie
sprawdziłem - pompa działa, tzn słychać ją jak pracuje po zdjęciu kanapy - chodzi cicho i raczej wykluczam jej awarię
podejrzewam, że wtryskiwacze nie podają paliwa, ale prawdę mówiąc nie wiem jak to sprawdzić - czy da się to zrobić bez ich wyjmowania?
ewentualnie - czy do wtrysków jest jakiś przekaźnik?
kiedys w innym temacie czytałem o odcinaniu wtrysków przez instalację LPG - co jest za to odpowiedzialne? i ewentualnei gdzie tego szukać
ostatnia sprawa w temacie, to słyszałem, że wtryski mogą się zawiesić - na czym to polega i jak to "zneutralizować" - odłączyłem akumulator na 2 minutki i po podłączeniu to samo, więc żaden reset raczej nie wchodzi w grę
ostatnia sprawa - czy ma ktoś pożyczyć na podmiankę motronic do m20b25 (Bosch 0 261 200 173) - chcę wyeliminować ten powód
cały czas szukam przyczyny i nie mogę znaleźć, więc jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły czemu nie chce chodzić na Pb, to proszę o rady
dzięki
nie odpiela ci sie wtyczka od przeplywomierza .... albo ona sama padla ... czy wogole zapala ... czy trzeba ja trzymac na wysokich obrotach by nie zgasla ...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-10-08, 16:08
na Pb w ogóle nie pracuje - nie zapala i po przełączeniu gaśnie
przepływkę sprawdzałem - odpinałęm i podpiąłem - raczej jest OK - poza tym przy zwalonej (odpiętej) przepływce raczej by silnik kulał, ale by pracował
albo komp, albo wtryskiwacze przychodzą mi na myśl, ale nie bardzo wiem jak to zdiagnozować
[ Dodano: Nie Paź 08, 2006 16:17 ]
coś mi właśnie przyszło do głowy
kiedyś Marcin pisał o wtyczce do wtryskiwaczy
>>>KLIK<<<
gdzie może być podpięta ta masa?
PIOTER kiedyś miałem podobny problem!!!
Koniecznie sprawdz czy dolot jest szczelny-tzn guma (czy czasem nie ma dziury albo jest jest skruszała), przepsutnica, przepływomierz itd
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
ja w swojej mialem zle wyregulowane luzy zaworowe i na Pb niechciala chodzic a na lpg raczej problemow nie bylo jednak kulala na jalowym wiec moze zawory chociaz skoro stalo sie to nagle
_________________ Marzenia sie spelniaja
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-10-08, 17:39
dzięki Panowie
luzy ustawione, dolot szczelny
z reszta na LPG chodzi na prawde dobrze
kurde - wiem, że na odległość ciężko jest coś poradzić - ja mam tę przewagę, że biegam od kompa do samochodu
więc nie zrażajcie się - piszcie dalej - wszelkie uwagi mile widziane
obok przepływki czarna prostokątna osłona mocowana do kielicha lewego zdejmij ja tam sa dwa przekażniki jeden jest od pompy paliwa ale skoro twierdzisz że zdjąłeś kanapę i pompa pracuje to na 100% to nie jest uszkodzenie przekaźnika bo nie działała by wtedy pompa wyjmuję go zawsze sprawdzając ciśnienie na garach by nie podawał mi paliwa w czasie kręcenie rozrusznikiem,
A pompa paliwa wcale tak cicho nie pracuje po zdjęciu kanapy słychać szum gdy silnik nie pracuje lub zgasł pompa po jest odłaczana by nie tłoczyła paliwa
coś z układem wtryskowym nie tak albo jednak pompa umarła zdejmij jeden przewód z niej włóż do plastikowej bańki koniec i przekreć zapłon musi polecieć paliwo
Poźniej podłaczenia listwy wtrysków na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-10-10, 00:27
dziś miałem troche inne rzeczy na głowie, ale jutro ją dalej pieszczę
na razie zaklinowała mi się wtyczka - ta pod dolotem i tylko poździerałem sobie skórę na łapie - teraz w pracy powiedzą, że sobie .... a niech sobie gadają - obcowanie z beemką, jest jak brandzowanie
BTW - gadałem troche na ten temat z Adamem (bmwm) i mam teraz kilka tropów do sprawdzenia - jak znajdę powód awari lub nie, to będe kontynuował
ale jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, to chętnie posłucham
(po złączeniu kabelków - od wtrysków cały c zas jest LPG włączone - ta kewstia będzie jeszcz edo przeanalizowania)