BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
opony bieznikowane
Autor Wiadomo
urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-09-25, 22:44   opony bieznikowane

ostatnio na allegro jest tego pelno - zaczynam cos patrzec za oponami na zime poki ceny nie sa kosmiczne - nadje sie to do jezdzneia czy tylko do palenia ? czekam na odp :)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-09-25, 22:54   

Urbi, litosci... Temat bumerang, od czego masz szukajke?

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=9689
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=9761
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=6616
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=11400
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-25, 23:51   

na zimę możesz sobie śmiało kupić jakieś markgumy - ja kiedyś miałem i uważam, że były OK - zawsze to jednak taniej wychodzi
na lato nie polecam, bo prędkości są większe

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-09-26, 00:08   

kupilem profile na lato i poraszka 1 rok ma opona i parcieje!!!na deszczu sie nie prowadzi przy mocniejszym hamowaniu puszcza odrazu przyczepnosc !! !na zime zalezy jak targasz w góry czasem to zapomnij dobra opona to podstawa ja jezdzisz po miescie tylko to wystarczy

grucha 
Grill Majster

Doczy: 06 Cze 2005
Skd: Raszyn
Wysany: 2006-09-26, 10:57   

Dokładnie tak jak pisze kolega cypis0.

Miałem takie oponki, skonczyły się po poł roku, piszczały na każdym zakręcie. Trzymały średnio a na wodzie to wogóle. Nie wiem jak w zimę by się sprawowały ale podejżewam że tak sobie. Ja osobiście już nigdy nie kupię takich opon. Wiem jedno - dobra guma to podstawa :mrgreen:

E46 328Ci 99'
E30 318is 90'

GG: 8699481

BokiemMogęWchodzić :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-09-26, 11:03   

Na zime jak najbardziej tak jeśli sa nalewane w tym roku, bo jak wiadomo opona zimowa nawet jak ma sporo bieżnika to po 2-3 sezonach nie nadaje sie do jazdy, ja kupiłem na zime nalewajki za 70zł sztuka !! ! i całą zime przejeździłem bezproblemowo i śmiałem sie z tych co chwalili sie że za tą samą kase kupili firmowe używki.
Za 4 nalewaczki dalem 340 i dostalem rok gwrancji, po jednej zimie wyglądają dalej łądnie więc przejeźdze na nich też tą, co najważniejsz nie huczą nawet przy prędkosci 140-160 bo tyle sie odważyłem na nich pojechać (jak już śniegu nie było :D )

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-09-26, 11:12   

ja też na zime miałem nalewajki... przejeździłem 2 sezony i pewnie jeździłbym dalej ale uszkodziłem je u mnie na podjeździe - jakby nie to, to dalej możnaby na nich śmigać...

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-09-26, 16:25   

Polecam nalewki markgum. Zimowe mi się sprawdziły. Bieżnik doszedł do zera, centralnie na slick i nalewka nawet nie zaczęła schodzić, pomimo, że opony zostały zużyte w miesiąc na rajdach, podczas gdy na przykład letnie bridgestony czy fuldy zaczynają mi się odrywać , kiedy jest jeszcze 3mm bieżnika. Więc co!? Warto!
E30 M332 1991........ ....U__________\

jaras87 

Doczy: 11 Cze 2005
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-09-26, 16:42   

ja sprobuje w tym roku kupic komplet nalewek ... w tamtym roku jezdzilem na kolcach ... i bylo fajnie ... ale rozmiar 155/80 powodowal malo pewne prowadzenie powyzej 90km/h ;)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-09-26, 17:26   

a czy przy malych rozmiarach typu 14-15cali nie lepiej kupic nowek nawet jakis polskich...? ja mam 17stki 225/50R17 pirelki sotto zero i mega polecam te gumy...

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-11-10, 11:29   

Odswieze troche temat. Co mysle o oponach bieznikowanych i ich wlasciwosciach pisalem juz kilka razy w innych tematach (delikatnie mowiac niezbyt pozytywnie), teraz cos o trwalosci. Mam komplet bieznikowanych opon (Technic) na ktorym przejezdzilem 2 sezony. Pare dni temu chcialem je zalozyc do is-a mlodej i okazalo sie ze na jednej oponie od wewnetrznej strony na odcinku ok 40 cm pomiedzy boczna scianka a bieznikiem odpadl pas gumy :shock: Opona sie poprostu rozwarstila, odpadlo to co bylo nalane. Pod koniec zeszlego sezonu 1 kolo zaczelo mi bic, ale wychaczylem kraweznik i myslalem ze to uszkodzona felga. To sie stalo jakis 1 - 2 tygodnie przed zmiana na letnie wiec juz nie wnikalem i nie oddawalem ich do wywazenia, a tu taki zonk. Jak sobie pomysle ile czasem na nich lecialem... :roll:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-11-10, 11:33   

bieżnikowane to ruletka.

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-11-10, 11:48   

Łukasz napisa/a:
bieżnikowane to ruletka.

ja przejeździłem 3 zimy na "nalewajkach" i spoko - teraz muszę coś znaleźć innego, bo jedną mam uszkodzoną (ale z mojej winy) - więc nie mogę narzekać...
nazwa f-my wypadła mi z głowy, zresztą to już nie ma znaczenia, bo oni przestawili się na produkcje opon do aut uzytkowych...

jaras87 

Wysany: 2006-11-10, 20:32   

mark gumy są ok ;)

el nino 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-11-12, 11:11   

JAk cie niestac na nowe gumy z gornej polki to niestac cie na BMW ! kopcie sobie fiaty i tam zakladajcie nalewki !! ! NIc nie mam do dodania .

andre e36 

Doczy: 02 Wrz 2006
Skd: wawa
Wysany: 2006-11-12, 11:28   

to jest forum bmw czy moskwicza :roll: nalewki bo po taniości ? to wyobrażam sobie stan techniczny tych aut co właściciele wszystko kombinują po taniości. :lol:

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-11-12, 15:54   

Jak dla mnie nalewki to siatex i druciarstwo.

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-11-12, 16:34   

ale my kochamy siatex i druciarstwo :lol:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-11-12, 18:16   

el nino napisa/a:
JAk cie niestac na nowe gumy z gornej polki to niestac cie na BMW ! kopcie sobie fiaty i tam zakladajcie nalewki !! ! NIc nie mam do dodania

andre e36 napisa/a:
to jest forum bmw czy moskwicza nalewki bo po taniości ? to wyobrażam sobie stan techniczny tych aut co właściciele wszystko kombinują po taniości.

jak Was nie stać conajmniej na E90 i kupujecie sobie stare graty, to nie jesteście miłośnikami BMW, nawet jeśli na każdej części w Waszych wózkach są znaczki BMW ... bo rozumiem, że to oczywiste

el nino 

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-11-12, 19:22   

mylisz pojecia mozna jezdzic kazda ale ma miec klase nie MUSI BYC NOWA ALE OPONY A I OWSZEM BO JEST TO KAWALEK GUMY KTORY ODPOWIEDZIALNY JEST ZA TWOJE ZYCIE CHEBLE UKLAD KIEROWNICZY I GUMY MAJA BYC NAJLEPRZE RESZTA TO TWOJA DECYZJA.JAK KOGOS ZABIJESZ NA DRODZE TO ZOBACZYSZ JAK DO TYCH SPRAW PODCHODZI PROKURATOR I POLICJA !! !

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-11-12, 19:48   

el nino te błędy ortograficzne to zrobiłeś specjalnie prawda :D

nalewki to sie pije a nie na nich jezdzi :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-11-12, 20:00   

el nino - po pierwsze, to nie krzycz tak, bo to nie sprawi, że bardziej do kogoś trafisz
po drugie, to kocham, jak ludzie wypowiadają się w jakiejś kwestii w sposób, który wskazuje na to, że nie mają na dany temat bladego pojęcia - jeździłeś kiedyś na nalewkach? czy tylko o nich czytałeś?
bo ja jeździłem i mogę je zdecydowanie polecić - oczywiście, że nie można na nich jeździć tyle sezonów, co na nowych oponach z najwyższej półki, ale to wcale nie znaczy, że w ogóle się do jazdy nie nadają

jeśli masz jakieś doświadczenie w temacie, to się podziel - będzie super, ale jeśli masz pisać co Ci się wydaje, to daj sobie spokój (to jest dział techniczny i tu dzielimy się swoją wiedzą, a nie poglądami)

oczywiście cieszę się, że co roku zmieniasz opony na nowe, ale moim skromnym zdaniem nie ma potrzeby do aż takiej nadgorliwości

nalewki nadają się do jazdy z mniejszymi prędkościami niż opony fabrycznie nowe, jeśli jednak przekroczysz prędkość (zwłaszcza kilka razy) i zrobisz komuś kuku (czego nikomu nie życzę), to prokuratura/policja raczej nie będzie sprawdzała stanu Twoich opon

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-11-12, 20:21   

kamil.k napisa/a:
nalewki to sie pije a nie na nich jezdzi

z tym sie zgodze...

co do nalewanych opon to moze i OKa ale do aut wolniejszych i uzywanych mniej "ekstremalnie".. kumpel ma w mercu 190tce 2.0D ktory maks ciagnie jakies 140km/h... zadowolony bo duzo nie zaplacil ale piszcza, kiepsko hamuja (nie ma absu i bardzo sie slizgaja), na mokrym (wilgotnym) trzeba zmiejszyc predkosc i zachowac mega ostroznosc... natomiast w kopnym sniegu daja rade ale na lodzie klopoty z ruszaniem...

cos za cos... jesli ktos przyoszczedzi to przez caly okres uzywania takich opon bedzie musial uwazac i dostosowac sie bardziej do warunkow... uwazam ze jesli jezdzi sie wiecej, wozi rodzine itd to lepiej dolozyc grosza bo bezpieczenstwo....

jaras87 

Wysany: 2006-11-12, 22:02   

i el nino ... sorry za koment :) ale jeśli masz taki tok rozumowania to nie powienines jezdzic beemką .. załóż biała czapke zmien auto na calibre ;)

tak serio nalewki to dobra rzecz ... napisałem ze mark gumy są ok a wiesz dlaczego ? oklepałem torche ten temat i mam pewne pojęcie ...

i uwierz mi ze wolałbym wydać 800zł na nowe nalewki markgum`a na zime niz wydac tyle samo na opony zimowe oryginalne nowe ...

a wiesz dlaczego ? bo są robione z lepszych nie "wielkoseryjnych" mieszanek gumy..maja sprawdzone bieżniki!!!

jeśli masz pewne pojecie o rynku opon regenerowanych w polsce .... (choc wynika z Twoich wypowiedz ze nie masz bladego pojęcia o zadnych oponach ... i wg Ciebie wymiarem jakości jest cena) to powinienes wiedziec ze oponki markgum`a są robione na sportowych mieszankach sławnego avonu ...

masa ludzi uzywa tych nalewek w rajdach zimowych i letnich przede wszystkich dlatego ze są lepsze !! ! od gum seryjnych !! ! :) i jeśli Ci nie wystarczy taka argumentacja to moze faktycznie przesiądz sie na nową toyote avensis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andre e36 

Doczy: 02 Wrz 2006
Skd: wawa
Wysany: 2006-11-12, 22:16   

PioterW napisa/a:
el nino napisa/a:
JAk cie niestac na nowe gumy z gornej polki to niestac cie na BMW ! kopcie sobie fiaty i tam zakladajcie nalewki !! ! NIc nie mam do dodania

andre e36 napisa/a:
to jest forum bmw czy moskwicza nalewki bo po taniości ? to wyobrażam sobie stan techniczny tych aut co właściciele wszystko kombinują po taniości.

jak Was nie stać conajmniej na E90 i kupujecie sobie stare graty, to nie jesteście miłośnikami BMW, nawet jeśli na każdej części w Waszych wózkach są znaczki BMW ... bo rozumiem, że to oczywiste

Nikogo nie musi być stać na e 90 opony nowe eksploatuje się kilka sezonów przy normalnej jeżdzie pracuje w serwisie to się na oglądałem tych super nalewek parę razy przy wymianie strzeliły podczas pompowania koła ,jak ma być tanio to po całości na przykład po co lać markowe oleje selektol też ma właściwości smarne a jest to ¼ ceny dobrego oleju.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: