Wysany: 2006-08-21, 20:27 Problem z wspomaganiem !!!
Wczoraj byłem na małej przejażdzce w pewnym momencie zaczeła mi migać kontrolka od hamulców. Podczas powrotu do domciu zaczeła świecić cały czas i w pewnym momencie zaczeło mi dymić spod przedniego koła od pasażera. Dosyć intesywnie. DZisiaj sparawdziłem klocki i jest jeszcze około 1 cm okładzin na wszystkich klockach. Lecz wspomaganie zaczeło mi nie działać ma przebłyski że chodzi a czasami nie dam rady ukręcic kiery. I nie wiem od czego sprawdzać. Odpiszcie ....
a moze plyn zaczol ci uciekac po drazkach i polecial na tarcze? ale o ile dobrze pamietam tarcza hamulcowa jest oslonieta magincza blacha od strony komory silnika. Fakt ze nagle zaczelo ci sie coraz ciezej krecic kiera oraz dym z kola wlasnie wskazuja na to ze uszczelki ktore miales w maglownicy wlasnie wyszly
Sprawdz ilosc plynu od wspomy oraz ewentualne wycieki pod autem. (no chyba ze plyn hamulcowy ci to sprawil ale nie mialo by to wplywu na krecenie kiera)
... a pytanie do wszystkich co maja zglebione E30 jak wy podnosicie samochód bo oryginalna winda do mojego Baura nie wejdzie
Oryginalny lewarek (nóżkę) mam na wysokości drzwi więc zamieniełem się z bratem na lewarki i teraz mam od forda zabkowy, idealnie pasuje, a nawet lepiej bo jak wsadzę go pod auto to jeszcze mam zapas na 2 cm
Może pompa Ci się przyciera i ten dym był z paska. Miałem tak kiedyś i co się okazało to pękł wałek od pompy i póżniej sie kręcił cudem w zasadzie kołem pasowym bo reszta była zatarta. Ale przydymiło też starsznie a co się okazało to pasek. Sprawdź pasek a nóż to będzie to.