BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z wspomaganiem !!!
Autor Wiadomo
boguś 
mr. RarytasiK ...

Doczy: 22 Mar 2005
Skd: Dynów / k. Rzeszowa
Wysany: 2006-08-21, 20:27   Problem z wspomaganiem !!!

Wczoraj byłem na małej przejażdzce w pewnym momencie zaczeła mi migać kontrolka od hamulców. Podczas powrotu do domciu zaczeła świecić cały czas i w pewnym momencie zaczeło mi dymić spod przedniego koła od pasażera. Dosyć intesywnie. DZisiaj sparawdziłem klocki i jest jeszcze około 1 cm okładzin na wszystkich klockach. Lecz wspomaganie zaczeło mi nie działać ma przebłyski że chodzi a czasami nie dam rady ukręcic kiery. I nie wiem od czego sprawdzać. Odpiszcie ....

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2006-08-21, 21:27   

a moze plyn zaczol ci uciekac po drazkach i polecial na tarcze? ale o ile dobrze pamietam tarcza hamulcowa jest oslonieta magincza blacha od strony komory silnika. Fakt ze nagle zaczelo ci sie coraz ciezej krecic kiera oraz dym z kola wlasnie wskazuja na to ze uszczelki ktore miales w maglownicy wlasnie wyszly :)
Sprawdz ilosc plynu od wspomy oraz ewentualne wycieki pod autem. (no chyba ze plyn hamulcowy ci to sprawil ale nie mialo by to wplywu na krecenie kiera)

boguś 
mr. RarytasiK ...

Wysany: 2006-08-21, 21:48   

sprawdzałem płyny i wszystko jest git zero ubytków zobacze jutro rano czy nie ma plam pod samochodem

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2006-08-22, 06:55   

spojrz tez na maglownice oraz na uklad hamulcowy kola przy ktorym pokazala sie chmurka.

boguś 
mr. RarytasiK ...

Wysany: 2006-08-22, 19:03   

dziasiaj sprawdzałem przed domem rano zero wyciekow jutro jadę do znajomego na warsztat posprawdzam wszystko

... a pytanie do wszystkich co maja zglebione E30 jak wy podnosicie samochód bo oryginalna winda do mojego Baura nie wejdzie

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2006-08-27, 03:11   

boguś napisa/a:

... a pytanie do wszystkich co maja zglebione E30 jak wy podnosicie samochód bo oryginalna winda do mojego Baura nie wejdzie

Oryginalny lewarek (nóżkę) mam na wysokości drzwi :mrgreen: więc zamieniełem się z bratem na lewarki i teraz mam od forda zabkowy, idealnie pasuje, a nawet lepiej bo jak wsadzę go pod auto to jeszcze mam zapas na 2 cm :mrgreen:

pozdrowienia z Sopoćkowa 8)

jarek_kos2 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Lut 2005
Skd: Białystok
Wysany: 2006-08-30, 23:45   

A ja poprostu wysiadam z samochodu. prosze kolege o pomoc i za nadkla podnosimy auto o pare centymetrów:)

Blazer 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Lis 2005
Skd: Goleniów
Wysany: 2006-09-03, 10:55   

Może pompa Ci się przyciera i ten dym był z paska. Miałem tak kiedyś i co się okazało to pękł wałek od pompy i póżniej sie kręcił cudem w zasadzie kołem pasowym bo reszta była zatarta. Ale przydymiło też starsznie a co się okazało to pasek. Sprawdź pasek a nóż to będzie to.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: