BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
LPG
Autor Wiadomość
LENY
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-28, 09:40   LPG

PREZESY MAM LPG LOVATO I TAKI PROBLEM:
NA BENZYNIE BETKA E30 ŚMIGA O.K, PO WŁĄCZENIU GAZU COŚ JEJ NIEPASUJE I PO DEPNIĘCIU W PEDAŁ SZARPIE NA NIŻSZYCH OBROTACH NA WYŻSZYCH JEST O.K( OBIAWY SĄ NA CIEPŁYM SILNIKU),
CO JEST GRANE ?
CZY PRZEWODY WYSOKIEGO NAPIĘCIA DAJĄ CIAŁA?
KOPUŁKA I PALEC SĄ NOWE!

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysłany: 2004-03-28, 09:52   

Tz mam takia instalke w e30. Napisz od ilu do ilu to wg ciebie to sa te nizsze obroty?

LENY
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-28, 09:54   

OD ZERA ( PRZY RUSZANIU ) DO OKOŁO 3500 TYŚKA

LENY
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-28, 09:56   

aaaaaaaaa jeszcze jedno ja mam obrotomierz do 5 tyś 2,7 motor 325e

loko

Wysłany: 2004-03-28, 12:30   

biedna Eta.... :(

uczcijmy minutą ciszy jej niechybną śmierć :(

pewnie ci się samochód buntuje bo nie chce gazu?

a tak na poważnie to napewno to nie jest wina przewodów skoro na benzynie chodzi w porządku...
moja rada - jedź do gazownika na regulację... i tak ci nikt na odległość nie pomoże a skoro na benz. jest oki to jest to wina instalacji lpg

ech...

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-03-28, 15:52   

SLUCHAJ WIESZ NA CO MI TO WYGLADA MIALEM TEZ TAKI OBJAW KIEDYS ALE NIE W BETCE TO BYLO LEWE POWIETRZE
MOZE CI KIEDYS STRZELILA NA GAZIWIE I SPADLA JAKAS RURKA OD PODCISNIENIA ALBO COS POPATRZ DOKLADNIE POSLUCHAJ CZY NIC NIE SYCZY POWODZENIA POZDROWKA

loko

Wysłany: 2004-03-28, 16:15   

Gruzin, chyba nie przeczytałeś dokładnie co on napisał.... napisał że na benzynie jest ok... a więc to wyklucza również wszystko co związane z lewym powietrzem

Gość

Wysłany: 2004-03-28, 16:18   

pójść za krokiem kilku klubowiczów i wymontować gaz :lol: oto moja rada 8)

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-03-28, 16:26   

Daniel E30 napisał/a:
pójść za krokiem kilku klubowiczów i wymontować gaz :lol: oto moja rada 8)

popieram tego klubowicza :D

LENY
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-28, 19:45   

GRUZIN dzięki za rade kiedyś strzeliła ninia i było jak mówiłeś roz.... obudowe filtru powietrza tą co w niej siedzi wkład dałem drugą i lewe powietrze już nie idzie- jeszcze raz dzięki ( dla pozostałych: ech wy :oops: !! !!_)

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2004-03-28, 19:48   

loko napisał/a:
Gruzin, chyba nie przeczytałeś dokładnie co on napisał.... napisał że na benzynie jest ok... a więc to wyklucza również wszystko co związane z lewym powietrzem

LOKO SIE POMYLIL :shock:

Gość

Wysłany: 2004-03-28, 21:55   

LENY 325 E napisał/a:
dla pozostałych: ech wy :oops: !! !!

jak to rozumieć :?

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysłany: 2004-03-28, 22:40   

Hej Gruzin rewelka masz podobny tok myslenia jak ja a bynajmniej takie same problemy z furom :D mialem to samo z swoja i winne bylo lewe powietrze.
Sorki ze nie na temat! :twisted: Ale nie moglem sie oprzec!! :roll: :twisted:

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysłany: 2004-03-28, 22:42   

Daniel E30 napisał/a:
LENY 325 E napisał/a:
dla pozostałych: ech wy :oops: !! !!

jak to rozumieć :?

Chyba loko nie ma gaziwa? :twisted:

LENY
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-28, 23:03   

:oops: znaczy że jestem wku.... jak mi piszą abym sobie gaz wymontował. Jak ktoś ma tak odpowiadać na pytanie to niech lepiej nic nie pisze. Wkońcu od czego jest to forum- moim zdaniem od sensownych odpowiedzi.

yoshi
Gość
Wysłany: 2004-03-28, 23:11   

a ja mam LPG i nie nazekam, nic mi sie nie dzieje i auto tez niezle jezdzi Gdyby nie LPG to przy takiej eksploatacji mojego autka to juz dawno bym zbankrutowal :D

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysłany: 2004-03-29, 01:18   

Leny nie nerwajt sie niektorzy maja wrodzona awersje do gazu :D :) :lol: :P :twisted: :wink:

ScOOti
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-29, 09:19   

Ja mam gaz w BMW E30 325e i nie narzekam tylko mialem przeplywke alnieta ale to bylo spowodowane starymi swiecami i kablami. Wymienilem to i chodzi ladnie nie jest to jak na benzynie ale coz zawsze cos. Taniej i spoko jak chce szalec przelacze na benzyne i smigam ladnie.

Traz wywale chyba jutro te zabezpieczenie przy przeplywce w razie wybuchu niech walnie w przeplywke ale za to smaochodzik bedzie ladnie smigal. Zaloze pod kolektorem jszcze pare zbezpieczen razie wybuchu niech zawory cisnieniowe upuszcza te cisnienie i bedzie chyba ok wszystko

Pozdrawiam

LENY
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-29, 19:11   

ScOOti jaki masz gaz na elektronice czy kruciak?

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-03-29, 19:24   

heheheeh jestem dumny :D czyzbym zostal nowym guru??heheheheeh pozdrowionka

loko

Wysłany: 2004-03-29, 22:12   

czyżbyście chcieli mi zasugerować że się pomyliłem? otóż nie! leny napisał że na benzynie mu śmiga ok... więc nie mogła to być wina lewego powietrza w fabrycznym układzie dolotu bo na benzynie też by nie chodził (choć lewe powietrze na benz. nie ma aż takiego wpływu jak na gazie (zależy od ilości tego lewego powietrza)) ale jeśli ciągnie lewe powietrze na gazie z miejsca z którego pracując na benzynie nie ciągnie no to juz mi nic do tego... ech wy!!! :oops:

ScOOti
[Usunięty]

Wysłany: 2004-03-29, 22:29   

gaz jest na elektronice (chyba) wszystko ladnie smiga. Co do przeplywki to mialem sytuacje ze gaz wlnal i pogieta byla przeplywka spoko jak odepchalem ja (zapatke) i tak na benzynie wogole nie palil a jak zapalil to tak kopcil ze ho ho (za duza dawka paliwa) a na gazie ladnie chodzil i bylo dobrze.

loko

Wysłany: 2004-03-31, 10:30   

heh ja takiej gumy nigdize wogóle nie mogłem dostać w wawie i kupiłem oryginał za 80 zeta... 8)

yoshi
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 11:29   

co do lewego powietrza i jazdy na bezynie:
mialem kiedys Omege A 2.0 (z Holandii i tam byl gaz zalozony) i strzelil mi gaz tak ze rozpieprzyl sie przeplywomierz, obudowa filtru powietrza, i guma ktora laczy przeplywke z przpustnica :(
po tym zdarzeniu auto na gazie nie jezdzilo :( a na benzynie tylko jak mial wieksze obroty co bylo bardzo zabawne gdyz na swiatlach musialem ja gazowac aby nie zgasla :lol: potem oddalem ja do gazownikow naszych krajowych, jak oni mi zrobili poprawke to auto jezdzi u kogos innego co prawda, ale bez zarzutu :D
Tak wiec auto z lewnym powietrzem faktycznie bedzie jezdzic na benzynie ale tylko na wysokich obrotach :D

Inna sytuacja z lewym powietrzem byla w BMW 316 M10 na gazniku, tam byl problem z gumowa poduchą pod gaznikiem - zakup nowej 70zl w IC ze znizka :) i auto od razu zaczelo smigac jak szalone na gazie :D

Odpowiedz do tematu