Myślałem że poradze sobie sam ale chyba jednak nie... zimny silnik musze troche pokręcić żeby odpalił ze 3-4 sekundy.... jak juz odpali obroty sa w granicach 1050 jak sie nagrzeje obroty juz sa na 1300 , z koleji jak dam mu ostro w palnik i stane np na swiatlach to obroty mam 1500 po parunastu sekundach wracaja do 1300 raz szybciej raz wolniej, wymieniłem na nowe:
- przewody WN
- świece
- kopułke
- palec
- sonde lambda
- nowy olej
też mam 1,6 m10 ... na gaznigu 2BE .... masz to samo co ja .... w gazniku jest jakis układ elektroniczny który padł tobie i mi ... ale patrz zapomniałem jak sie to nazywa dokładnie jak podjedziesz do goscia ktory zajmuje sie gaznikami to ci powie oco chodzi ... podobno naprawa tego wraz z nowymi czesciami i robocizna 350zł .... sorki ze odpowiadam troche tajmeniczo i nie wiem czy ci to cos pomogło ... ale wiesz przynajmniej na czym stojsz ....
W e30 1.6 M10 Ja miałem e30 M10 ale tam był silnik o pojemności 1.8 a jeśli dobrze pamiętam to dokładnie 1754 ccm także nie wiem co wy macie za silniki.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
W e30 1.6 M10 Ja miałem e30 M10 ale tam był silnik o pojemności 1.8 a jeśli dobrze pamiętam to dokładnie 1754 ccm także nie wiem co wy macie za silniki.
sorki mała pomyłka i przejezyczenie ... chodziło mi o BMW 316 bez "i" czyli o 1,8 gaznik
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-05-26, 20:33
wedlug ETK silniki 1,6 i 1,8 wychodzily z literka i i obie pojemnosci byly w silnikach M10 przy czym 1,6 w roku 87-88 a 1,8 w roku 82-87
wedlug ETK silniki 1,6 i 1,8 wychodzily z literka i i obie pojemnosci byly w silnikach M10 przy czym 1,6 w roku 87-88 a 1,8 w roku 82-87
może i tak, ale to nie zmienia faktu że według mnie nie było w e30 1.6 M10 na gaźniku 2BE, ale tak jak napisał Arczi to była czysta pomyłka, już się nie czepiam
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
jak to by był przepływomierz to nie powinien caly czas zle odpalac? zaznaczam ze jak jest cieply to lepiej odpala, im zimniejszy silnik tym dluzej musze krecic...
Małem podobnie siebie z tymi obrotami z tym ze w 316 M10 na gaźniku. U mnie po prostu wypadł kabelek ze złączki przy kolektorze ( dostęp miedzy podszybiem a kolektorem ). Obroty automatycznie sie wtedy ponoszą, choć w 316iiiiiiii moze być inaczej