o koszty tu nie chodzi bo zestaw naprawczy na strone to ok. 20pln, tylko o to, abym czegos nie popsuł, podobno mozna je nasmarować jakąś pastą, która uelastycznia gumę...?
Jest specjalna pasta to zacisków, kosztuje coś 5zł taka malutka tubka. Rozebrać warto nawet jak nie cieknie. Ja tak zrobiłem, dodatkowo nasmarowałem pastą tłoczek i prowadnice, heble lepiej działają.
Skoro tyle leżało to napewno im to nie zaszkodzi a może pomóc, roboty chwila, koszty małe a będziesz miał pewność że nie zacznie kapać, czasami nawet pęknie ta osłona tylko syf sie dostanie i i porysuje sie tłoczek, ja tak miałem w cylinderkach z tyłu
do cienkich goleni zakładam, mam zdrowe, dobre amory z regulacja twardosci i nie chce wchodzić w koszty i wymieniac na grube - takie jest moje zdanie, servo i pompa są takie same bo mohje 318 było z 1990roku, wystarczą zaciski i tarcze i that's all.
Zamierzam założyć tarcze A T E Powerdisc + klocki A T E PowerPad
Wiekszą wytrzymałość na obciążenia przedniej osi - tzn. cięższy silnik -teoretycznie wskazane. A także większą siłę tłumienia przenoszonych drgań na nadwozie.
Odświeże na chwile temat bo podobny do tego o co mi chodzi a właściwego nie moge znaleźć. Ktoś gdzieś kiedyś pisał że są różne pompy hamulcowe, czy w 320 była taka sama jak w 325, ogólnie jaką założyć bo planuje bębeny tarczami zastąpić i z przodu wentyle zapodać ?
Narazie mam nagrane 2 pompy z 320 i z 318 m40? szukać dalej z 325 ?