Przeciez wyrażnie napisał, silnik jest odprężony, wydech od zwykłego 1.8. Z tego co wiem Atur wyremontował silnik, przygotowując go pod turbo, i teraz pojechał na hamownie. Więc co ma zrobić ? Zresztą niech sam sie wypowiada.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
a tak, sory, ale jeżeli jest odprężony pod turbo to mnie tak bardzo nie dziwi, sam wydech nietrafiony może lekko zabrać kilkanaście KM. A jak sprężarka w planach i jaka siła podmuchu? big turbo or coś mniejszego, a bardziej uniwersalnego? Big turbo w tym motorze może sprawić, że na dole kompletnie nic się nie będzie działo.
Czekamy czekamy będzie pierwsze e30 uturbione na forum
biorąc pod uwagę tempo w jakim posuwa się ten projekt nie wiadomo czy zdążę zanim skończy się ropa...
hamowałem się u Maćka Grabowskiego, polecam, jest nieustająca promocja
motor odprężony przez wyfrezowanie tłoków; był całkowicie odnowiony, panewki, pierscienie, uszczelniacze, czapka... sprawność cylindrów (szczelność) fabryczna;
wykresu nie wrzucę bo nie mam skanera, a wykres sam w sobie jest niezły, tzw fale dunaju, mam nadzieję że to tylko jakiś rezonans w szczątkowym dolocie, a nie np przepływka...
tragedii nie ma, te motory (bez Vanosa) z tego co słyszałem, z reguły nie hamują się na więcej niż 175 km, odprężenie, wydech itd...
nowy wydech będzie 3 cale, więc za ciasny nie będzie... turbo Garret GT 3071R, miałoby zdrowo pompować od ok 3krpm
planowane doładowanie to na początek 0,3 -0,4 bara i jesli nic sie nie będzie pieprzyć stopniowo w górę, do ok 1 - 1,2 bar; seryjny dół miałby to wytrzymać
Paweł ty się szykuj, bo zaraz jedziesz do Maćka, ze mną w roli obserwatora, sprawdzimy komisyjnie co potrafi ETA. I nie wykręcaj się dyfrem, to nic w pomiarach nie przeszkadza...
Hmm.. no to ciekawie, tez sie hamowałem u Maćka, przy 29st. temperatury wyszło mi 132 km z is-a. Jak będzie chłodno, to możemy się wszyscy umówić i pojechać do Grabowskiego.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae