Znając życie później obniżą jeszcze pare groszy, wkoncu wacha bedzie po 4zł a nie jak dawniej po 2,9 czy 3 i powiedza ze czego my chcemy???, przeciez obnizyli ceny...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
"Minister zastrzegł, że jeśli ropa stanieje na giełdach, resort dostosuje do tego wysokość akcyzy"
Czyli nie ma szansy by cena spadła poniżej 4zł.
A poza tym akcyza jest nakładana procentowo zależnie od cen ropy a nie kwotowo więc tak naprawdę przy roznącej cenie ropy rośnie przychód z nałożonej akcyzy.
Ta obniżka to "CHŁYT MATETINTOWY" zagrywka pod publikę.
Gaz i tak będzi cieszył sią coraz większym zainteresowaniem (do czasu gdy rząd stwierdzi że wystarczająca ilość szambiar porusza się po drogach i podniesie stawki)
Natomiast jeśli chodzi właścicieli o właścicieli gruźlików to olej rzepakowy jest na tyle interesującą alternatywą (niższe koszty modyfikacji niż LPG, niższa cena oleju rzepakoewgo od LPG, oraz zachowane identyczne osiągi pojazdu) , że niebawem rzepakowozy mogą masowo pojawić sie na naszych drogach.
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
Niech sobie w du.pe wsadza te 30 groszy. Sranie w banie, po to podniesli tak wysoko zeby bylo z czego opuscic i zeby sie wszyscy od nich odje..li na jakis czas, a i tak wyjda na swoim!!!! Złodzieje
Niech sobie w du.pe wsadza te 30 groszy. Sranie w banie, po to podniesli tak wysoko zeby bylo z czego opuscic i zeby sie wszyscy od nich odje..li na jakis czas, a i tak wyjda na swoim!!!! Złodzieje
No o tym samym mowiłem.. mnie tez to wkurza...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Obiżka akcyzy wchodzi 15 września, czyli na stacjach zawita pewnie to paliwo ok 22 września (wiadomości TVP1) ale wzrost cena paliwa na rynku światowym nadal są , więc jest to szansa że cena nie tyle sie obniży co nie pójdzie w górę... Acha złotówka się umacnia co z kolei może zaowocować obniżeniem cen paliwa...
A na koniec powiem Wam Panowie i Panie że paliwo u sąsiadów z lewej strony kosztuje jedyne 5,7zł widzicie jaką mamy tanią wachę????
Z badań u sąsiadów wynika że aż 16% !!!! przesiadło się na komunikacje miejską.... A wiecie co mi przyszło do głowy?? Przesiedli się ci co są mniej zamożni, więc mają tańsze samochody, więc zwiększy się rynek wtórny co zaowocuje zmniejszeniem się cen sprzedaży aut już i tak tanich....
Więc... za miesiąc jedziemy po jeszcze tańsze fury:)
Z czego sie tu cieszyc chwila moment i znowu bedzie to samo i pewnie nawet gorzej, a ta obnizka to i tak kropla w morzu...
No ale zawsze coś.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Go
Wysany: 2005-09-05, 22:08
KotSylwester napisa/a:
A wiecie co mi przyszło do głowy?? Przesiedli się ci co są mniej zamożni, więc mają tańsze samochody, więc zwiększy się rynek wtórny co zaowocuje zmniejszeniem się cen sprzedaży aut już i tak tanich....
Ale żeś to wymiślił
To chyba nie dokońca tak, drogi radku , ale teoria iście "zajawkowa"
A byćmoże to nie jest chwyt żeby nas podjarać, tylko rzeczywiście za bardzo spadła sprzedaż i tonący chwyta się brzytwy. Bo w takiej sytuacji nie ma już czego kraść i nie opłaca się być politykiem
wiecie jest cos takiego jak polityczny cykl koniunkturalny (uczylem sie tego do egzaminu z makroekonomii). polega on na tym ze politycy ktorzy sprawuja rzady specjalnie przez wiekszosc okresu wladania powoduja lekki regres gospodarki, aby pod koniec kadencji nagle nie wiadomo skad spowodowac spory wzrost. moim zdaniem jest cos podobnego... SLD i tak ledwo dostanie sie do sejmu ale zawsze pare glosow za ta decyzje dostana... nam pozostaje jedynoie sie cieszyc ze bedziemy mieli troche nizsza benzyne..
Narazie panowie ceny benzyn nie osiągneły odpowiedniej ceny którą osiągną dopiero w tym tygodniu. Zaptaszam na strone www.orlen.pl gdzie możecie codziennie śledzić cena hurtowego zakupu paliwa która dziś wynosi 4,46 zł brutto dodajcie do tego 30,40gr i będziecie mieli cene jaka będzie niedługo na stacjach.
E tam więcej zarabiają i więcej wydają. jednak to u nich 16% się przesiadął na rowery, busy i inne wrotki. Śmichy hihy, ale to u nich jest kryzys gospodarczy, tzn nie mówie że i nas nie ma (nie wnikajmy) ale u nich się zrobił "nagle".
Także więcej zarabiają więcej wydają na paliwomżarcie, piwo itp. Ale z tego co wiem samochody, itp są u nich tańsze...