BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanko o sprezyny na przod do E30 M40 318i
Autor Wiadomo
Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-08-18, 09:54   Pytanko o sprezyny na przod do E30 M40 318i

Mam takie pytanie, zalozylem sobie jakis czas temu alu fele 15/7J ET12 opony 205/55 fajnie sie prezentuja, tyl ladnie siedzi, ale przod - makabra stoi jak koza, no i sie tak wlasnie zastanawialem, czy nie zapodac jakis lekko obnizajacych srednio twardych sprezyn, aby tylko obnizyc ten przod, tyl chcialbym zostawic tak jak jest, bo juz sobie nie wyobrazam jakby tam moglo byc nizej, bo na standardowych sprezynach opona jest juz zakryta przez nadkole. Znalazlem takie sprezyny na przod - zolte 40mm, jak sadzicie, czy jak zapodam taka sprezyna na standardowy amor, to podejdzie to ? w innym aucie jezdzilem na standardowych amorach i krotszych sprezynach i wszystko bylo ok. Te sprezyny ktore chcialbym zalozyc na przod to te http://allegro.pl/show_item.php?item=60941317
A felunek jak widzice slabo wyglada na zawieszeniu standardowym

A moze ktos ma sprezyny z M Technika do sprzedania ??

gg 3437874

Scigany 

Wysany: 2005-08-19, 09:50   

a ma ktos moze zdjecie auta z alufelgami na srezyna mtechnic ?
bo takie wlasnie sobie zamowilem, tylko teraz sie zastanawiam czy one dobre beda

gg 3437874

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2005-08-19, 22:06   

Zauważyłem to zjawisko w pewnych e30 widywanych na ulicy. Chyba po prostu zakładają jakieś lewe spręzyny od cięższych modeli?? Może od cięższych silników lub jakichś chorych producentów. Ja mam chyba serię i nie ma tego problemu. Jak założysz z przodu sprężyny -40mm do 318, to z kolei tył będziesz miał wyżej, zmieniaj cały komplet i kup do właściwego silnika. Ja zmieniłem kiedyś na takie -40mm w cinquecento, amory monroe (syf) pracowały poprawnie, były to lajtowe amortyzatory (słabe tłumienia). Do sporowej jazdy była poprawa całego prowadzenia o ponad 100%. Miód, gorzej z dziurami przy średniej prędkości. Mówi się, że -40mm to max. jak na standardowe sprężyny. Tak naprawdę zależy to od konstrukcji amora i nie da się tego jednoznacznie powiedzieć
E30 M332 1991........ ....U__________\

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-19, 23:58   

jak obniżasz przód przy M40 to myśl o osłonie na miskę olejową, bo jest w tych silnikach dość nisko, a swoją drogą, to faktycznie wysoko stoi, więc jak trochę pójdzie w dół, to nie będzie dramatu, tyle, że jak napisał Piotr_1 - nie wiadomo czy u Ciebie jest seria od tego modelu czy np. od 6-o garówki.... jak masz możliwość, to weź te sprężyny (obniżające na próbę) albo od razu tnij te o 1 zwój, a jak będzie źle, to kupisz drugie :idea:

P.S.
120 za sam przód, to sporo jak za używkę

Scigany 

Wysany: 2005-08-20, 10:18   

zakupilem u innego goscia z allegro, kumple od niego brali i koles dobiera co tylko sie zechce ze sprezyn. Dla mnie ma sprezyny do mojego modelu, tylko ze czarne i o 3cm nizsze, o ile obnizal m technik ? bo nie wiem czy to nie sa takie

to ten kolo z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=60234168
jest na tyle spoko, ze wysyla bez problemow na podany adres, poza allegro itd

a moje sprezyny to na bank seria, od starego dziada kupilem i kompletnie nic nie bylo zmieniane od 1990r

gg 3437874

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-08-20, 23:43   

ja mam M-Technica ale nie wiem o ile on obniża, zreszta mam 325,wiec i tak nic by Ci to nie dalo bo 4- i 6-garówki maja chyba inne stopnie obnizenia. Spręzyny mam czarne z żółtymi plamkami. w Bmw chyba zawsze są czarne sprężyny a twardość określa właśnie kolor tych plamek-
tak mi się zdaje, raz gdzieś widziałem ten temat ale nie pamiętam gdzie.
Poprzednio miałem też M40 na seryjnym zawiasie- stało to jak wóz drabiniasty, kupiłem od ŁYCHY (pozdro :P ) 2 czerwone H&R obiżenie o
35mm,auto wyglądało extra na takim zestawie - przód lekko obiżony -
tył standard - ale miske rozwaliłem :evil: :evil: :evil:

Scigany 

Wysany: 2005-08-22, 14:27   

no wlasnie dzisiaj zakupilem sobie sprezyny z bmw czarne z niebieskimi dwoma kropkami i oznaczeniem BMW 1131030 MUB, kojarzy ktos takie springi ? i ile wysokosci maja oryginalne na przod do M40 ?

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: