BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
sprezyny w e30 sedan
Autor Wiadomo
gekon 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Cze 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-06-14, 15:21   sprezyny w e30 sedan

witam..
mam takie problem..
posiadam e30 m20b20 w sedanie od mniej wiecej roku.. prawie rok temu zmienilem zawieszenie na sportowe -40/-40 firmy TA TeCNIX... jak sie okazalo przy zmianie wczesniej byly tez jakies sprezyny sportowe -40 i posiadaly gumowe dystanse miedzy sprigami..

nie wiedzialem czmeu tak jest.. jednak po zmianie sie dowiedzialem..
mianowicie tyl samochodu bez tych dystansow gumowych osiadal na oponie..
w bagazniku mam 70litrowa butle z gazem byc moze to jest powod..
wiecie moze co mozna poradzic na to..
jeden typ mi polecil zalozenie sprezyn od touringa ale jak sie pytalem sprzedawacow mowia ze do sedana i touringa sprzedaja takie same sprezyny..

tak teraz to wyglada
a wolalbym jakos tak zrobic zeby nie dosc ze normalnie wygladalo to zeby sie jezdzilo jakos.. bo niestety te dystanse nie pozwalaja na normalna prace amorow i sprezyn

bylbym wdzieczny za jakas dobra rade bo niestety na innym forum BMW jedyne co potrafia powiedziec to "zdejmij dystanse niech bedzie nisko" =/

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2009-06-14, 17:02   

jak motorówka :wink: a w jakim stanie są amorki... może powiedziały dość, skoro masz butle 70 pomiedzy kielichami to masa jest raczej mniej wpływa niż gdy butla w miejscu kołą zapasowego wtedy dosyć mocno wpływa to na zwis z tyłu przeabiałem już obie opcje. albo te sprezyny sa @%uja warte i sa za miekkie.

gekon 

Wysany: 2009-06-14, 17:17   

amory i sprezyny byly razem nowe zakladane.. tak siedzialo to wszystko od poczatku... zestaw amorow i sprezyn -40/-40 Ta Tecnix od Breytona.. od niego kupilem caly zestaw w czerwcu 2008 i zalozylem.. usiadlo tak od razu.. a nie mialem czasu sie klucic =/

a jak pojechalem na przeglad od razu po zrobieniu to amory wykazaly 72% co chyba nie jest zbyr dobre =/
Ostatnio zmieniony przez gekon 2009-06-14, 17:18, w caoci zmieniany 1 raz  

Jancza 

Pomg: 2 razy
Doczy: 24 Cze 2008
Skd: Piła
Wysany: 2009-06-14, 17:44   

Witam
Ja mam seryjne sprezyny tylnie, auto stoi mi za wysoko, szukam takich wlasnie obnizajacych jak Twoje (teraz mam z tylu ta technix amory ale sprzyny seryjne i jak juz wspomnialem stoi za wysoko)
Jezeli chcesz to mozemy sie dogadac, mozemy sie zamienic z moja doplata. pisz na priv dogadamy sie jezeli Cie to interesuje ale widzac Twoje auto powinno Cie to zainteresowac:) Twoje auto poprostu nie ma proporcji w obnizeniu
zobacz na moj tył mysle ze bedzie u Ciebie w sam raz ale masz foty podejmij decyzje sam, felgi to 17'' opona wysoka na 40mm

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-06-16, 14:03   

sprawdź tuleje tylnej belki jak u kumpla padły to jakos auto stało dziwnie nisko, po wymianie sie podniosło :roll: czy jakos tak
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-06-16, 14:04, w caoci zmieniany 1 raz  

gekon 

Wysany: 2009-06-17, 15:53   

dzeieki chlopaki za odpowiedz.. juz wiadomo co bylo przyczyna..
beznadziejne zawieszenie..
dzisija pojechalem na przeglad samochodu... sprawnosc amortyzatorow spadla do 40% =/
wiec bedzie niedlugo nowe cos tam :)
pozdro

Breyton 

Doczy: 06 Mar 2007
Skd: Z toru
Wysany: 2009-06-17, 23:31   

Ja mam w swoim Touringu ten sam zestaw i stoi dobrze. Nie ma żadnej butli. Może tak mocno leżeć właśnie przez gaz. W poprzednim sedanie też miałem TA 60/40 i też nie był taki zapadnięty jak Twój. To że ktoś włożył na wcześniejsze spręzyny gumy też może świadczyć o tym że coś było nie halo

www.lowride.pl

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: