witam..
mam takie problem..
posiadam e30 m20b20 w sedanie od mniej wiecej roku.. prawie rok temu zmienilem zawieszenie na sportowe -40/-40 firmy TA TeCNIX... jak sie okazalo przy zmianie wczesniej byly tez jakies sprezyny sportowe -40 i posiadaly gumowe dystanse miedzy sprigami..
nie wiedzialem czmeu tak jest.. jednak po zmianie sie dowiedzialem..
mianowicie tyl samochodu bez tych dystansow gumowych osiadal na oponie..
w bagazniku mam 70litrowa butle z gazem byc moze to jest powod..
wiecie moze co mozna poradzic na to..
jeden typ mi polecil zalozenie sprezyn od touringa ale jak sie pytalem sprzedawacow mowia ze do sedana i touringa sprzedaja takie same sprezyny..
tak teraz to wyglada
a wolalbym jakos tak zrobic zeby nie dosc ze normalnie wygladalo to zeby sie jezdzilo jakos.. bo niestety te dystanse nie pozwalaja na normalna prace amorow i sprezyn
bylbym wdzieczny za jakas dobra rade bo niestety na innym forum BMW jedyne co potrafia powiedziec to "zdejmij dystanse niech bedzie nisko" =/
jak motorówka a w jakim stanie są amorki... może powiedziały dość, skoro masz butle 70 pomiedzy kielichami to masa jest raczej mniej wpływa niż gdy butla w miejscu kołą zapasowego wtedy dosyć mocno wpływa to na zwis z tyłu przeabiałem już obie opcje. albo te sprezyny sa @%uja warte i sa za miekkie.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
amory i sprezyny byly razem nowe zakladane.. tak siedzialo to wszystko od poczatku... zestaw amorow i sprezyn -40/-40 Ta Tecnix od Breytona.. od niego kupilem caly zestaw w czerwcu 2008 i zalozylem.. usiadlo tak od razu.. a nie mialem czasu sie klucic =/
a jak pojechalem na przeglad od razu po zrobieniu to amory wykazaly 72% co chyba nie jest zbyr dobre =/
Ostatnio zmieniony przez gekon 2009-06-14, 17:18, w caoci zmieniany 1 raz
Witam
Ja mam seryjne sprezyny tylnie, auto stoi mi za wysoko, szukam takich wlasnie obnizajacych jak Twoje (teraz mam z tylu ta technix amory ale sprzyny seryjne i jak juz wspomnialem stoi za wysoko)
Jezeli chcesz to mozemy sie dogadac, mozemy sie zamienic z moja doplata. pisz na priv dogadamy sie jezeli Cie to interesuje ale widzac Twoje auto powinno Cie to zainteresowac:) Twoje auto poprostu nie ma proporcji w obnizeniu
zobacz na moj tył mysle ze bedzie u Ciebie w sam raz ale masz foty podejmij decyzje sam, felgi to 17'' opona wysoka na 40mm
dzeieki chlopaki za odpowiedz.. juz wiadomo co bylo przyczyna..
beznadziejne zawieszenie..
dzisija pojechalem na przeglad samochodu... sprawnosc amortyzatorow spadla do 40% =/
wiec bedzie niedlugo nowe cos tam
pozdro
Ja mam w swoim Touringu ten sam zestaw i stoi dobrze. Nie ma żadnej butli. Może tak mocno leżeć właśnie przez gaz. W poprzednim sedanie też miałem TA 60/40 i też nie był taki zapadnięty jak Twój. To że ktoś włożył na wcześniejsze spręzyny gumy też może świadczyć o tym że coś było nie halo