Wysany: 2004-12-30, 16:06 Regulacja świateł w e-30
Czy komuś działa orginalny układ od regulacji wysokości świateł? Jak nie to czy macie jakieś przeróbki, a może inne sposoby na uruchomienie tego urządzenia (tylko nie mówcie o wymianie na nowy bo chodzi tu konkretnie o robótki ręczne)
czy oryginalne gwinty masz zerwane do ustawiania lamp przednich???
Najprostszy sposób to stajesz wieczorkiem przed scianą lub murem i regulujesz ich wysokość
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Ktoś kiedyś pisał że pasuje regulacja od poldka uzyj "szukaj" znajdziesz troche info.
P.S. Z tego co pamiętam w wielu betkach to nie działa włącznie z moja
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
Ktoś kiedyś pisał że pasuje regulacja od poldka uzyj "szukaj" znajdziesz troche info.
P.S. Z tego co pamiętam w wielu betkach to nie działa włącznie z moja
U mnie też nie działa.. I właśnie jak wrzuciłem trochę kilo do kufra i dwie osoby na kanapę to mi świeciło po koronach drzew Qrwa.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
No właśnie o tym mowa.
Jest to produkcji bodaj że Hella, ale ja planuje założyć takie od 5 lub jakiś przeszczep od golfa czy opla. Też będzię działało po dobrym montażu (chyba).
Jak coś z tego wyjdzie to opisze.
Ten temat był juz poruszany - jakos jeszcze w zadnej E30 nie widziałem tego ukałdu sprawnego z tego co wiem to wpalsnie pasuje on od Poloneza albo od którego s Dajweo (Daewoo czy jak tsie to tam pisze moze byc i LEGO TECHNICS)
w e28 te siłowniki sąpneumatyczne i chyba w każdym lepszym samochodzie... sterowane jest to podciśnieniem z kolektora i regulatorem jest zawór zwrotny który zmienia kierunek ssania... raz jak ssie to swiatla ida wgorę a w drugiej pozycji w dół... to nie trudne do zrobienia ale trzeba kupić lampy z takimi siłownikami
do e 28 za wszystkie 4 lampy z ramką i właśnie ze sterowanymi światłami mijania zapłaciłem 240zł....