Wysany: 2009-01-23, 04:15 przestawianie sie kierownicy E36
Proszę o pomoc ! <br>
W mojej bmw E36 98r coupe przestawia się kierownica patrząc od środka 1cm w lewo lub 1 cm w prawo. <br>
Przestawia się na dziurach. Mam wymienione kompletne zawieszenie przednie, części kupowane w serwisie<br>
Po wymianie juz nic nie stuka ale przestawianie jest cały czas. <br>
Ostatnio tez zauważyłem po przejechaniu przez przejazd kolejowy puszczając kierownice przestawi się i odczucie jest jak by auto wpadło w poślizg na ułamek sec lub jak by nie było powietrza w kole na dziurach<br>
NIE MA ŻADNYCH LUZÓW<br>
PROSZĘ O POMOC CO JEST POWODEM I CZY KTOŚ SIĘ JUŻ SPOTKAŁ Z TAKĄ USTERKĄ <br><br>
MÓJ NUMER G.G 328382
witam
nie spotkalem sie z taka usterka ale jedynym powodem jaki przychodzi mi do glowy jest to ze ktos wymienial w twoim aucie kompletna kolumne kierownicza i zle to poskladal. kolumna w aucie zamocowana jest na 2 śrubach, prawdopodobnie wszystkie masz dokrecone ale pod nimi powinny byc plastikowe podkladki wsuniete w mocowanie kolumny od strony kierownicy i przez nie dopiero przechodza sruby mocujace do elementu przyspawanego do grodzi o ile sie nie myle jedna ze srub jest z łbem ampulowym druga nie posiada łba do odkrecania. wg mnie moze brakowac tych wlasnie podkladek :
Witam, przekładni nikt nie ruszał tylko było wymieniane gumy sworznie końcówki drążków kierowniczych w całości co dochodzi do maglownicy sumie było wymienionych 8 elementów zawieszenia co najczęściej się uszkadzają na naszych polskich drogach
zmienia pozycje sama kierownica ale auto jedzie caly czas prosto. to jest tak jak bys odkrecil kierownice przestawil 1 zabek w lewo lub w prawo tak to wyglada. Tyle ze przestawianie powstaje skutek np. przejazd kolejowy lub pobocze nie rowne
A jak wygląda wieloklin na kole kierownicy? Może jest wyrobiony i popuszcza - ja tak mam u siebie jak na trening w zabrzu nie dokręciłem porządnie kierownicy..