tak... najprawdopodobniej (o ile to nie silownik sie spalil/zblokowal) to wystarczy na bogato w zamek napsiukac WD40 i po chwili powinno puscic... jesli masz spalony silownik to musisz sie dostac od srodka (przez tunel na narty ew tylna kanape) zerwac wykladzine z klapy (od wewnatrz) i pociagnac za ciegno do zamka.. nie jest latwo ale do zrobienia
A ja podpowiem jak robiłem to u siebie okazało się że siłownik działał tylko nie otwierał. postaw kogoś z tyłu niech się przysłucha albo jak masz centralny z pilota to można to zrobić samemu,posłuchaj jak ci działa siłownik a kluczyk nie pasuje co często się zdarza .Zamknij auto złap delikatnie kombinerkami za guzik od otwierania i po ciągnij go w swoją stronę czyli tak aby bardziej odbił odciągnij go po prostu ,trzymając otwórz centralny. u mnie była przyczyna taka że cięgno przy otwieraniu jest połączone z plastikiem i on został wytarty. powinno pomóc
_________________ NA ULICY NIE MA PIERWSZYCH MIEJSC NIE MA CO KOZACZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!