BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: SmasherE30
2007-11-19, 01:49
Czy glowica od ety i 2.5 to to samo?
Autor Wiadomo
duch_robi
[Usunity]

Wysany: 2007-11-17, 22:01   Czy glowica od ety i 2.5 to to samo?

Mam glowice od Super Ety, wedlug numeru jest ten sam odlew glowicy ktory wystepowal z 2.5, dowiedzialem sie rowniez ze rozni sie tym, ze w ecie walek podparty jest w 4 miejscach w 2.5 w 7? Teraz mam pytanie, bo mam w czesciach gore od 2.5 czy przekladajac z niej osprzet do glowicy od ety bedzie to juz glowica jaka wystepowala w 2.5? Jesli mozliwa jest taka przekladka na co musze zwrocic uwage i jak to zrobic?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-11-17, 22:33   

Po pierwsze jak piszesz supereta to trzymaj się tego nazewnictwa i nie myl superety z etą, obie mają 2 różne głowice.

Co do różnic między głowica od superety a głowica od 2,5 - owszem jest to ten sam odlew. Różnica jest w spręzynach zaworowych, wałku i otworach w podporach smarujących wałek rozrzadu. W głowicy superety wałek nie opiera się w 3 punktach i w tych podporach które niczemu nie złużą nie ma otorów smarujących. Jesli chcesz przerobić głowicę od superety na głowicę 2,5 to zmieniasz spręzyny zaworowe, wałek rozrządu i wiercisz otwory w podporach wałka rozrządu na wzór tych fabrycznych w głowicy od 2,5.

Pozdro.

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

duch_robi
[Usunity]

Wysany: 2007-11-17, 23:30   

Ok, to ucieszyla mnie bardzo ta informacja, pytanie nr 2, jak by zachowywal sie silnik jak w ecie wywale stary blok, do tego zrobie tak glowice jak powiedzialem, zrobie praktycznie seryjne 2.5 tylko to wszystko pracowalo by na osprzecie 2.7?

Kwito 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Wrz 2007
Skd: Głuchołazy
Wysany: 2007-11-18, 07:41   

robi sie na odwrot, blok 2.7 , osprzet 2.5

duch_robi
[Usunity]

Wysany: 2007-11-18, 09:20   

Dokladnie wie o tym, ale pytam co bylo by jakby zrobic to tak jak napisalem. Chodzi o to ze mam glowice od S-Ety w silniku, chodzi slabiej niz 2.5 a lepiej niz Super Eta. Ktos mi mowil ze wogole blok od 2.5, czyli to tak jakby ktos z 2 silnikow zlozyl sobie Super ete 200KM a ten silnik zlozyl na pozostalych mu akcesoriach -ale to jest jeszcze do zbadania. Auto ciagnie od dolu, do ok 5500tys pozniej ciagnie dalej ale juz slabiej (przesunieta odcinka na 7200).

nerwowy46 

Doczy: 13 Lip 2006
Skd: częstochowa
Wysany: 2007-11-18, 10:44   

Robi w ten sposób co opisujesz nie uzyskasz tego efektu co masz na myśli . dół musi być od ety 2.700a głowica i osprzęt od 2.500 jak masz dużo czasu i pieniędzy to się baw ale wywalisz tylko pieniądze i nie uzyskasz tego o czym myślisz my to już tu przerabialiśmy. ale decyzja twoja

duch_robi
[Usunity]

Wysany: 2007-11-18, 16:58   

Narazie czekam na decyzje mojego kolegi silnika M50, jesli go nie wezmie ja zabiore i nie bede sie bawil.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: