BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak podłączyć alarm pod zamek?
Autor Wiadomo
daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2004-11-12, 21:18   Jak podłączyć alarm pod zamek?

Mam mały problem, dziś zakładałem alarm w swoim bmw 318is, (94r) i nie udało mi się podpiąć pod centralkie zamków, nie mogłem znaleść kalbli odpowiedzialnych za zamykanie i otwieranie drzwi. Według instrukcji powiny to być przewody na pozycji 17(zamykanie) i 4 (otwieranie) w żółtym, 26-0 polowym złączu konektorowym centrali sterującej, ale te pozycje są u mnie puste!?
Nie wiem czy to ma znaczenie ,mój model to coupe , może tam jest inaczej niż w 4 drzwiówce. Czy kość montował coś takiego w coupe? Gdzie trzeba szukać tych kabli?

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-12, 22:26   

najprościej dostać sie do przewodów które przechodzą z drzwi kierowcy do kabiny szukaj przewodów na których pojawia się plus w momencie włączania zamka . W e36 serowanie jest impulsami plusa.

daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2004-11-12, 22:57   

Już tak robiłem ,to nie to, impuls jest raz taki ,raz taki, na 3 różnych przewodach (prawe drzwi, lewe drzwi i klapa bagażnika) ale mi są potrzebne podstawowe kable jeden do zamykania i jeden do otwierania. Coś czuje że jutro będe musiał podjechać do jakiegoś "fachowca" aby mi to podłączył, bo alarm już mi działa, tylko nie mam otwierania zamków z pilota :(

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: