Wysany: 2004-11-12, 21:18 Jak podłączyć alarm pod zamek?
Mam mały problem, dziś zakładałem alarm w swoim bmw 318is, (94r) i nie udało mi się podpiąć pod centralkie zamków, nie mogłem znaleść kalbli odpowiedzialnych za zamykanie i otwieranie drzwi. Według instrukcji powiny to być przewody na pozycji 17(zamykanie) i 4 (otwieranie) w żółtym, 26-0 polowym złączu konektorowym centrali sterującej, ale te pozycje są u mnie puste!?
Nie wiem czy to ma znaczenie ,mój model to coupe , może tam jest inaczej niż w 4 drzwiówce. Czy kość montował coś takiego w coupe? Gdzie trzeba szukać tych kabli?
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-12, 22:26
najprościej dostać sie do przewodów które przechodzą z drzwi kierowcy do kabiny szukaj przewodów na których pojawia się plus w momencie włączania zamka . W e36 serowanie jest impulsami plusa.
Już tak robiłem ,to nie to, impuls jest raz taki ,raz taki, na 3 różnych przewodach (prawe drzwi, lewe drzwi i klapa bagażnika) ale mi są potrzebne podstawowe kable jeden do zamykania i jeden do otwierania. Coś czuje że jutro będe musiał podjechać do jakiegoś "fachowca" aby mi to podłączył, bo alarm już mi działa, tylko nie mam otwierania zamków z pilota