Zmienilem silnik i w tym co mam mam zardzewialy silnik krokowy i czy moge zmienic z tego starego silnika ten silniczek czy niczym sie nie rozni.I czy silnik krokowy jest od ssania(tzn wogole od obrotow silnika)?????????????????????????????pozdro
Go
Wysany: 2004-11-07, 23:09
spoko jak tylko pasuje to zmieniaj a jak nie to wez ten stary i wymocz w benzynie aż będzie jak nowy
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-11-07, 23:14
zalezy co zardzewiało ... obudowa tak? to się nie przejmuj ... chyba ze jest przeżarta ... wtedy silnik do wymiany. Inna sprawa to to że rdza świadczy o sfatygowaniu silniczka ... podłącz pod 12v, sprawdź czy działa, jeśli tak to noł problem, zapodajesz, tylko go jakos zabezpiecz silikonem przy łapkach koło korpusu.
Pozdro
Zmienilem silnik i w tym co mam mam zardzewialy silnik krokowy i czy moge zmienic z tego starego silnika ten silniczek czy niczym sie nie rozni.I czy silnik krokowy jest od ssania(tzn wogole od obrotow silnika)?????????????????????????????pozdro
tak jak napisal Smasher...
silnik krokowy podaje ci powietrze do silnika w momencie gdy masz puszczony gaz i zamknieta jest przpeustnica... jest to jedyna droga jaka wtedy idzie powietrze potrzebne do pracy silnika na wolnych obrotach.
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-14, 14:24 dziadzia
dzieki sprobuje wymienic ten silniczek krokowy.Pozdro
Cześć. Ja mam odłączony silnik krokowy od prądu bo mi silnik gasł. I jakoś nie widzę problemów. A może to szkodliwe dla silnika? No i nie mam ssania, ale da się z tym żyć.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...