Witam mam problem. Mianowicie w moim aucie E 28 M20 2.0i czesie całym silnikiem, jak stoje na swiatlach czyje sie jak bym siedział w traktorze, wymienilem swiece i przewody i nic to nie dalo:( . Moze ktos sie spotkał z czyms takim??
Jutro sprawdzę cisnienie w garach ale raczej powinno byc ok.
Pozdrawiam Zielona Góra
kaprys Gość
Wysłany: 2004-04-06, 20:24
ja nie łapie osochozi ?
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-04-06, 20:29
no ja tez nie. 6 garowy silnik powinien chodzic raczej bez obecnosci drgan i zreszta przed zima tak chodzil a pozniej cos sie stało (moze z komputerem ) ze zaczelo czesc silnikiem i samochodem acha i jeszcze jezeli spadna mi obroty ponizej 900 obrotow to cos lekko puka w okolocach sprzęgła, zreszta jak je wycisne to przestaje pukac i na wiekszych obrotach tez nie puka.
kaprys Gość
Wysłany: 2004-04-06, 20:34
boruta napisał/a:
raczej bez obecnosci drgan
aaa trzęsie silnikiem...hehe
to tak albo masz za niskie obroty ( ja tak mam po założeniu stożka-coś z stosunkiem paliwa do powietrza ale tylko jak stoi)
albo poducha...ja bym stawiał na poduszke...
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-04-06, 20:38
nie poduzki sa ok ja podejrzewam ze komputer sie cos uszkodzil ale w sumie to ja juz nic nie wiem:)
kaprys Gość
Wysłany: 2004-04-06, 20:40
boruta napisał/a:
nie poduzki sa ok ja podejrzewam ze komputer sie cos uszkodzil ale w sumie to ja juz nic nie wiem:)
ale piszesz że puka...więc może to to...silnik drga na poduszce i wprowadza wibracje skrzynie...
Wysłany: 2004-04-06, 20:48
hehe
no jak czesie to czesie ....
stawiam na poduszki pod silnikiem ... nieraz moga wygladac ok ale sa juz faktycznie "wyczesione"
hmm a mozliwe ze cos jest krzywe ? np kolo zamachowe czy cos innego ?
i to wywolywalo by wibracje ?
kaprys ja tam zalapalem od poczatku
mzoe to jaka gwara ?
Wysłany: 2004-04-06, 20:55
sorry jestem zmęczony i nie załapałem...
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-04-07, 13:13
kurde ide sprawdzic te poduchy.. Ale zauwazyem tzn wydaje mi sie ze nie ma płynnosci spalania tzn tak jak by kazdy gar za krutko spalal paliwo moze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi;)
a może po prostu masz źle ustawiony zapłon? o ile się nie mylę to w twoim samochodzie można pokręcić sobie aparatem zapłonowym... niech ci to ktoś sprawdzi...