BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przekazniki pompy paliwowej, Motronica i Lambdy.BMW E30 M40
Autor Wiadomo
lasq2 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 23 Mar 2006
Skd: TBG/WROC
Wysany: 2007-06-19, 01:49   Przekazniki pompy paliwowej, Motronica i Lambdy.BMW E30 M40

Siemana All. :)
Mam pytanko czy moze ktos mi zrobic zdjecie tych przekaznikow w M40, lub opisac ich kolejnosc z lewej lub prawej strony w gniazdach??Poniewaz moja Malutka padla.
Nie odpala na benzynie ( ale kreci ostro =>Bosch Silver ), iskra na Briskach skacze, dzis zakupilem nowe przewody WN Bremi wraz z kop. i palcem rozdzielacza, a takze filtr powietrza.I dalej nie pali.

Czytalem duzo na forum o tym problemie.Do sprawdzenia zostala mi pompa, lub jej przekaznik, lub czujnik walu,temp.

Ale musze znac kolejnosc tych Przekaznikow ( ze srtony kierowcy).

Aha piszecie ze slyszycie swoje pompy pod kanapa. Ja nigdy nie slyszalem i nie slysze tez jej teraz ( dlatego nie wiem czy dziala).Przy przekrecaniu kluczyka slychac charakterystyczne "CYYYK"

Aha na schematach sie nie znam, bo jestem raczej chemikiem :D

Prosze pomozcie!!

Helmut76 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
silna 12-nastka

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Lut 2007
Skd: lubelskie
Wysany: 2007-06-19, 03:31   przekazniki

Witaj . Stojąc od strony kierowcy od strony przepłyewomierza powiedzmy patrzac wprost na nie to od lewej jest pierwszy przekaznik biały. -ten odpowiada za wtryski i komputer rowniez , nastepny żółty jest własnie od pompy paliwowej a trezeci pomarańczopwy taki jest bodajże od podgrzewania sondy lambda z tym z e u mnie moze byc pomylony drugi z trzecim i kolorystycznie moze jest pomylone chociaz tak czy tak to auto chodzi .. . Chetnie dowiem sie jaka jest prawidlowa kolejnosc ich..OZDRAWIAM I

[ Dodano: 2007-06-19, 03:36 ]
A JEST JESZCZE MOZLIWOSC ZMOSTKOWANIA PRZEKAZNIKA NUMER DWA BY WYWOLAC PRACE POMPY. pRZEKAZNIK POSIADA 4 PINY CZY JAK TO SIE NAZYWA . (PEWNIE INACZEJ )ALE CHODZI O BOLCE -PO WYJECIU GO MASZ TAK JAKBY NA GODZINIE 12-3-6-9 WTYKI I PATRZAC WPROST NA GNIAZDO MUSISZ ZMOSTKOWAC TEN NA GODZINIE 12 I NA GODZ. 3.. NAWET JAK SIE POMYLISZ TO NIE POWINNO SIE NIC STAC. :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: