BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e36 320
Autor Wiadomo
lokiecgb 
INTERNATJONAL SZOFER

Doczy: 04 Lut 2007
Skd: czestochowa
Wysany: 2007-04-01, 20:54   e36 320

witam wszystkich. na poczatku roku kupilem swoje pierwsze bmw, jestem bardzo zadowolony. ;p przy normalnej a nawet nienormalnej jezdzie wszystko jest ok, lecz po paru minutach jazdy po torze slychac stukanie po lewej stronie silnika . chyba zawory ? czy zmiana oleju moze cos poprawic? obecnie jezdze na mobil 15w40 mineral. taki olej polecil mi mechanik. za tysiac kilometrow mam nastepna wymiane i niewiem co robic . dzieki za wyrozumialosc i porady. :help:

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2007-04-02, 22:19   

hmmm ja mam tak ze jak powstawiam ostro to mi klepia chyba zaworki .. albo jak mam malo oleju to jest tak samo .. jesli masz do wymiany 1000 km zakladajac ze wymieniasz co 10 tys to przejechales 9 tysia .. znajac bmw to troszke ubylo jej oleju i dlatego moze klepac troszke zaworej .. najlepiej sprawdz stan lub dolej oleju :) .. PS to moje zdanie ja mam podobnie ale moze byc jeszcze kilkadziesiat innych przyczn pozdro

Pawel BMW e36 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 2 razy
Doczy: 03 Maj 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-04-03, 12:25   Re: e36 320

lokiecgb napisa/a:
witam wszystkich. na poczatku roku kupilem swoje pierwsze bmw, jestem bardzo zadowolony. ;p przy normalnej a nawet nienormalnej jezdzie wszystko jest ok, lecz po paru minutach jazdy po torze slychac stukanie po lewej stronie silnika . chyba zawory ? czy zmiana oleju moze cos poprawic? obecnie jezdze na mobil 15w40 mineral. taki olej polecil mi mechanik. za tysiac kilometrow mam nastepna wymiane i niewiem co robic . dzieki za wyrozumialosc i porady. :help:

ten mechanik powinien poniesc kare, minimum to 5w40 dla m52

Z0RKI 

Pomg: 1 raz
Doczy: 18 Lut 2007
Skd: Stalowa Wola
Wysany: 2007-04-03, 14:34   

Silniki BMW nie lubia mineralnego... Lej co najwyzej polsyntetyk. 5W40 Mobil1 polecam. NIGDY MINERALNEGO DO M50, M52 !! !

lokiecgb 
INTERNATJONAL SZOFER

Doczy: 04 Lut 2007
Skd: czestochowa
Wysany: 2007-04-04, 11:10   

wielkie dzieki wszystkim. jutro leje polsyntetyk mobil 1 :D mam nadzieje ze sie uspokoi i uciszy. w sobote robie maly trening bokami wiec sie okaze. pozdrawiam :papa:

Pawel BMW e36 

Pomg: 2 razy
Doczy: 03 Maj 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-04-04, 13:25   

jak wlalem 10w40 to zaczely sieproblemy z samoregulatorami, wymienilem go po 6 tys, i teraz jezdze na 0w40,jest lepiej,

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: