witam wszystkich. na poczatku roku kupilem swoje pierwsze bmw, jestem bardzo zadowolony. ;p przy normalnej a nawet nienormalnej jezdzie wszystko jest ok, lecz po paru minutach jazdy po torze slychac stukanie po lewej stronie silnika . chyba zawory ? czy zmiana oleju moze cos poprawic? obecnie jezdze na mobil 15w40 mineral. taki olej polecil mi mechanik. za tysiac kilometrow mam nastepna wymiane i niewiem co robic . dzieki za wyrozumialosc i porady. :help:
_________________ KLATKI,WAJCHY,SWAPY I INNE ......
hmmm ja mam tak ze jak powstawiam ostro to mi klepia chyba zaworki .. albo jak mam malo oleju to jest tak samo .. jesli masz do wymiany 1000 km zakladajac ze wymieniasz co 10 tys to przejechales 9 tysia .. znajac bmw to troszke ubylo jej oleju i dlatego moze klepac troszke zaworej .. najlepiej sprawdz stan lub dolej oleju .. PS to moje zdanie ja mam podobnie ale moze byc jeszcze kilkadziesiat innych przyczn pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
witam wszystkich. na poczatku roku kupilem swoje pierwsze bmw, jestem bardzo zadowolony. przy normalnej a nawet nienormalnej jezdzie wszystko jest ok, lecz po paru minutach jazdy po torze slychac stukanie po lewej stronie silnika . chyba zawory ? czy zmiana oleju moze cos poprawic? obecnie jezdze na mobil 15w40 mineral. taki olej polecil mi mechanik. za tysiac kilometrow mam nastepna wymiane i niewiem co robic . dzieki za wyrozumialosc i porady.
ten mechanik powinien poniesc kare, minimum to 5w40 dla m52
wielkie dzieki wszystkim. jutro leje polsyntetyk mobil 1 mam nadzieje ze sie uspokoi i uciszy. w sobote robie maly trening bokami wiec sie okaze. pozdrawiam
_________________ KLATKI,WAJCHY,SWAPY I INNE ......