Wysany: 2007-03-28, 20:28 Sprężyny ciąg dalszy (wiem było dużo, nawet bardzo)
Witam
Panowie chciałbym się was poradzić odnośnie sprężyn, Mam komplecik z auta sprowadzonego, są używane farba już sie łuszczy. Będą spełniać swoje zadanie czy już nie za bardzo.
Przód to czerwone H&R 3/1 VA takie oznaczenie na nich widać,
a tył to czarne z tym że 2 różne, jedna ma żółtą i zieloną kropkę, a druga czerwoną i niebieską. Auto na nich stało równo.
Zakładać te sprżęzny czy sobie darować,widać że są używane. Beda spełniać swoją funkcje na standardowych amortyzatorach???? Ile te sprężyny wogóle obniżają???
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Przednie sprezynki o ile mnie pamiec nie myli maja oznaczenie sprezyn M Technica.
Natomiast tylne jesli maja rozne kropki to powinny byc rozne, ale co te kolory oznaczaja, niewiem.
Tak wiec te sprezynyki pod zwykly amorek podchodza jak najbardziej.
Mierzles ich wysokosc
BMW - Białe Mogą Więcej
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Jeszcze nie ale jutro zmierze, a jak dam rade wrzuce fote.
LUKAS napisa/a:
BMW - Białe Mogą Więcej
OJ PRAWDA,PRAWDA
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Co do tych H&R to warto zajrzeć na ich stronkę, znajdziesz tam kilka informacji i tak: np. były one dla 4 i 6 cylindrówek (żółta kropka/pasek - 4 cyl., biała kropka/pasek - 6 cyl.), obniżają do 35 mm powinny mieć 6 zwojów.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-03-30, 10:54 Re: Sprężyny ciąg dalszy (wiem było dużo, nawet bardzo)
ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
a tył to czarne z tym że 2 różne, jedna ma żółtą i zieloną kropkę, a druga czerwoną i niebieską. Auto na nich stało równo.
Zakładać te sprżęzny czy sobie darować,widać że są używane. Beda spełniać swoją funkcje na standardowych amortyzatorach???? Ile te sprężyny wogóle obniżają???
ja bym tych tylnich nie zakładam, to że auto równo stoi o niczym nie świadczy... sprężyny są z dwóch kompletów - pewnie będą miały różną charakterystyke pracy...
a to do czego są H&R znajdziesz nawet u nas gdzieś na stronie...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...